No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Erinevate pähklite kasu ja kahju

by - laupäev, oktoober 14, 2017


Pähklid suupistena – suurepärane ja tervislik lahendus. See aitab tugevdada immuunsust ja isegi vabaneda liigsest kehakaalust. Kuid mõningad pähklite omadused võivad osutuda kahjulikuks. Naiste portaal ivona.bigmir.net selgitas välja milliseid pähkleid ja mis kogustes on vaja süüa.

ARAHHIIS: on kasulik ajule.

Tehniliselt on maapähkel – liblikõieline, kuid siiski teatakse seda kui pähklit, seepärast lisasime me selle ka valikusse. Maapähklid sisaldavad foolhapet, mis aitab ajul säilitada toonust ja mingil määral kaitseb depressiivsete nähtuste eest. Foolhapet ei jätku tihti taimetoitlastel ja rasedatel. Seepärast on nende jaoks maapähkel suurepärane lahendus.

PEKAAN: on kahjulik dieedile.

10 sellist pähklit sisaldab 3gr valku ja 20gr rasva aga 100gr selliste pähklite kalorisisaldus on peaaegu 700kcal. Kõikide pähklite hulgast sisaldavad pekaani pähklid kõige vähem valku ja seda kõige kõrgema rasvasisalduse juures. Neile kes on dieedil tuleks parem pekaan pähklitest loobuda. Aga kui ei – siis jälgi hulka ja söö terviseks.

BRASIILIA pähkel e. parapähkel: on kasulik mehe tugevusele.

Brasiilia pähklis on hästi palju mineraale nimega seleen, mis kaitseb mehi eesnäärmevähki haigestumise riski eest. Profülaktika mõttes on kasulik süüa vaid üks brasiilia pähkel päevas. Kuid pea meeles, et seleeni üleküllus võib põhjustada diabeeti haigestumise riski.

MANDLID: kasulikud immuunsussüsteemi jaoks.

Mandlis on rohkem kaltsiumit kui ükskõik millistes teistes pähklites, ta mõjub hästi tervise üldisele seisukorrale ja sel on võime haigustele vastu hakata. Mandlid sisaldavad kiudaineid ja E vitamiini. Antiosüdandid aitavad võidelda sisemiste põletikuliste protsessidega ja alandavad riski haigestuda mõningatesse vähivormidesse.

SOOLA PÄHKLID: rikuvad organismi vee tasakaalu.

Ükskõik millised pähklid lisanditega nagu suhkur, sool, šokolaad või teised vürtsid – ei ole enam pähklid vaid kahjulik suupiste.

KREEKA PÄHKEL: on kasulik südamele.

Omega3 rasvhappeid, mis mõjuvad hästi südame tegevusele ja veresoonkonnale on peaaegu kõikides pähklites. Kuid kreeka pähklid sisaldavad veel alfa-linoleenhapet, mis aitab näiteks arütmia korral. Samuti soodustavad kreeka pähklid veresoonte puhastamist ja oksüdatiivsete protsesside alandamist.

PITSAATSIA JA INDIA PÄHKLID: on parimad salanejate jaoks.

Kõik salenejad loevad alati söödud kaloreid ja tihti väldivad pähkleid just nende kalorisisalduse poolest, kuid see ei kehti pistaatsia pähklite ja india pähklite kohta. Keskmisest madalama kalorisisalduse põllest sisaldavad need pähklid suurt hulka valku ja teisi kasulikke aineid, mis aitavad kiiresti leevendada nälga ja kosutavad.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate