pühapäev, 21. august 2016

Marineeritud kurgid punase sõstraga.


Vähe sellest, et nad näevad ilusad ja ahvatlevad välja, on need kurgid ka väga maitsvad.
Miks mitte pista sellised purgi jõulukingiks oma armsale või heale sõbrale.
Kogused sobivad 3 liitrise purgi jaoks.

Koostis:

1,5 kg kurki
3 tassi(200ml) Punased sõstrad
3 tilliõisikut 12 Musta pipratera
2 liiter vett
3 spl Suhkur
3 loorberilehte
9 Küüslauguküünt
3 tl sidrunhapet
6 spl soola
3 mädarõikalehte

Valmistamine: 
Selleks, et saada head krõmpsud kurgid, on vaja  eelnevalt kurke leotada vähemalt 6 tundi külmas vees. Pärast kui me oleme kurgid veest välja võtnud, võime alustada konserveerimist purkidesse. Purgid ja kaaned peske hästi puhtaks.Nii alustame! Purgi põhja panna üks mädarõika leht, tilliõisik, kolm küünt küüslauku, neli tera musta pipart ja üks loorberileht. Edasi pane kurgid purki vaheldumisi sõstaraga. Vaja nii arvestada, et klaas punaseid sõstraid mahuks koos kurkidega 1 l. purki. Täitke purk ääreni. Seejärel lisa igasse purki ülevalt sisse kaks supilusikatäit soola (mitte kuhjas), üks spl (mitte kuhjas) suhkrut ja 1 tl. sidrunhapet. 
 Keeda kaks liitrit vett. Siis tõsta vesi tulelt ja vala kohe tulikuumalt kurkidele peale. Keeva vesi valatakse purgi ääreni, katta kaanega(ära kinni keera) ja jäta 20 minutiks seisma. Seejärel vala kõikide purkide soolvesi uuesti kastrulisse ja lase uuesti keema. Kui vesi on keema läinud valad vedeliku uuesti purkidesse tagasi. Nüüd võid purgid kaanetada. Neid kurgipurke võib säilitada pimedas ja  toatemperatuuril.



  Pildid ja retsept : 1000.menu

esmaspäev, 15. august 2016

Heegeldatud vaibad








Kabatšoki pitsa


Üks mõnusat mahlane kabatšoki plaadipitsa on kabatšoki kasvamise aja üks lahutamatu toit.
Ükskord enne proovisin hakklihaga, kuid poolsuitsuvorstiga maitses see rohkem.

Vaja läheb
200 gr riivjuustu
100 gr paprikat
1/2 punast sibulat
200 gr poolsuitsu vorsti (Tõmmu)
ca 400 gr kabatšoki (pool suuremast kabatšokist)
250 gr valmis pärmi-lehttaigent st 1 leht (Rimi)
Ketšupit (Heinz)
Pitsamaitseainet

Koori, puhasta seemnetest ja tükelda kabatšok. Tükelda sibul ja paprika.Samuti tükelda poolsuitsuvorst. Tõsta kõik tükeldatud koostisosad pannile ja prae seni kuini kabatšok on muutunud klaasjaks. Kui tunned, et vajad veidi õli, siis lisa törtsuke, mina ei lisanud.:)
Võta üks lehttaigen ja rulli jahuga puistatud jahul veidi õhemaks ja tõsta paberiga kaetud ahjuplaadile.
Taignale määri ketšupit ja puista sinna peale pitsamaitseainet, seejärel kogu panni sisu laota laiali tervele taignale. Kõige peale raputa riivjuustu.
Tõsta pann ahju ja küpseta 220 C juures ca 20 minutit, või kuni pitsa on muutunud kuldpruuniks.
Soovitan süüa soojalt ja külma keefiriga.


©Koduhaldjas.blogspot.com.