No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Sweet home

Lehed

  • Avaleht
  • Müük
  • Koostöö ja reklaam
  • Aforismid
  • Magus
  • Autorikaitse

Maitsev ja mahlane rabarberikook.

Retsept

Tainas:200 g võid
8 spl suhkrut
2 muna
400 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:500 g hapukoort
6 sl suhkrut
2 muna
400-450 gr tükeldatud rabarberit
Kaneeli ja 2 spl suhkrut



Hõõru toasoe või suhkruga, lisa munad, hõõru veel ja sega hulka jahu ja küpsetuspulbriga.Suru pehme taigen võiga määritud plaadile.
Hakitud rabarber vala taignale, neile puista omakorda kaneeli-suhkru segu.
Vispelda 2 muna 2 spl. suhkruga, lisa hapukoor ja vala segu rabarberitele.Küpseta 200 C juures 45 min.
Share
Tweet
Pin
Share
No comments

Paljud suhtuvad rabarberisse eelarvamusega ega oska piisavalt toidus kasutada — kui, siis üksnes kisselliks. Üht osa hirmutab rabarberi suur oblikhappe sisaldus. Mõistlikult tarvitades aga tuleb rabarber tervisele ainult kasuks.

Kaltsiumiröövli kuulsus
Et rabarber on hapu, teavad kõik. Hapu maitse tuleneb õun-, sidrun- ja oblikhappest. Kui kaks esimest on organismile igati sobilikud, siis viimane võib rohkel söömisel tekitada probleeme. On teada, et oblikhape seob organismis kaltsiumi ja võib moodustuda vastavaid sooli oksalaadi näol.
Kui rabarberit palju iseseisvalt süüa, võib organismis tekkida isegi kaltsiumipuudus. Tasub sedagi teada, et lehtedes on ligi 10 korda rohkem oblikhapet kui vartes ja puitunud vartes on see sisaldus samuti suurem kui noortes vartes. Kuid oblikhappe halva mõju vähendamiseks tuleb rabarberit ühendada piimasaadustega või juua toidule lisaks klaas piima ja kombineerida toite täisteraviljatoodetega. Piimasaadused ja täisteraviljad mitte üksnes ei lisa kaltsiumi, vaid seovad ka endaga oblikhapet ja eraldatakse organismist jääkainena.
Ka on soovitav keeta toite rabarberist kaaneta (oblikhape lendub). Vanarahvatarkuse järgi pandi marliga peenestatud munakoor potti keemise ajaks, et siduda oblikhapet ja juurde anda ka kaltsiumi. Muidugi peavad olema ettevaatlikud suurte koguste söömisel need, kel luuhõrenemise, maksahaiguste ning oblikhappeliste neerukivide kahtlus. Kui rabarberit just iga päev suurtes kogustes ei sööda, siis oblikhape probleeme ei tekita.
Rabarberist on palju kasu
Lisaks hapetele on rabarberi söödav osa rikas ka muudest ainetest. Rabarber on tõesti energiavaene, sest minimaalselt on süsivesikuid, puudub rasv ja valgud. Kuid varred sisaldavad rohkesti kaaliumi, mõõdukalt fosforit, kaltsiumi ja rauda. Kaltsiumist pole küll kasu, sest oblikhape seob selle. Leidub B-rühma vitamiine, vähesel määral C-vitamiini ja karotiini.
Rabarberis on aga väärtuslikku glükosiidi, millel on nõrk naissuguhormoonilaadne toime. Nagu teisteski taimedes, nii on ka rabarberis kiudaineid, mis on vajalikud normaalseks seedimiseks. Otseselt “vitamiini pommiks” me rabarberit lugeda ei saa, ometi on kevadine värske köögivili organismi puhastav ja söögiisu tekitav. Ikkagi tuleks ka toorelt süüa või teha mahla, mis aitab seedeprotsessi reguleerida. Söögem seda siis kohupiimaga, jogurtiga, vahukoorega, vaniljekastmega, jäätisega või mõne muu piimasaadusega.

Rabarber sisaldab rikkalikult K-vitamiini, kaltsiumit ja kaaliumit, mõõdukalt fosforit, rauda, B-rühma vitamiine, C-vitamiini ja karotiini. Orgaanilistest hapetest õun-, sidrun- ja oblikhapet; flavonoidide ühendeid jt. Tugevale maitsele vaatamata sisaldab taim kuni 93% vett. Samuti leidub temas rohkelt kiudaineid.
Miks rabarberit kasutada, kasulikud omadused:
Esiteks on rabarber meeldiv vaheldus kevadisel toidulaual ja teiseks on tal raviomadused.
Värske rabarber:
* soodustab seedimist,
* puhastab organismi talvistest jääkainetest,
* ergutab maotegevust, sapiteid ja peensoolt,
* tõstab söögiisu,
* on kasulik kehvveresuse, tuberkuloosi, nahahaiguste puhul
* Puhastab verd ja alandab kolesteroolitaset.
* Parandab seedimist ja söögiisu, aitab ravida kõhukinnisust.
* Puhastab maksa toksiinidest.
* Leevendab menopausi (kliimaks) sümptomeid.
*Vähivastane toime, takistab vähi arengut, lõhub vähirakke ja osaleb nende resorptsioonis (imendumises).
*Tugevdab immuunsüsteemi.
*Suurendab mõtlemisteravust ja töövõimekust.
* Leevendab psoriaasi ja furunkuloosi.
* Aitab ravida nakkushaigusi, mis kulgevad kõrge palavikuga.
* Leevendab gastriiti ja kroonilist koliiti
Ravimina kasutatakse ka juuri, millest peale kuivatamist teha pulber, mis sobib hästi lahtistina (1 noaotsatäis korraga). Kui esimest varajast saaki ei jõuta ära süüa, siis võib tükkidena sügavkümutada ja kasutada talvel koogi või supi valmistamiseks. Suveks kasvavad uued varred ja nii saab väärtuslikku saaki sügiseni. Ärge laske varsi vanaks minna, nad puituvad ja sisaldavad rohkem oblikhapet.
Toiduks igat moodi 

Algselt söödi toiduks ainult lehti, tänapäeval kasutatakse neid vähem ja rohkem ikka varsi. Kuid kevadiste värskete roheliste suppide valmistamiseks on mõttekas kasutada ka lehti, mis annavad hapuka maitse ja annab võimaluse süüa suppi koos hapukoorega, kompenseerides nii kaltsiumi kao.
Rabarberi mahl võiks olla esimene värske mahl ja seda koos porgandi-, peedi-, kabatšoki-, salati- või mõne muu köögiviljaga. Rabarberist võib teha kisselli, kastmeid, salateid, kooke jm. Rabarber sobib hoidistamiseks. Need, kes kodus moosi valmistavad, võiks teha rabarberi moosi maasikatega. Ka mahlaks võiks teha koos teiste magedamaitseliste marjadega (kibuvits, must aroonia jt).


Pane tähele! Rabarberit ei ole soovitav tarvitada suurtes kogustes. Oblikhappe tõttu ei tohi rabarberit keeta alumiiniumpotis.
Share
Tweet
Pin
Share
No comments
Tee ise lihtsate vahenditega tore ehetehoidik.
Vajad karpi ja ilusat riiet.







Share
Tweet
Pin
Share
1 comments

Kas tahad hästi magada ja näha ilusaid unenägusid? Riputa oma voodi kohale unenäopüüdja! Indiaanlaste legendi järgi kasutatakse unenäopüüdjat kõikide heade ja halbade unenägude tabamiseks. Halvad jäävad kinni võrku hommikuvalguseni, mil nad ära põlevad. Head unenäod teavad teed unenäopüüdja keskel asuvasse auku, mille kaudu nad sulgedesse valguvad, et siis mõnel teisel ööl jälle tagasi tulla.

Dreamcatcher ehk unenäopüüdja on indiaani rahvuslik amulett. Enamikes indiaani traditsioonides on unenäod ja nägemused väga tähendusrikkad ning osutunud indiaanlaste jaoks valgete sissetungi vastu võideldes väga olulisteks. Unenägusid peetakse vaimuväe allikaks, millest võib koguda tarkust ning mis aitavad ette näha tulevikku.

Indiaani Ojibway (Chippewa) hõimus peeti unenägusid koguni nii oluliseks, et lapsele anti nimi alles pärast seda, kui hõimu "nimepanija" sai unes nägemuse lapsele pandava nime kohta. "Nimepanija" kinkis lapsele nõiduse kudumi, mis nägi välja nagu ämblikuvõrk ning pidi kaitsma beebi unenägusid.
Ameerika etnograaf Frances Densmore kirjutab oma raamatus "Chippewa Toll": "Isegi imikud olid varustatud kaitsva võluga, kui nende aseme kohale riputati maagiline ämblikuvõrk, mis oli tehtud 3,5 tollise läbimõõduga pajuokstest ning värvitud punaseks. Kiudainena kasutati taimi või kõõluseid. Võrk pidi püüdma õhust kinni ükskõik millise negatiivse jõu ning kaitsma last luupainajate eest."

Legendi järgi jäävad halvad unenäod võrku kinni, kuni hommikused päikesekiired nad aurustavad. Head unenäod aga libisevad läbi võrgu, mööda sulgi magajani. Unenäopüüdjat nimetatakse ka unistuste püüdjaks, sest väidetavalt ta mitte ainult ei kaitse meid halbade unenägude ja luupainajate eest, vaid aitab meil oma unesid ka paremini mõista ja meeles pidada.

Pea meeles, et kui unenäopüüdja enam ei toimi, aseta ta hommikuste päikesekiirte kätte, see laeb temasse taas head energiat. Kui unenäod muutuvad liiga aktiivseks või tunned vajadust teha neist pausi, aseta unenäopüüdja horisontaalsele pinnale, see muudab ta passiivseks, kuni oled valmis ta jälle üles riputama.Kuidas valmistada unenäopüüdjat?

Vahendid:

pajuoksad, tugevamat paela/niiti, nuga, käärid, helmeid, sulgi, naharibasid, liimi.
Painuta paju või sarapuuoks ringiks, otsad kinnita tugeva nööri või traadiga. Seejärel kata kogu ring lõnga või nööriga. Ringi keskele punu maagiline ämblikuvõrk, mis on üheksast kohast rõnga külge kinnitatud.
Võrgu kudumiseks seo nöör kahekordse sõlmega rõnga külge.
I rida: ümber rõnga 7 aasa. Tee aasad ühtlaste vahedega, kuid esimese ja viimase vahele jäta vähem ruumi.
II rida: aasa kinnitus algusrea 1. aasa keskele.
Jätka samamoodi, kuni keskmine ava on soovitud suurusega. Punudes hoia nöör pinge all, siis ei vaju nöör lonti. Lõpetuseks seo nöör sõlmega kinni.
Kaunista unenäopüüdja ja lisa riputusaas. Riputusaasaks murra pikem nöör pooleks ja kinnita (seasõraga) esimese võrguringi alguskohale.
Iidsel ajal kinnitati unenäopüüdja keskele sulg, mis tähendab hinge/õhku. Praegu ehitakse unenäpoüüdja keset pärli või auguga kiviga, hästi sobivad ka pihlakamarjad. Mida looduslikum materjal, seda parem.
Öökulli sulg talletab endasse tarkust (naiste sulg) ning kotka sulgedega talletatakse julgust (mehe sulg). Kuna tänapäeval on pühade lindude sulgede kasutamine USAs seadusega keelatud, kaunistatakse unenäopüüdjat pigem vääriskivide, pärlite või ka pihlakamarjade või muude looduslike kaunistustega.

Vaata tegemist siit


Share
Tweet
Pin
Share
No comments



Muretaigen- 
3 dl nisujahu
2spl suhkrut
100 gr.margariini/võid
1 muna
2 spl külma vett

Sega kokku muna, suhkur ja toasoe või. Mõõda lauale jahu, sool ja küpsetuspulber, sega läbi ning vala peale või mass. Haki jahu ja või pahtlilabida abil kokku, kuni saad munaputru meenutava massi. Nüüd suru mass käte abil 5-10 liigutusega kokku tainabatooniks (ära sõtku ega üleliia käsi kasuta), mässi kilesse ning lase jahedas 30 minutit puhata. (Võid muretaigent kasuta ka erinevate marjapirukate põhjana, valmista sefiirikorvikesi või magusaid kaneeli-suhkruküpsiseid.) Tainas säilib külmikus 2päeva.
*Muretaina valmistamiseks on sul vaja kraba - mina kasutan ehituspoest ostetud pahtlilabidat.

Kate-
1l värskeid vaarikaid(või 500g sügavkülmutatud vaarikaid)
1spl kartulijahu
3  munavalget
3/4 suhkrut

Suru taigen võiga määritud koogivormi põhja ja äärtele. Lao peale vaarikad. Küpseta ahjus 200C juures 15 min. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Vala vaarikatele ja küpseta veel 5-10 min. kuni kook on pruunikas. Lase jahtuda. Koogile peaksid tekkima pisarad.
Head isu.


Share
Tweet
Pin
Share
1 comments


Ilmselt tead seda, et pohlasalat maitseb hästi jõululaual, kuid kas tead ka seda, et pohlad kiirendavad ainevahetust ja ravivad külmetust? Pohla kasulikke omadusi on juba ammustest aegadest kasutatud ka rahvameditsiinis. Värskete pohlade kasutusvõimalused haiguste ennetamisel ja taastamisel on äärmiselt avarad.

Sisaldavad: erinevaid suhkruid (glükoosi, fruktoosi, sahharoosi). Orgaanilisi happeid (sidrun-, õun-, salitsüül-, oblikhape). C-vitamiini, karotiini, kaalisoola, strontsiumi, kaltsiumi, mangaani, vaske, tsinki, rauda, pektiinaineid, glükosiide, bensoehapet, parkaineid, aga ka eeterlikke õlisid.

*Pohlamahl on väga hea üldtugevdav, rahustav ja toniseeriv vahend palavikuliste seisundite, gripi, külmetuse, leetrite ja diabeedi puhul. Külmetuse raviks meega sobib erinevate kopsuhaiguste puhul.
*Pohlad on ka head SÖÖGIISU TEKITAJAD ja seedimise parandajad. Neid kasutatakse ka verejooksu peatava, astmahooge vältiva ja reumavastase vahendina.
*Teatud ravitoimet omab ka pohlamahl. Ta alandab arteriaalset vererõhku, tugevdab soolestikku ja omab palavikku alandavat ja kuseeritust soodustavat mõju. Viimane on tingitud eeterlike õlide komponentide suurest sisaldusest.
*Välispidiselt kasutatakse pohlamahla selliste nahahaiguste puhul nagu sammaspool, sügelised, seenkahjustused, mähistena silma- ja nahahaiguste korral. Ammustel aegadel kasutati pohlamahla ka karastava joogina sapierituse tugevdamiseks, aga ka rohke veritsusega menstruatsiooni puhul.
*Nagu mustkamahlgi, TERAVDAB pohlamahl NÄGEMIST, mistõttu seda soovitatakse juua kõigil autojuhtidel, eriti eakatel.
* Pohlad ja pohlamahl AHENDAVAD POORE ja TERVENDAVAD NAHKA.
*Pohlamarjade kõige tõhusam koostisosa on bensoehape, mis hävitab kahjulikke mikroobe ja pärsib nende elutegevust.
* Pohlalehtede tõmmist kasutatakse onkoloogiliste haiguste puhul (nad ei ravi, vaid parandavad haige enesetunnet). Soe tõmmis on diureetilise toimega ja seetõttu tarvitatakse seda neerukivide ja kusepõie haiguste korral. Üldteada on, et kivi võib lahustuda happes, seepärast kasutatakse lehtede tõmmist sapipõie kivide korral.
* Pohlad on ka tõhusad AINEVAHETUSE KIIRENDAJAD.


Share
Tweet
Pin
Share
No comments
 Ilus ja huvitav soeng, lihtsate võtetega.
Lihtne ja elegantne















Siin veel üks põnev punutis.





Share
Tweet
Pin
Share
No comments

Kui soovid, et su hambad oleksid valgemad, siis tasub enne kallite vahendite ostmist proovida looduslikke viise. Näiteks teevad hambad säravaks ka teatud toidud.
Apelsin ja ananass
Apelsinid ja ananassid sisaldavad ensüümi nimega bromelaiin, mis on kui looduslik plekieemaldi. Uuringud on näidanud, et bromelaiin aitab eemaldada hambakattu.
Maasikad
Maasikates leidub plekke eemaldava toimega õunhapet, mis aitab hambaid valgemaks muuta. Selleks, et hambaid maasikatega valgendada, purusta paar maasikat, hõõru hammastele ja lase veidi mõjuda. Seejärel pese hambad hoolikalt puhtaks.
Porgandid, seller ja õunad
Mahlase õuna mugimine teeb muudki peale nälja kustutamise. Krõmpsuvad puu- ja juurviljad on looduslikult abrasiivsed hambapuhastajad, mis hõõruvad plekid maha. Need toidud ergutavad ka sülje tootmist, mis omakorda takistab hambakatu teket.
Piimatooted
Peale selle, et piimatoodetes on kaltsiumi, mis tugevdab hambaid, on näiteks juustus ja jogurtis piimhapet, mis ei lase hammastel laguneda. Jogurtis olevad valgud võivad ka hammastele kinnituda ning kaitsevad seega hambaid kahjulike hapete eest.
Allikas: naine24.ee
Share
Tweet
Pin
Share
No comments

  Vana legend räägib kaukaaslasest, kes vürsti ebasoosingu tõttu sattus vanglasse. Tal lubati valida üks toit oma maitse järgi. Mees palus tuua sidrunit, selgitades üllatunud valvuritele, et sidrunilõhn teeb meele rõõmsamaks, koor ja seemned on kasulikud südamele, viljaliha toidab ning mahl kustutab janu.
Lisaks C-vitamiinile sisaldab sidrun ka rohkelt muid tervislikke aineid, mis aitavad sind hoida nii sees- kui välispidiselt.

Miks sidrun on kasulik.
Sidrunimahl on looduslik antioksüdant, mis aitab noorust säilitada, haigusi ennetada ja organismi puhastada. Lisaks rohkele C-vitamiinile (100g/50mg) sisaldab sidrun kaaliumi, rauda, magneesiumi, pantoteenhapet, niatsiini ja eeterlikke õlisid. Viimaseid kasutatakse peamiselt loodusravis (aroomiteraapia, kahjulike bakterite ja seente ravi, psüühilised ja füüsilised vaevused jms). Sidrun on seedimist soodustav ja ta reguleerib mao happelisust, kergendades gastriiti ja seedimatust.
Tugeva antiseptilise ja antibakteriaalse mõjuga on ta efektiivne infektsiooniliste seisundite ravimisel, eriti külmetuse, gripi ja kibeda kurgu puhul. Lisaks stimuleerib sidrun immuunsussüteemi ja tugevdab organismi vastupanu infektsioonidele.
Juba sadu aastaid tagasi peeti sidrunit ravimiks iivelduse, oksendamise ja kõhulahtisuse vastu. Sidrunimahla on kasutatud nii vere- kui toidumürgituse puhul. Sidrunikoore keedist on soovitatud suhkruhaigetele ja kõrgvererõhktõve raviks.
Sidrun toniseerib vereringesüsteemi ja reguleerib ka keha vedelikke, vähendades kudede ummistusi ja veepeetust. Sidrun on kasulik ka tselluliidi ravis.
Nahahoolduses on sidrun kasulik rasuse ja vistrikulise naha puhul ja teda kasutatakse muutmaks tedretähne heledamaks.

Sidrun aitab sul noorena püsida!
Tänu sidrunile said Vahemeremaade laevnikud sooritada pikki merereise skorbuuti haigestumata. Sidrunimahl on looduslik antioksüdant, mida inimene vajab nooruse säilitamiseks. Küpsetes viljades on suur C-vitmiini, samuti kaaliumi, raua, pantoteenhappe, niatsiini, magneesiumi sisaldus ning eeterlike õlide desinfitseeriv toime.
Viimased asuvadki tillukestes koorenäärmetes ja neid saadakse koore külmpressimisel või riivimisel. Õli, mis tööstuslikult valmistatakse, on väga kallis (1 l õli saamiseks kulub 3000 sidrunit). Õli kasutatakse peamiselt loodusravis: psüühilised ja füüsilised vaevused, aroomiteraapia kahjulike bakterite ja seente ravis jm.

Kuidas sidrunit valida?
Vali võimalikult sileda ja õhukese koorega sidrun, mis on teistest tunduvalt raskem — sellises on ka rohkem mahla. Kui koor on paks ja krobeline, on tegu üsna kuiva viljalihaga. Kui koor on plekiline, on vili kaua seisnud ja halva kvaliteediga.

Säilitamine
Toatemperatuuril (20˚C) võivad sidrunid säilida isegi kuni kaks nädala ning muutuvad kõlbmatuks vaid kuivamise tõttu. Külmkapis plastkotis säilivad nad kuni kuus nädalat. Pikemaajaliseks säilitamiseks võite suure koguse soodsalt ostetud sidruneid mahlaks pressida, selle jääresti kuubikuteks külmutada ning viimaseid säilitada kottidesse või karpidesse pakitult.
Kasutamine
Peske sidruneid enne tarvitamist või säilitamist voolava vee all, et maksimaalselt eemaldada transpordil ja säilitamisel kasutatud kemikaalide jääke, kuivatage hoolikalt. Sidruneid pritsitakse enne transportimist tugevatoimeliste konservantidega. Need ühendid ei lagune organismis ja ainult veega pestes on neid maha saada raske, mistõttu soovitatakse kasutada koguni harja ja seepi.
Et sidrun annaks välja rohkem mahla, rullige seda enne mahla väljapigistamist käe all kõval pinnal edasi-tagasi.
Kuidas sidrunit kasutada?
Palavik — mikserda ühe sidruni mahlast ja ühest klaasitäiest kuumast meega piimast sidrunipiim
Kehvveresus — lisa igapäevamenüüsse kaks sidrunit
Südame arütmia — purusta üks sidrun koos koorega, sega 2 spl meega ja võta seda 1 spl enne hommiku- ja õhtusööki
Liigesehaigused — lahjenda poole sidruni mahl veega ja võta enne hommiku- ja õhtusööki
Külmetushaigused — sobib süüa igal moel, lisaks kurista kurku sidrunimahlaga
Astma — võta võrdsetes osades mett ning sidruni-, aaloe-, jõvika-, sibula-, mustsõstra- ja peedimahla, lisa 1/10 osa alkoholi, jäta nädalaks külmikusse seisma ja võta sisse 2 spl enne sööki 3 korda päevas
Veresoonte lupjumine — sega terved purustatud sidrunid meega j võta 1 spl pool tundi enne iga söögikorda
Unetus — võta 1 spl värsket mahla meega enne magama heitmist
Kõrge vererõhk — purusta pool sidrunit koos koorega, vala üle kuuma veega ja jäta pooleks tunniks tõmbama; kurna ja juua hommikutit ühja kõhuga
Seenhaigused — määri purustatud sidruniga või tee kompress

Lisaks sellele:
- Sidruni eeterlikud õlid rahustavad südant.
- Tal on palavikku alandav, bakterite- ja põletikuvastane ning verd puhastav toime.
- Nohu puhul tilgutage ninasse paar tilka sidrunimahla (2-3 korda päevas).
- Angiini korral jooge sidrunimahla ja loputage sellega kurku, segades seda eelnevalt veega.
- Hambahaiguste puhul loputage suud seguga veest, meest ja sidrunimahlast.
- Haigele maksale teeb head tühja kõhuga joodud sidrunivesi: lõigake tükkideks kolm vilja, valage üle keeva veega ja ravim ongi valmis.
- Normaalsele ja kuivale nahale sobib järgmine retsept. Toorele munakollasele lisage ½ kl koort ja 1 sl taimeõli. Segage läbi, lisage ¼ kl viina ja ½ sidruni mahl. Hoidke segu külmikus.
- Laienenud pooridega nahka puhastage iga päev seguga, milles on võrdsetes osades sidrunimahla ja mineraalvett. Pärast seda pole vaja nägu loputada ega kuivatada.
- Kortsude ärahoidmiseks kasutage segu, mille saate 0,5 liitri piima sisse pigistatud sidrunist.
- Kui nägu pidevalt higistab, hõõruge seda aeg-ajalt sidrunimahlaga, mille lahustate keedetud vees.
- Kui olete sunnitud töötama tolmuses ruumis, tehke järgmine segu: 1 sidruni mahl, 0,5 kl värsket hapukoort, ¼ kl viina ja 1 munakollane. Pärast tööd peske nägu veega puhtaks ja siis puhastage selle seguga.
- Igale nahatüübile sobib pleegitav mask. Segage 20 g pärmi 1 tl sidruni viljalihaga. Pange tass 2-3 minutiks kuuma vee nõusse ja kandke soojana näole. 20 minuti pärast peske sooja keedetud veega maha.
- Tedretähnidest aitab vabaneda segu sidrunimahlast, veest ja äädikast (võrdsetest kogustes). Kui teil on kuiv nahk, lisage veidi glütseriini.
- Rasvaseid juukseid hõõruge veega segatud sidrunimahlaga. Hea on neid veel hõõruda 2 tundi enne pesu seguga, milles on 2 osa sidruni- ja 1 osa porgandimahla. Siduge pähe soe rätik.
- Konnasilmast vabanete sidrunikoore abil, millel on veidi viljaliha küljes. Asetage see kuuma auruga pehmeks tehtud ja kuivaks hõõrutud konnasilmale. Umbes 5 päeva pärast peaks nuhtlus olema kadunud.
- Külmetushaiguste profülaktikaks ja raviks sügis-talvisel perioodil soovitatakse neli korda päevas süüa teelusikatäis mett, millele on lisatud kaks tilka sidrunimahla.


Sidrunivesi on väga maitsev ja kustutab suvel ülimalt hästi janu. Kuid sellel joogil on ka mitmeid üllatavaid tervisele kasulikke omadusi.
Eriti soovitatav on vett sidruniga juua just hommikul.Portaal My Vega kirjutab, et iga hommiku alustamine sidruniveega on näiteks rituaalne toiming Ayurveda jooga traditsioonis. Sidrunivesi ergutab ainevahetust ja puhastab keha kõigist mürkidest, mis võivad olla öö jooksul seedetrakti kogunenud.
Kui Läänes on harjutud hommikuti jooma kohvi või teed, siis vahelduseks võib proovida päeva alustada hoopis sidruniveega. Vesi klassis võib olla nii soe kui ka külm ja sellele tuleks lisada umbes pool sidrunit klaasi kohta.Siin on viis peamist põhjust, miks peaks sidrunivett jooma:

1. Immuunsüsteemi toetamine
Sidrunid sisaldavad väga palju antioksüdanti C-vitamiin, mis immuunsüsteemi toetamise abil võib ravida hingamisteede haigusi. Sidrunites oleval askorbiinhappel (C-vitamiin) on põletiku vastane toime ja nendes samuti leiduval saponiinil on antimikroobsed omadused, mis aitavad eemal hoida külmetushaigusi ja grippi. Lisaks soodustab askorbiinhape raua imendumist organismis.

2. Keha leeliselisena hoidmine
Kuigi oma hapu maitse tõttu tundub sidrun happeline, hoiavad sidrunid suurepäraselt keha leeliselisena. Kuigi sidrunid sisaldavad küll sidrun- ja askorbiinhapet, on need hapetena küllalt nõrgad ning ei takista sidrunites sisalduvatel mineraalidel verd leeliselisena hoidmast.

3. Seedimise parandamine
Sidrunit on kasutatud ainevahetuse parandamiseks juba õige ammu. Väidetavalt stimuleerib ja puhastab sidrun maksa. Lisaks seostatakse C-vitamiini vähenenud seedehaavandite riskiga.

4. Naha korras hoidmine
C-vitamiin ja teised sidrunites olevad antioksüdandid võitlevad vabade radikaalide tekitatud kahjustuste vastu. Vabade radikaalide kahjustus (tekitatud näiteks UV kiirte poolt) põhjustab mitmeid vananemise sümptomeid. Antioksüdandid võivad aidata seda kahjustust korvata ja vähendada kortsude teket. Lisaks võib sidrunimahla määrida ka otse armidele ja vananemisilmingutele. Kuna sidrunivesi aitab verest ka mürke välja viie, hoiab ta naha ilusalt ühtlasena.

5. Ravimine
Sidrunites ohtralt leiduv askorbiinhape kiirendab haavade paranemist ning on väga tähtis tugevate luude, sidekudede ja kõhrede seisukohalt.

Share
Tweet
Pin
Share
No comments


Share
Tweet
Pin
Share
No comments

Äädikas pole mitte ainult kasulik toitude valmistamisel, vaid seda saab edukalt kasutada ka kodu puhastustöödel. Toome ära mõningad nipid, mida igaüks edukalt kasutada saaks.

Pesupesemine ja selle loputamine


Eemaldage äädikaga riietelt rohuplekke. Selleks võtke 1/3 klaasi äädikat ja 2/3 klaasi vett. Niisutage puhas riidetükk lahuses ning puhastage muruplekki nii palju kui saate. Seejärel peske rõivas harilikul viisil.
Titeriiete värskendamiseks lisage viimase loputustsükli ajaks pesumasina loputusvahendi lahtrisse tassitäis äädikat. See lagundab riietelt kusihappe- ja seebijäägid, jättes need pehmeks ja värskeks. Võite samamoodi elustada ka kulunud kangaid ja eemaldada põlledelt ning köögirätikutelt halbasid lõhnasid.

Äädikas sobib allergikutele pesuloputusvahendiks.
Kui teid häirivad augud, mis on jäänud rõivaste alumise ääre lahtiharutamisest või õmbluse ümbertegemisest, triikige rõivast läbi äädikaga niisutatud riidelapi.
Kanga põletusjälgede vähendamiseks hõõruge riiet pehme lapi abil lahjendamata 30%-lise söögiäädikaga, seejärel loputage kangast veega.
Eemaldage roosteplekid õrnadelt kangastelt äädikhappe ja kuuma vee seguga. Tupsutage plekki õrnalt segus immutatud puhta lapiga, kuni rooste on eemaldunud.
Eemaldage punase veini plekid tupsutades plekki kohe pehme kuiva lapiga ning seejärel lahjendamata 30%-ses söögiäädikas niisutatud käsnaga. Tupsutage kuni plekk kaob.
Villaste või puuvillaste tekkide pesemisel lisage loputustsükli ajaks kaks tassi äädikat. See muudab tekid pehmeks, kohevaks ja eemaldab seebijäägid.
Deodorandiplekkide eemaldamiseks värvilistelt riietelt hõõruge neid äädikasse kastetud pehme lapiga ja peske nagu tavaliselt.
TÄHTIS! Kui plaanite kangal puhastamise eesmärgil kasutada lahjendamata 30%-list söögiäädikat, katsetage kindlasti enne varjatud kanga piirkonnas, sest vedelik võib mõjuda rõiva värvile. Võite eelnevalt testida ka tavalist äädikat, kui kahtlete.

Nõude pesemine

Kui olete hädas etikettidega, mis ei tule tassidelt maha, siis proovige äädikaga.
Kalalõhn kaob kätelt ja nõudelt, kui neid pesta lahja äädikalahusega. Selleks võtke kahe liitri vee kohta üks supilusikatäis äädikat.
Uusi savinõusid küüritakse kuuma äädikaveega.
Äädikhape või sidrunimahl puhastab ja desinfitseerib puidust lõikelaudu ning eemaldab neilt toidulõhnad. Puidust lõikelauad on loomulikult hügieenilisemad ja keskkonnasõbralikumad kui plastist lõikelauad.
Läppunud haisu eemaldamiseks küpsetuspurgist või võileivakarbist kastke värske leivaviil äädikhappesse ja lase karbis öö otsa seista.
Kaua seisnud termospudelist kaob ebameeldiv lõhn, kui seda loputada äädikaveega.
Musta nõudepesuresti saab puhtaks äädika ja sooda abil.
    • Koristamine

      Selle asemel, et osta poest aknapesuvahend, tehke see ise. Võtke kaks supilusikatäit äädikat ja lisage see kolmele liitrile veele. Lahust võib kasutada ka pihustiga pudelis. Peske aken korraliku lapiga (nt mikrokiust aknapesulapp) puhtaks ja kuivatage see aknakuivatajaga, mis on soovitatavalt pehme kummiga. Akna saab kuivaks ka teise mikrokiust lapiga. Äädikaga pesemine jätab klaasid särama ja säästab teie tervist ning raha. Ärge kuivatage akent vana ajalehega, sest trükivärv jätab hallid triibud. Köögipaberiga kuivatamine jätab aknaklaasidele seevastu paberist udemed. Sarnase vahendiga saab puhastada ka kahhelkive.

      Eemaldage äädikaga kergemaid plekke ja laike vaibal. Selleks segage omavahel 1 osa äädikat, 8 osa vett ja 1/16 osa sidrunimahla.

      Et külmik värskema lõhnaga oleks, puhastage seda seest lahusega, mis on valmistatud võrdsest osast 30%-lisest söögiäädikast ja veest. Kui külmik väga must ei ole, võib kasutada ka lahjemat äädikat.

Mikrolaineahju puhastamiseks ja värskendamiseks täida ahju sobiv kauss äädikaga ja keeda seda ahjus lühiajaliselt. See aurutab seintelt lahti kuivanud toidujäägid, mille võib seejärel pehme niiske lapiga eemaldada.
Plekkidest pliidiplaadil saate lahti, kui segate ühe osa äädikat ühe osa soolaga ja kuumutate segu madalal kuumusel väikeses potis. Hõõruge lahust plekkide eemaldamiseks külmale pliidiplaadile. Pühkige pliit hiljem niiske lapiga puhtaks.
Toidulõhnade eemaldamiseks köögist kuumutage potis maksimaalselt viis minutit äädikhappelahust.
Tualetipoti värskendamiseks ja kangekaelsete plekkide eemaldamiseks kandke potile lahjendamata 30%-list äädikat, laske pinnal veidi seista ja harjake seejärel puhtaks. Vajaduse korral võite kanget söögiäädikat ka potti valada ja sel kogu öö seista lasta.
Valamu köögihundi puhastamiseks valmista jääkuubikud ühest osast äädikhappest ja ühest osast veest. Vala kuubikud köögihunti ja lülita see sisse. Nii jõuab äädikhappekuubikute puru kogu süsteemi. Loputa hunti pärast külma veega.
Värvitud seinte ja nikerduste puhastamiseks valmistage lahus kahest osast äädikast, ühest osast soodast ja kolmest osast soojast veest. Kastke pehme lapp lahusesse ning pühkige sellega pindadelt mustus. Seejärel loputage pindasid puhta veega.
Kui te olete hädas kassiga, kes regulaarselt pissib majapidamises kohtadesse, kuhu ei tohiks, siis katsetage äädikat. Tupsutage äädikat paikadesse, kuhu kass pissida armastab ja suure tõenäosusega saate pissimise kombest lahti, vähemalt äädikalõhnases kohas.
Kanalisatsioonitoru haisu vastu valage torusse tassitäis kanget söögiäädikat ja laske pool tundi seista, seejärel loputage külma voolava veega. Veel põhjalikumalt puhastab äädika ja sooda segu. Puistake torusse 2sl soodat, seejärel valage peale pool tassi äädikat, jätke ained 20 minutiks mullitama. Lõpuks laske külmal veel minut aega joosta.
Messingi, vase ja tinasulami jaoks tõhusa poleerimisvahendi saamiseks sega üks teelusikatäis soola ja üks tass äädikat, lisades pasta valmistamiseks piisavas koguses jahu. Katke ese pastaga ja laske 15 minutit seista. Peske pasta sooja veega maha ning poleeri pehme kuiva lapiga.

Katlakivi eemaldamine

Katlakivi eemaldamiseks aurutriikrauast segage võrdsetes kogustes äädikat ja destilleeritud vett ning täitke sellega veemahuti. Kuumutage triikrauda viis minutit, seejärel vajutage aurunuppu riidetüki kohal, et mahutist eralduks katlakivi. Kui triikraud on jahtunud, valage lahus välja. Loputage mahuti korralikult!
Katlakivi eemaldamiseks kraanidelt kastke froteelapp kangesse äädikasse, seejärel mässige kangas ümber kraani või asetage see katlakivikoorikuga kohtade. Laske pool tundi seista, seejärel loputage pinnad puhtaks.


Keedukannu puhastamine koduste vahenditega

Olenevalt sellest, kui kare on teie vesi, tuleks veekeetjat katlakivist puhastada korra kuus või isegi sagedamini. Esialgu võiks puhastamist proovida käepäraste ja loomulike vahenditega ehk äädika või sidrunihappega.

Toimige nii: Lisage ühele liitrile veele 3 supilusikatäit äädikat või samapalju sidrunihapet. Lülitage oma veekeetja tööle ja oodake, kuni vesi hakkab keema. Lülitage keetja välja ja jätke see üheks tunniks kuuma veega lihtsalt seisma. Seejärel valage kann tühjaks ja keetke kaks korda puhta veega läbi. Kui katlakivi on ikka alles, siis tuleks toimingut korrata.

Kindlasti pidage silmas, et te ei valaks keedukannu liiga kanget äädika- või sidrunihappelahust, sest see võib kahjustada kannu plast- ja kummidetaile. Pärast kirjeldatud viisil kannu puhastamist tohib kasutada kolmandat kannutäit vett, kuuma joogi puhul aga viiendat.


OLULINE TEADA!

Kuigi äädikat peetakse tervisesõbralikuks abivahendiks koristamisel, tasub meeles pidada, et kange äädikas on intensiivse lõhnaga ja see võib ärritada hingamisteid.
Kasutage koristustöödel pihustiga pudelis ainult lahjendatud äädikat!
Äädikhappe ehk etaanhappe 3–6%-list vesilahust nimetatakse äädikaks.
Kui äädika lõhn teile ei meeldi, katsetage sidruniga koristamist.
Äädikas pole mitte ainult kasulik toitude valmistamisel, vaid seda saab edukalt kasutada ka kodu puhastustöödel. Toome ära mõningad nipid, mida igaüks edukalt kasutada saaks.

Köök

Terasest esemed - Need saab hästi puhtaks ja läikivaks äädikaga.
Sibulalõhna eemaldamiseks nõudelt - Loputa nõusid äädikalahusega.
Veekeedu kannu katlakivist puhastamine - Lase äädikalahust (suhe 1:1) kannus umbes tunni seista. Seejärel keeda kannus puhast vett 3 korda.
Veekeedu kannu katlakivist ja muudest setetest puhastamine - Keeda vee ja äädikasegu kannus. Vajadusel tee seda mitu korda.
Ebameeldivate lõhnade eemaldamiseks köögist - Nõu äädikaga panna tulele ning oodata kuni äädikas on aurustunud.
Külmikus oleva ebameeldivast lõhnast vabanemiseks - Sulata kapp, pese kappi äädika lahusesse kastetud lapiga.
Makaronide keetmine - Lisa keeduveele natuke äädikat, see aitab ära hoida makaronide kokkukleepumise.

Garderoob


Suitsulõhna eemaldamiseks riietelt - Vala kuuma veega täidetud kaussi klaas äädikat. Riputa suitsulõhnaga riided kausi kohale.
Kingadelt soolarantide eemaldamiseks - Puhasta jalanõud äädikalahusega (suhe 1:1).
Teksapükste värvi säilitamine - Enne pesu kasta teksad korraks äädikalahusesse.
Pesuloputusvahendi asemel pesult kopitanud või higi lõhna eemaldamiseks võib kasutada äädikat.

Toad
Aknapesul võiks kasutada äädikat ja vett. Suhe oleks viis osa vett, üks osa äädikat. Seeläbi ei teki ankale triipe.

Vannituba/WC
Katlakivi saab eemaldada seinaplaatidelt ja mujalt, kui neid hõõruda äädikaga.

Tervis
Kuiva naha puhul lisa äädikat vannivette (kuni 2 teelusikat).

Muid kasutusvaldkonnad

Äädikaga saad peletada sipelgaid. Selleks piserda äädikalahust sipelgate teedele.

Kassi(de) peletamiseks pritsi nendesse kohtadesse äädikat, kus kass(id) käia ei tohiks.

Allikas - google.com
Share
Tweet
Pin
Share
1 comments

Mustsõstar sisaldab rohkelt C- ja E-vitamiine, kiudaineid, organismile vajalikke rasvhappeid ja on üldse rikas erinevate raviomaduste poolest.
Vanaema mustsõstramoos on kindlasti paljudele juba lapsepõlvest tuttav gripiravim. Uuringud näitavad, et mustsõstar on ka hea südameravim.
Seda suurepärast marja saab lisaks moosile kasutada näiteks mehuna, želeena, liköörides ja mahlades. Koduses majapidamises säilivad mustsõstra omadused kõige paremini sügavkülmas.
Mustsõstralehti kasutatakse sealhulgas salatite maitsestamiseks, kurkide konserveerimisel ja erinevate jookide valmistamisel.

Mida sisaldab?
Mustsõstar sisaldab rohkelt C- ja E-vitamiini, flavonoide, taimseid steroole, kiudaineid ja organismile vajalikke rasvhappeid. Mustsõstras sisalduvad ained kaitsevad rakke oksüdeerumise eest.
Mustsõstraseemnetest pressitud õlis on ideaalne omega-3 ja omega-6 rasvhapete suhe.

Mille vastu aitab?
Mustsõstraid on traditsiooniliselt kasutatud moosina külmetushaiguste raviks. Mustsõstralehtedest keedetud tee leevendab näiteks palaviku ja reuma sümptomeid. Mustsõstrateed on kasutatud ka kehast vedeliku väljaviimiseks ja neerude tööd parandava ning kõrget vererõhku alandava vahendina.

Uuringute põhjal on kindlaks tehtud, et mustsõstraseemneõlis on ained, mis alandavad kahjuliku kolesterooli taset organismis ja seega mõjuvad soodsalt südame ja veresoonte tervisele. Mõnede uuringute kohaselt parandab mustsõstar ka vereloomet.Mustsõstraseemneõli rasvhapete koostis on hea nahale ja limaskestade, see võib leevendada näiteks atoopilist nahalöövet.

Jaapanis tehtud uuringu kohaselt tugevdab mustsõstar immuunsüsteemi. Veel on leitud, et see kaitseb soolestikku kahjulike bakterite nagu näiteks salmonelloos, kolibakterite ja stafülokokkide eest.
Share
Tweet
Pin
Share
No comments

Mul on siin kodumetsas päris hea metsmaasikate väli. Mõtlesin, et mida head võiks nendest toredatest marjadest teha,  sest toormoosi on mul juba mitu purki valmis tehtud. Kuna aga metsmaasikal on komme keetes mõrudaks minna,  nii ei usaldanud ma sellist kooki teha, mis oleks pidanud ahjus olema. Nuputasin ja katsetasin ning kokkuvõttes tuli täitsa hea ja mahe tort.
Panen siia siis ka koogi retsepti:

Põhi:

4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks: 1,5 dl apelsinimahla

Täidis/Kate

2 hästi küpset banaani
400 gr metsmaasikaid
300 g maitsestama kohupiimapastat
250 hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl vanilliinsuhkrut
100 g valget šokolaadi

Põhjaks vahusta munad suhkruga heledaks ja tihedaks vahuks. Sega kuivad komponendid omavahel, seejärel sega lusikaga õrnalt taignasse. Küpseta lahtikäivas vormis 175 °C juures 30 minutit, kummuta välja ja lase jahtuda.
Sega kokku kohupiima pasta, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja lisa lusikaga segades tükeldatud Å¡hokolaad . Tükelda kooritud banaanid ja lisa koos maasikatega täidise sisse, sega ühtlaseks. Lõika koogipõhi kaheks kihiks, immuta apelsinimahlaga. Kata alumine kiht poole koguse täidisega, toimi samuti ka teise kihiga.Peale puista veel kaunistuseks maasikaid.Aseta külma ja lase maitsestuda jahedas järgmise päevani. 


Share
Tweet
Pin
Share
No comments

“Viimase aja teaduse avastusi analüüsides võib ütelda hoopis, et armastus on ainuke ravim, mis tervendab. Seda, et ilma armastuseta ei ole elu võimalik ja armastuse puudus on kõigi haiguste ja probleemide põhjustaja, võivad teadlased päris kindlalt kinnitada,” kirjutab Ellen Tõemeel Holistilise Teraapia Instituudi lehel.

Armastuse tervendavast jõust teadsid kõik põlisrahvad. Sellest pajatavad legendid, müüdid ja muinasjutud, kus on alati mõni tarkuseiva sees. Tugevaimat ravijõudu omistatakse tingimusteta emaarmastusele – see on armastuse puhtaim vorm. Ka iidsetest aegadest pärinev rahvatarkus räägib armastuse tervendavat väest. Å amaanide ja nõidade ravijõu võib looduslike raviainete kasutamisele lisaks suurel määral kirjutada kõigutamatu usu ja haigele suunatud armastava tähelepanu arvele. Tänapäeval nimetatakse seda platseeboefektiks – inimese usk ravimeetodisse ja sellesse, et ta paraneb ongi see, mis teda tervendab. Oletatakse, et ligi kolmandik tervenemistest toimub platseeboefekti mõjul.
Tänapäeva teadlased on armastust vaadelnud ja uurinud nii füüsilisel kui vaimsel tasandil. Olulisi avastusi armastuse seisundi kohta on tehtud väga erinevates teaduse valdkondades. Armastuse olemust ja toimet on uurinud füüsikud, keemikud, bioloogid, psühholoogid, psühhiaatrid, neuroloogid ja kardioloogid.

Viimase aja revolutsioonilised avastused:
* Armastus on immuunsüsteemi võimsaim stimulaator. Tervenemise seisukohalt on armastuse olemasolu nii haige sees kui ümbruskonnas äärmiselt oluline. Armastavas õhkkonnas käivituvad kehas biokeemilised protsessid, mis stimuleerivad tervenemist. Positiivselt meelestatud inimese tervenemise väljavaated on hoopis teistsugused  meeleheites patsiendi omast. Seos psüühiliste häirete ja füüsiliste haiguste vahel on teaduslikult tõestatud – näiteks esineb depressiivsetel inimestel sageli südameveresoonkonna haigusi. Traditsiooniliste ravimeetodite kõrval on armastuse ravitoimet uuritud ja rakendatud ka söömishäiretega patsientide ravimiseks.
* Füüsilise läheduse ja puudutuste puudumine mõjub laastavalt närvisüsteemile. Teaduslikest vaatlustest on selgunud, et nende laste seljaaju närbub, kes ei koge piisavalt füüsilist lähedust. Armastuse nappuse keskkonnas väheneb inimese võime olla tundlik iseenda ja teiste suhtes ning üleüldse mingeid tundeid tunda. Sagedane sümptom on vaimsed häired, mis võivad kulmineeruda krooniliste füüsiliste ja vaimsete haigusseisunditena. Raskematel juhtudel on tagajärjeks psühhoos või surm.
Kultuurid, kus lapsi paitatakse, on rahumeelsemad. Laps, keda paitatakse, kogeb heakskiitu nii füüsilisel kui vaimsel tasandil. Positiivne tunnustus innustab last aina uutele avastustele ja tema sünnipärane potentsiaal saab avalduda. Lapsest kasvab julgem, intelligentsem ja empaatilisem inimene, kui sellest lapsest, kelle elus positiivne ja tunnustav füüsiline kontakt puudub.
* Meie elu 95-99% ulatuses juhtiva alateadvuse jaoks on armastus, toit ja informatsioon peaaegu eristamatud. Tuleneb see sellest, et alateadvuse baasmustrite kujunemise ajal loote- ja imikueas pärinevad need kolm kõik ühest allikast – emalt. See aitab selgitada väga paljusid inimesi painavaid seisundeid ja sümptoome. Armastuse vähesuse all kannatav inimene võib seda tõlgendada hoopis näljatundena. Tagajärjeks on nn emotsionaalne söömine, kus toiduga püütakse tulutult täita emotsionaalset tühimikku enda sees. Sarnaselt liigsöömisele toimub ka liigne info tarbimine. Inimene tunnetab pidevat infonälga ning tarbib selle leevendamiseks meediat ahmides sisse kõike mida televisioon, ajakirjandus ja internet pakuvad. Päeva lõpuks on ta aga tuim, kurnatud ja kogeb sisemist tühjust. Mõlemal juhul on näljatunde lõplikuks kustutamiseks vaja inimese ellu tuua hoopis rohkem armastust.
Armastuse hulk on otseses seoses inimese igapäevaste mõtete, tunnete, käitumise ja valikutega. Seda hulka saab iga inimene oma teadvusega mõjutada. See ei nõua pingutust vaid tahet ja keskendumist. Sellest lähtuvalt on väga tähtis teadvustada, et otsitud armastuse allikas asub alati otsija enda sees, mitte kusagil väljaspool. Meis on ja kogeb sisemist tühjust. Mõlemal juhul on näljatunde lõplikuks kustutamiseks vaja inimese ellu tuua hoopis rohkem armastust.
* Armastuse hulk on otseses seoses inimese igapäevaste mõtete, tunnete, käitumise ja valikutega. Seda hulka saab iga inimene oma teadvusega mõjutada. See ei nõua pingutust vaid tahet ja keskendumist. Sellest lähtuvalt on väga tähtis teadvustada, et otsitud armastuse allikas asub alati otsija enda sees, mitte kusagil väljaspool. Meis on võime luua armastusküllane keskkond pakkudes armastust nii teistele kui iseendale. Nii armastuse jagamine kui saamine suurendavad armastuse hulka inimese elus.

Allikas- Sekretär.ee
Share
Tweet
Pin
Share
No comments







Juuli ja august on suvekuud, mil suvilas ning aiamaal valmivad juur- ja puuviljad ning marjad. Hea oleks meenutada, millised neist on eriti kasulikud näiteks südamele ja veresoontele, miks varajast kartulit on kasulikum keeta koos koorega ning mille poolest on väärtuslikud metsamarjad ja maitseroheline. Järgnevalt mõningad arstide soovitused.
Suvised puu- ja köögiviljad sisaldavad rikkalikult vitamiine, mikroelemente ja kiudaineid. Neid võib keeta, küpsetada ja hautada – nende kasulikkus organismile säilib iga valmistusviisi juures. Muidugi läheb osa vitamiine kuumutamisel kaduma, kuid alles jäävad ülimalt kasulikud ained – bioflavonoidid. Neil on põletikuvastane, immuunsust tugevdav ja isegi vähki ennetav toime. Neid aineid on palju puu- ja juurviljades, marjades ning maitserohelises. Suvel on neil ka jahutav toime.
Tänapäeval soovitavad dietoloogid süüa päevas 5 puu- või 5 juurvilja. Kuid ei tasu neid numbreid liiga rangelt võtta – mida rohkem puu- ja juurvilju te sööte, seda parem teile.

Keetke kartulit koorega
Toiteväärtuse poolest teisel kohal on kartul, eriti varajane kartul, sest see sisaldab kaaliumi, mis parandab südame juhtivust. Kaalium on hea neile, kel on tursed ja kes peavad kasutama diureetikume. Suurem osa kasulikke aineid on kartulil koorealuses kihis, nii et küpsetage ja keetke kartuleid mundris.
Sama kasulik on ka peet. Selles on ainet, mis takistab trombide teket. Peeti soovitatakse süüa eelkõige ateroskleroosi ja kõrgvererõhktõve korral. Tänu kiudainerohkusele aitab peet võidelda rasvumisega, tugevdab immuunsust ja veresoonte seinu ning parandab nende toonust.
Kõige kasulikumaks köögiviljaks loetakse kapsast. Kapsast on mitut sorti ja nad kõik on väga kasulikud. Valge peakapsas sisaldab näiteks K-vitamiini, mis vähendab trombiohtu ning on kasulik südame isheemiatõve, ateroskleroosi ja kõrgvererõhktõve korral. Valge peakapsas peaks sageli menüüs olema diabeetikutel ja süsivesikute ainevahetuse häiretega inimestel, kuna see ei sisalda peaaegu üldse suhkruid, ent sisaldab palju kiudaineid ja vedelikku.

Võtame nüüd kurgid ja suvikõrvitsad (kabatšokid). Eriti kasulik on kurkides sisalduv tartroonhape, mis pidurdab süsivesikutest rasvade sünteesi, tugevdab veresooni ja on kerge diureetilise toimega. Suvikõrvitsas on palju kiudaineid ning seda soovitatakse diabeetikutele ja hüpertoonikutele ning neile, kellel esineb sageli turseid.

Palju kasulikke omadusi on ka rabarbril. Maitseomadustelt on see meeldivalt hapukas tänu suurele C-vitamiini sisaldusele. C-vitamiin on teatavasti antioksüdant ja tugevdab immuunsust. Rabarber mõjub hästi veresoontele, seda on kasulik süüa hüpertoonia ja ateroskleroosi korral ning isheemiahaigetel.

Porgand on vitamiinirikas maius
Porgand on vitamiinirikas maius, mis tugevdab tervist ja pikendab eluiga, sest sisaldab A-vitamiini kergesti omastataval kujul. Arstid soovitavad seda süüa inimestel, kellel esineb südamehaigusi, kõrgvererõhktõbe, ateroskleroosi ja lipiidide ainevahetuse häireid.

Tomat sisaldab leukopeeni, mis oma antioksüdantse toime poolest ületab C-vitamiini. Tomatit on kasulik süüa kõrgvererõhktõve ja ateroskleroosi korral.

Redist on kena vaadata ja see sisaldab palju kiudaineid ning seda võiksid süüa eelkõige diabeedi, kõrgvererõhktõve ja ülekaalulisusele kaldumise korral.

Soola asemel kasutage maitserohelist
Arvatakse, et maitserohelise (peterselli, basiiliku, tilli, spinati) lisamine toidule vähendab kümnekordselt hüpertooniasse ja ateroskleroosi haigestumise riski. Maitseomaduste tõttu soovitatakse kasutada rohkem maitserohelist, sest nii saab vähendada toiduvalmistamisel kasutatava soola hulka.

Dietoloogid soovitavad üha sagedamini süüa spinatit, kus on palju C-vitamiini, mis tugevdab immuunsüsteemi ja on ka põletikuvastase toimega. Eriti kasulik on see kõrgvererõhktõve ja ateroskleroosi korral. Väga tähtis on süüa iga päev kas või mõni leht spinatit.

Oblikhape parandab veresoonte toonust ja vedeldab verd. Ent tarvitage oblikaid toiduks ainult värskena. Keetmisel ja hautamisel muutub kasulik hape kahjulikuks ühendiks, mis takistab kaltsiumi omastamist neerudes ning põhjustab sellega neerukive. Sööge suvel salateid oblika, spinati ja oliiviõliga.

Veresoontele mõjub stimuleerivalt ka värske küüslauk. Enne söömist tuleks küüslauk purustada. See soodustab allitsiini teket küüslaugus. Küüslauku ei tasu hoolikalt noaga lõigata, parem on see purustada peopesa või küüslaugupressi abil.

Esikohal on õunad
Suvistest puuviljadest on kasulike omaduste rohkuse poolest esikohal õunad – neis on palju kaaliumi, C-vitamiini ja kergestiseeditavaid kiudaineid, mida on nii õunte koores kui sisus. Õunu soovitatakse süüa ateroskleroosi ja hüpertooniatõve korral, kuid diabeetikud peaksid piirduma ainult hapude sortidega.

Suvise toidulaua mitmekesistamiseks sööge ka teisel kohal olevaid pirne. Pirnideski on palju C-vitamiini, kuid ka palju kiudaineid ja kaaliumi.

Vaid peotäis marju ja kõht on täis
Marju nimetatakse tervise ja pika eluea allikaks, sest neis on üsna palju kasulikke aineid.

Marjadest on esikohal kirsid. Kirsid sisaldavad kumariini – see on aine, mis takistab trombide teket. Kirsse soovitatakse süüa neil, kes põevad südame isheemiatõbe, ateroskleroosi ja hüpertooniat. Kumariini leidub ka metsmaasikates, nii et metsmaasikadki on südamele head, tugevdades südamelihast.

Kibuvitsamarjad on kõrge C-vitamiini sisaldusega, kusjuures neis ei lagune see vitamiin isegi kuumtöötlemisel. Kibuvitsamarjadest võib valmistada teed, tõmmist või lisada neid muud sorti teele.

Veel üks väärtuslik mari on tikker, mida tavatsetakse nimetada ka põhjamaiseks viinamarjaks. Tikris on väga palju kergesti seeditavaid kiudaineid ja C-vitamiini. Tikker on hea diabeetikutele, sest see sisaldab vähe fruktoosi ning palju kiudaineid ja C-vitamiini.

Vaarikas tagab pika ea

Vaarikas on samuti kasulik, kuna see mari aeglustab vananemist. Vaarikat nimetatakse pikaealisuse marjaks. Millegipärast meenub vaarika mainimisel paljudele tingimata külmetusevastane moos. Ent vaarikas on ideaalne vahend, ennetamaks veresoonte lupjumist, ning sisaldab palju salitsüülhapet, mis on toimelt sarnane aspiriiniga.

Lisaks on vaarikal verd vedeldav mõju, ta aitab spasmide ja trombooside vastu võidelda. Vaarikat ei tasu aga süüa tühja kõhuga, sest toosama salitsüülhape võib kahjustada mao limaskesta. Kõige parem on süüa vaarikaid naturaalselt või vähese suhkruga. Rõõsa koorega söödud vaarika omadused aga nõrgenevad, sest piim takistab salitsüülhappe imendumist.
Diabeedi korral ei tohiks vaarikatega liialdada kõrge fruktoosisisalduse tõttu.

C-vitamiini sisalduse poolest juhib mustsõstar. Seda peaksid sööma kõik südamehaiged ja lipiidide
ainevahetuse häiretega inimesed, sest C-vitamiinil on põletikuvastane ja immuunsust reguleeriv toime. Mustsõstra puhul on kasulikud ka selle lehed – neil on toniseeriv ja väsimust peletav efekt.

Kõik teavad, et mustikas on kasulik silmadele, kuid selgub, et selles sisalduvad antotsüaanid on väga tähtsad ka südame- ja veresoonkonna tegevuseks. Antotsüaanid rikastavad verd hapnikuga, stimuleerides uute kapillaaride kasvu.

Viimasel ajal on populaarseks muutunud peenestatud puuviljade ja marjade segud – nn vitamiinipommid. Need on niivõrd mitmekesised, et suve jooksul võib valmistada lõputul hulgal erisuguseid puuvilja- ja marjasegusid.

Allikas - Põhjarannik.ee
Share
Tweet
Pin
Share
No comments


Meditsiiniliselt on tõestatud, et kõhu peale kogunev rasv on ohtlik, kuna see asub lähedal meie tähtsatele siseorganitele. Kõhurasv on aktiivse iseloomuga, see tungib sisse veresoontesse, mõjutades seeläbi negatiivselt nii vere rasvade sisaldust kui maksa.
Rasvumine suurendab drastiliselt ka vähki haigestumise riski, naistel on eelkõige oht haigestuda emakakaelavähki. Ülekaalulisel naisel on risk kolm korda suurem kui normaalkaalulisel naisel. Klimakteeriumi läbinud naistel suurendab ülekaal ka rinnavähi riski. Ülekaalu korral on suurenenud risk haigestuda ka teistesse vähivormidesse. Parimaks viisiks vähki haigestumist vältida on hoida end kogu elu normaalkaalus.

Kõhurasva on võimalik kõige lihtsamini mõõta tavalise mõõdulindiga. Naiste puhul on kriitiliseks vööümbermõõduks 80, kuid kui vööümbermõõt on suurem kui 88 cm, suureneb risk tervisele hüppeliselt. Meeste vastavad mõõdud on 94 ja 102 cm.

Siit sulle 10 nippi, kuidas vabaneda kõhurasvast ning vältida selle teket:

1.  Toitu puhtast toorainest valmistatud toidust — söö seda, mis sisaldab palju toitaineid, vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Ära tarbi valget suhkrut, pool- ja täisfabrikaate ning kiireid süsivesikuid nagu sai ja makaronid. Eelista selle asemel puhtaid tooraineid ja valmista ise toit. Söö regulaarselt.
2.   Treeni — Vastupidavustreening mõjub hästi kõhurasvale. Tee lisaks juurde jõutrenni ning treeni ka oma seesmisi kõhulihaseid.
3.   Maga korralikult — hea uni avaldab mõju ka vööümbermõõdule. Unepuudus võib tekitada punnkõhu ning põhjustada kõhurasva teket. Maga iga öö kindlasti 7-9 tundi. Mine magama umbes kell 22, sest tund enne keskööd on kõhurasvast vabanemise osas eriti oluline.
4.   Joo piisavalt vett — väldi karastusjooke ning alkoholi. Proovi juu vett enne igat söögikorda, mitte söögi ajal või kohe pärast, et parandada toidu seedimist.
5.   Hingamine korda — õige hingamine, millest võtab osa ka kõht, muudab su erksamaks ja paneb ka kõhu korralikult tööle. Lisaks aitab vabaneda ülekilodest. 

6.   Suurenda rohelise tarbimist — rohelised lehtköögiviljad on klorofülli täis, puhastavad keha ning tugevdavad organismi. Joo rohelistest köögiviljadest tehtud smuutit ja mahla iga päev.

7.  Vali õiged rasvhapped — ära hoia rasva pealt kokku. Meie keha vajab kasulikke rasvhappeid, et ta suudaks põletada rasva. Heaks allikaks on oliivõli, avokado, rasvane kala ning pähklid.

8.  Harmooniline söömine — näri toitu korralikult ning märka, et seedimine on kohe parem. Ära ahmi sööki, sest see ei aita kaasa korralikule seedimisele.

9.  Tugevda end mentaalselt — oled stressis ja rahutu? Sellisel juhul aitad oma kõhtu kui taastud ning tegeled personaalse arenguga. Stress on meie kõhu suurim vaenlane.

10.  Väldi nisujahu ja piima — eemalda oma toidust söögid, mis sisaldavad nisujahu ja piima kui sul on kõhuga probleeme. Paljud märkavad positiivset mõju ka siis kui gluteeni- ega laktoositalumatust ei ole diagnoositud.

Allikas: Expressen.se ja kaaluabi.ee
Share
Tweet
Pin
Share
No comments


Põhi:
75 g võid/margariini
0.5 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut, või noaotsaga vanillini
Kate:
4 dl hapukoort
2 muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut( või vaniljekreemi pulbrit 1 spl.)
4-5 dl mustikaid
Põhi
Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning sega ühtlaseks massiks. Koogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.
Võta ahjuvorm ning suru tainas vormi ja poole vormi servadele.( Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.)
Täidis: Sega hapukoore sisse suhkur, muna ja vanilje. Segu vala koogivormi, kus enne oli pandud taigen.Kõigepeale laota ühtlase kihina mustikaid.
Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.
PS! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.


Share
Tweet
Pin
Share
No comments


Koostis:
-munad-5 tk
-piima-1klaas (200 g)
-sool -1/2 tl.
-50-või g
Ettevalmistus:
1. Kuumuta ahi 200kraadini
2. Vahusta munad hästi  lahti, lisa soola ja piima.
3. Võta klaasist koogivorm, määri külgedelt võiga, vala piima-muna segu sinna sisse.
4. Võta (veidi suurem klaasnõust) metallist kõrgemate äärtega vorm, pane sinna sisse klaasist vorm ja valada (metallist vormi) vesi, kuni poole vormini
5. Pane see ahju 30 minutiks.
6. Pärast 30 minutit, eemalda vorm veega, pane sinna peale pisikesteks tükeldatud või ja küpseta veel  ahjus 5 minutit.( Võid enne uuesti ahju panemist puistata peale erinevaid sulle meeldivaid  asju).

Allikas- More idei
Share
Tweet
Pin
Share
No comments






  


    Millist sõrmust valida? Kui sõrmus valitud, siis millisesse sõrme see panna? Kas tehtud valikul on ka mingeid tähendusi ning kui jah, siis millised? Selles artiklis püüamegi ära tuua vastused neile küsimustele.
Vanasti oli sõrmuse kandmisel erinevates sõrmedes väga kindlad ja traditsionaalsed tähendused. On ju sõrmus oma olemuselt üsnagi maagiline ehe, millega kaasnesid ka kindlad reeglid. Tänapäeval on selles vallas asjad oluliselt muutunud ning väga vähesed inimesed järgivad varasemaid traditsioone (va. abielusõrmus). Tänapäeval on sõrmuse kandmine ühes või teises sõrmes pigem moe ja mugavuse küsimus.
Järgnevalt tulebki jutte traditsionaalsetest ning ka astroloogide seas tuntud aspektidest sõrmuste kandmisel.
Nii sõrmel, kus sõrmust kantakse, sõrmusel endal ning ka sõrmuse kivil on kindlad traditsionaalsed tähendused ning seda võib teatud määral pidada filtriks, mis toob esile inimeses teatud omadused ja väärtused.
Väga oluline kõige selle juures on see, millises sõrmes sõrmus on. Seda võib piisava tähelepanelikkuse korral iga inimene tunda, kuidas sõrmus toob esile ühe või teise omaduse, tugevdab emotsioone või suunab mõtteid.
Astroloogid peavad sõrmuse kandmist ühes või teises sõrmes aga võimaluseks oma iseloomu muutmiseks.

Parem ja vasak käsi

* Vasakukäelistel inimestel tuleks järgmist artikliosa käsitleda vastupidiselt

Sõrmuse kasutamisel on esimeseks oluliseks asjaks see, millisesse kätte sõrmus panna. Siinkohal tuleb arvestada sellega, et vasak käsi on vastuvõtja, parem aga aktiivne käsi. Vasak käsi on yin, parem yang. Pannes sõrmuse vasakusse kätte, muudame kogu oma keha vastuvõtlikumaks kõigele sellele, mis meie ümbritsevas maailmas on toimumas. Sõrmus vasakus käes muudab meid vastuvõtlikumaks ka energiatele, mis meie ümber liiguvad. Seepärast on vasaku käe kasutamine sõrmuse kandmisel hea sellistel juhtudel, kui peaksime kannatama energiavarude nappuse käes. Pannes sõrmuse paremasse kätte suurendame oma loovust, dünaamilisust ja heldust. Parema käe kasutamisel sõrmuse kandmisel suureneb energiavarude kulu. Samas ei tasu sellest koheselt järeldada, et paremas käes sõrmuse kandmine on mõttetu, kuna energiakulu oleks suur. Oluline on inimese juures tasakaal, mistõttu on nii energiavarude kogumine kui ka nende kulu erinevate ideede ja plaanide teostamisel hädavajalikud.

Sõrmede esindatavad väärtused
Iga sõrm esindab mingeid väärtusi, mis iseenesest on kõik positiivsed, kuid liialduste või ekstreemsuste korral võivad osutuda negatiivseteks. Jupiteri ambitsioonikus ja enesekindlus võib muutuda uhkuseks ja ahnuseks. Merkuuri intuitiivsus ja kiire mõtlemine võib muutuda tõrksuseks inimsuhetes. Iga sõrme väärtustel on niisiis olemas nii positiivsed kui negatiivsed küljed, mistõttu tuleb nendega arvestada sõrmuse kandmisel. Need aspektid ei pruugi küll koheselt märgatavad olla, kuid pikemas perspektiivis võib neil olla vägagi oluline mõju.

Inimese viis sõrme

Jupiter (nimetissõrm)

Enesekindlus, ambitsioonikus, juhiomadused, otsustusvõime.
Nimetissõrm on seotud kogu välise maailmaga, mis on meie ümber. Ka puudutab see suhteid teiste inimestega ning tasakaalu soovi oma elus. Sõrmus nimetissõrmes toob esile meie juhiomadused, otsustusvõime, ambitsioonikuse ning enesekindluse. Jupiteri iseloom on seotud sisemise tugevusega ja tahtejõuga, mistõttu kannavad selles sõrmes sõrmust tavaliselt ettevõtete juhid või riigitegelased. Selles sõrmes kantav sõrmus suurendab ka võimekust rahaasjadega tegelemisel ning edu saavutamist tervikuna.
Armuasjades tähendab nimetissõrmes olev sõrmus seda, et inimene on vallaline ning otsib oma ellu võimalusi abiellumiseks.

Saturn (keskmine sõrm)

Tasakaal, õigel ja valel vahel vahet tegemine, seaduskuulekus, tõe otsing, kombekus, eneseanalüüs, salalikkus.
Saturni kutsutakse tasakaalu märgiks. See näitab, et inimene on rahumeelne, analüüsivõimeline ning otsuste tegemise eel kaalub kõiki poolt ja vastuargumente. Õiglustunnetus on olulisel kohal ning see määrab ära igapäevases elus tehtavate otsuste suuna. Sõrmuse kandmine selles sõrmes tähendab seda, et inimene on enesevaatluslik, mistõttu suudab see inimene ennast suurematest probleemidest eemale hoida. See inimene kipub oma olema oma probleemidega tihtilugu üksi, kuna eelistab neid ise lahendada ning abi nii kergelt paluma ei lähe.
Armuasjades tähendab sõrmuse kandmine keskmises sõrmes armumise algust.

Apollo (kolmas / sõrmuse sõrm)

Apollot kutsutakse "sõrmuste sõrmuseks" väga mõjuval põhjusel. Selles sõrmes kantav sõrmus toob inimeses esile kõik positiivsed väärtused. Apollo esindab eelkõige loovust, mistõttu on selles sõrmes sõrmuse kandmine eriti positiivsete mõjudega nendele inimestele, kelle jaoks on oluline eneseväljendus, kunst ja loovus. Apollo energia parandab eneseväljenduse oskust ning annab erilise tõuke armastuse ja ilu valdkonnas.
Juba ammustest aegadest on selles sõrmes kantud abielusõrmust. Seotud on see sõrmus südamega, mistõttu võib seda seostada ka tõotuste andmisega. Sõrmus selles sõrmes aitab paremini hoida kontrolli all ka oma emotsioone. Öeldakse ju seda, et kui abielusõrmus sõrmes, muutub inimene rahulikumaks ja vaoshoitumaks.

Merkuur (väike sõrm)

Merkuur esindab suhtlemise energiat. Piltlikult öeldes on Merkuur nii vastuvõtja kui saatja rollis. See tähendab suhtlemist igas mõttes, mitte ainult verbaalset. Sõrmuse kandmine väikeses sõrmes muudab inimese vastuvõtlikuks ja intuitiivseks. See võimaldab osa saada mitmesugusest väärtuslikust informatsioonist ja andmetest. See muudab inimese oluliselt intelligentsemaks. Samas ei hoia see inimene informatsiooni mitte ainult enda teada, vaid on valmis seda alati teistega jagama.
Armuasju silmas pidades näitab sõrmus väikeses sõrmes seda, et inimene on avatud ahvatlusteks. Lisaks annab sõrmus väikeses sõrmes märku sellest, et inimene on vallaline.

Pöial

Pöial on ainuke sõrmedes, millel ei ole Kreeka jumala järgi nime antud. Samas ei tähenda see seda, et pöial oleks mingilgi moel vähetähtis. Pöial esindab tahtejõudu. Selles sõrmes kantav sõrmus toob inimese ellu kaasa mitmesuguseid muutusi ja arenguid, kuid need kipuvad kestma ja kasu tooma ainult siis, kui sõrmust sõrmes kantakse. Seepärast tasuks pöidlasse sõrmuse panemisel olla ettevaatlik. Sõrmuse kandmine pöidlal pole just eriti tavapärane. Samas kui mõnda sellist inimest kuskil märgata, siis näitab see seda, et inimene on tahtejõuline ja kindlalt edu suunas liikuv.
Armuasju silmas pidades võib pöidlas kantav sõrmus tähendada seda, et inimene on kaaslase otsinguil.

Sõrmuste tähendused erinevates sõrmedes


Näpp

Väärtused

Soovitavad kivid
Jupiter (nimetissõrm)Juhtimisomadused, otsustusvõime, enesehinnang, ambitsioonid, võimujanu, rahaAmetüst, lasuriit, sinine topaas
Saturn (keskmine sõrm)Vastutustundlikkus, õiglustunnetus, õigel ja valel vahet tegemise oskus, eneseanalüüsKvarts, korall. Kõik muud kivid, mis tunduvad kandjale pehmete ja rahustavatena.
Apollo (kolmas / sõrmuse sõrm)Armastust ilu vastu, loovus, eneseväljendusoskus, häid suhteid teiste inimestegaNefriit, türkiis, kuukivi, ametüst
Merkuur (väike sõrm)Intuitsioon, suhtlemisoskused, intelligentsusMerevaik, kuukivi, tsitriin
PöialTahtejõud, universaalsus, isikupära, eneseteostamineGranaat, karneool, rubiin


Allikas
Share
Tweet
Pin
Share
1 comments
Newer Posts
Older Posts

Otsing sellest blogist

Facebook

Sweet home

Populaarsed postitused

  • 8 asja oma elus, mida peaksid teiste eest saladuses hoidma
    Osadest ajadest mitte rääkimine - See ei ole märk suletusest, vaid viis luua tervislikke isiklikke piire, säilitada enesehinnangut ja parand...
  • Vaata oma sünnipäeva, et näha kes sa oled.
    1-09 jaanuar ~ Koer  10-24 jaanuar ~ Hiir 25-31 jaanuar ~ Lõvi 01-05 veebruar ~ Kass 06-14 veebruar ~ Tuvi 15-21 veebruar ~ Kilpko...
  • Selleks et sirelid püsiks vaasis nädal aega...
    Kevade saabumist on raske ette kujutada ilma sirelipõõsaste joovastava aroomita. Vähesed inimesed suudavad sellest luksuslikust imest ükskõ...
  • Mahlane rabarberikook beseekattega
    See on üks imemaitsev kevadine klasikaline kook. Üks meie pere lemmikuid. Koostisosad PÕHI 5 tk Muna 4 sl Suhkur 4 sl Nisujahu VAHEKIHT 5 tk...
  • Vaata millise maagilise kingituse sa oma sünnil said
    Teie sünnikuupäev ei ole juhuslik arvude komplekt!Kõik meie maailmas toimub eesmärgiga. Muide, alkeemia, okultismi ja numeroloogia seisukoha...

Labels

  • Aed (44)
  • Aforismid (560)
  • Art (30)
  • Chic & Antique (19)
  • Christmas time! (77)
  • DIY (202)
  • Elu mõtted. (130)
  • Esoteerika (393)
  • Feng Shui (31)
  • Hea teada! (1087)
  • Head soovid! (119)
  • Hoidised (74)
  • Home&Decor (40)
  • Horoskoop (293)
  • Joogid (89)
  • Jõulud (16)
  • Jõuluehted (47)
  • Jõulutoidud (45)
  • Kaalust alla (58)
  • Kaminad (5)
  • Kasulikud nipid. (108)
  • Kehakeel (41)
  • Kingipakid (28)
  • Kodud (30)
  • Kodud kauniks (77)
  • Kosmeetika (94)
  • Kristallid (37)
  • Käe saladused (51)
  • Käsitöölisele (10)
  • Köögi nipid (50)
  • Köögid. (8)
  • Külmetus ja gripp (47)
  • Lasteriided (8)
  • Lastetoad (4)
  • Lihavõtted (25)
  • Maarohud ja loodusravi (86)
  • Magamistoad (4)
  • Magus (226)
  • Mandala (11)
  • Meisterdused (32)
  • Minu elu. (24)
  • Müstilised loomad (24)
  • Nimepäevad (793)
  • Nostalgia (77)
  • Numeroloogia (25)
  • Nõuanne. (81)
  • Psühholoogia (115)
  • Puud aitavad (34)
  • Ravimtaimed (21)
  • Riietus (29)
  • Rikkus õnn ja raha (122)
  • Ristpiste (33)
  • Rituaalid ja loitsud (53)
  • Soengud. (14)
  • Soolane (89)
  • Taimed (110)
  • Tervis loodusest (282)
  • Tervis. (357)
  • Test (107)
  • Tähtpäevad (588)
  • Valentinipäev (19)
  • Vannitoad (10)
  • Väekad taimed (43)

recent posts

Sponsor

Blog Archive

  • ►  2025 (226)
    • ►  juuni 2025 (23)
    • ►  mai 2025 (28)
    • ►  aprill 2025 (40)
    • ►  märts 2025 (33)
    • ►  veebruar 2025 (53)
    • ►  jaanuar 2025 (49)
  • ►  2024 (468)
    • ►  detsember 2024 (36)
    • ►  november 2024 (33)
    • ►  oktoober 2024 (37)
    • ►  september 2024 (38)
    • ►  august 2024 (35)
    • ►  juuli 2024 (38)
    • ►  juuni 2024 (36)
    • ►  mai 2024 (46)
    • ►  aprill 2024 (50)
    • ►  märts 2024 (62)
    • ►  veebruar 2024 (46)
    • ►  jaanuar 2024 (11)
  • ►  2023 (104)
    • ►  detsember 2023 (5)
    • ►  november 2023 (1)
    • ►  oktoober 2023 (3)
    • ►  september 2023 (18)
    • ►  august 2023 (15)
    • ►  juuli 2023 (13)
    • ►  juuni 2023 (8)
    • ►  mai 2023 (15)
    • ►  aprill 2023 (4)
    • ►  märts 2023 (9)
    • ►  veebruar 2023 (9)
    • ►  jaanuar 2023 (4)
  • ►  2022 (82)
    • ►  detsember 2022 (4)
    • ►  november 2022 (6)
    • ►  oktoober 2022 (8)
    • ►  september 2022 (2)
    • ►  august 2022 (7)
    • ►  juuli 2022 (1)
    • ►  juuni 2022 (3)
    • ►  mai 2022 (2)
    • ►  märts 2022 (7)
    • ►  veebruar 2022 (22)
    • ►  jaanuar 2022 (20)
  • ►  2021 (437)
    • ►  detsember 2021 (40)
    • ►  november 2021 (36)
    • ►  oktoober 2021 (33)
    • ►  september 2021 (31)
    • ►  august 2021 (34)
    • ►  juuli 2021 (37)
    • ►  juuni 2021 (34)
    • ►  mai 2021 (36)
    • ►  aprill 2021 (35)
    • ►  märts 2021 (40)
    • ►  veebruar 2021 (36)
    • ►  jaanuar 2021 (45)
  • ►  2020 (159)
    • ►  detsember 2020 (15)
    • ►  november 2020 (11)
    • ►  oktoober 2020 (8)
    • ►  september 2020 (7)
    • ►  august 2020 (10)
    • ►  juuli 2020 (6)
    • ►  juuni 2020 (7)
    • ►  mai 2020 (15)
    • ►  aprill 2020 (13)
    • ►  märts 2020 (18)
    • ►  veebruar 2020 (21)
    • ►  jaanuar 2020 (28)
  • ►  2019 (656)
    • ►  detsember 2019 (62)
    • ►  november 2019 (82)
    • ►  oktoober 2019 (56)
    • ►  september 2019 (54)
    • ►  august 2019 (46)
    • ►  juuli 2019 (45)
    • ►  juuni 2019 (35)
    • ►  mai 2019 (42)
    • ►  aprill 2019 (45)
    • ►  märts 2019 (54)
    • ►  veebruar 2019 (54)
    • ►  jaanuar 2019 (81)
  • ►  2018 (490)
    • ►  detsember 2018 (57)
    • ►  november 2018 (57)
    • ►  oktoober 2018 (57)
    • ►  september 2018 (53)
    • ►  august 2018 (48)
    • ►  juuli 2018 (77)
    • ►  juuni 2018 (44)
    • ►  mai 2018 (18)
    • ►  aprill 2018 (9)
    • ►  märts 2018 (21)
    • ►  veebruar 2018 (27)
    • ►  jaanuar 2018 (22)
  • ►  2017 (529)
    • ►  detsember 2017 (23)
    • ►  november 2017 (23)
    • ►  oktoober 2017 (30)
    • ►  september 2017 (36)
    • ►  august 2017 (50)
    • ►  juuli 2017 (43)
    • ►  juuni 2017 (50)
    • ►  mai 2017 (47)
    • ►  aprill 2017 (53)
    • ►  märts 2017 (61)
    • ►  veebruar 2017 (55)
    • ►  jaanuar 2017 (58)
  • ►  2016 (144)
    • ►  detsember 2016 (25)
    • ►  november 2016 (19)
    • ►  oktoober 2016 (11)
    • ►  september 2016 (5)
    • ►  august 2016 (6)
    • ►  juuli 2016 (9)
    • ►  juuni 2016 (6)
    • ►  mai 2016 (3)
    • ►  aprill 2016 (9)
    • ►  märts 2016 (15)
    • ►  veebruar 2016 (16)
    • ►  jaanuar 2016 (20)
  • ►  2015 (388)
    • ►  detsember 2015 (37)
    • ►  november 2015 (32)
    • ►  oktoober 2015 (30)
    • ►  september 2015 (23)
    • ►  august 2015 (18)
    • ►  juuli 2015 (30)
    • ►  juuni 2015 (38)
    • ►  mai 2015 (36)
    • ►  aprill 2015 (36)
    • ►  märts 2015 (39)
    • ►  veebruar 2015 (33)
    • ►  jaanuar 2015 (36)
  • ►  2014 (589)
    • ►  detsember 2014 (10)
    • ►  november 2014 (29)
    • ►  oktoober 2014 (22)
    • ►  september 2014 (12)
    • ►  august 2014 (23)
    • ►  juuli 2014 (4)
    • ►  juuni 2014 (30)
    • ►  mai 2014 (75)
    • ►  aprill 2014 (77)
    • ►  märts 2014 (121)
    • ►  veebruar 2014 (116)
    • ►  jaanuar 2014 (70)
  • ▼  2013 (393)
    • ►  detsember 2013 (39)
    • ►  november 2013 (125)
    • ►  oktoober 2013 (28)
    • ►  september 2013 (16)
    • ►  august 2013 (22)
    • ▼  juuli 2013 (27)
      • Rabarberi plaadikook hapukoorekattega.
      • Mitu põhjust, miks süüa rabarberit.
      • Ehetekarp.
      • Unenäopüüdja - püüa halvad unenäod võrku!
      • Pisaratega vaarikakook.
      • Pohlade kasulikkus.
      • Lihtne ja ilus soeng.
      • 7 toitu mis teevad hambad valgeks
      • Sidruni kasulikkusest.
      • Töölaua paigutus.
      • Äädikas, suurepärane abimees kodus
      • Supermari mustsõstar
      • Metsmaasika-banaani tort.
      • Armastus on parim ravim.
      • Aiasaadused tugevdavad sinu immuunsust
      • Vabane ohtlikust kõhurasvast .
      • Mustikakook
      • Kohev omlett.
      • Millises sõrmes kanda sõrmust?
      • E-ained ja nende mõju meile
      • Kuidas mõjutavad kuufaasid meie igapäevaelu.
      • Kuidas eemaldada erinevaid plekke.
      • Mõtteterad Muumitrollidelt
      • Mida su auto värv sinu kohta ütleb.
      • Kihiline banaani-toorjuustutort
      • Peatu hetkeks ja mõtle.
      • Lõhnaõli õige kasutamine.
    • ►  juuni 2013 (38)
    • ►  mai 2013 (40)
    • ►  aprill 2013 (57)
    • ►  märts 2013 (1)

Külastajate arv

Translate

Created with by BeautyTemplates | Distributed By Gooyaabi Templates