No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Hanerasv - tõhus ravim külmetuste vastu

by - teisipäev, oktoober 13, 2015



Hanerasv on tuntud rahvameditsiinis külmetushaiguste ravis, eriti bronhiidi ja köha ravil. Sajandeid on hanerasv olnud kui tõhus ülemiste hingamisteede haiguste- ja viirusnakkuste ravim.
Samuti sobib hanerasv korbatanud naha pehmendamiseks ning naha kaitseks külma eest.

Tänapäeval kasutatakse hanerasva ka kui asendamatut rasvainet Euroopa parimates restoranides ja tervisetoitude menüüdes.

Tervise parandamine:

-Kasutatakse kergemate hingamisteede vaevuste korral, määrides õhukese kihina rindkerele ja jalataldadele 2 - 3 korda päevas. Pärast määrimist tuleb need kohas soojalt sisse mähkida. Sobib kasutada ka beebidel.
-Hanerasv sobib ka naha kaitseks külmas ja niiskes kliimas. Kasutada külma kaitseks talisportlastele ja muude välitegevuste korral. Määrida sobiva paksusega kiht külmale avatud nahapinnale, et tekitada nahale soojust säilitav ja niiskust tõrjuv kiht. Naha määrimine hanerasvaga aitab tundlikul nahal vältida ka külmakahjustusi.Seda võtet kasutatakse mõnikord tänapäevalgi juhul, kui karmis talvises kliimas on vaja ette võtta pikki retki või seista välitingimustes pikka aega valvepostil. Naha määrimine hanerasvaga aitab tundlikul nahal vältida ka külmakahjustusi.
-Märja ekseemi korral aitab salv, mis tehtud hanerasvast ja nuluõlist (60…70%: 30…40%). Koostisosad segada hoolikalt ja määrida haigele kohale, pealt katta kompressipaberiga ja siduda kinni. Niisuguseid kompresse teha 2-3 korda päevas, ravikuur kestab 12-24 päeva.
- Lamatiste ja haudumuste korral võib kasutada sama salvi.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate