KODUNE PÄEVALILLEHALVAA
MAITSEV KODUNE HALVA !!!
Koostis:
2 tassi kooritud päevalilleseemneid
1,5 tassi jahu
1 tass suhkrut
0,5 tassi vett
150 ml päevalilleõli
Prae seemned, purustage hakklihamasinas või kohviveskis. Prae jahu kuival praepannil helekuldspruuniks. Sega mõlemad massid ühtlaseks massiks.
Keedame suhkrust ja veest saadud siirupit nii 10 minutit alates keetmise hetkest - see ei tohiks olla vedel ega ka paks.
Nüüd segame kokku jahud, päevalilleõli ja siis siirupi - see on kiirem ja parim moodus. Võite leida retsepte, kus valmis siirupisse valatakse õli. On tõeline võimalus kõik ära rikkuda! Soe siirup kokku pannes õliga rullub kohe kokku ja annab suure pulgakommi.
Kui mass on muutunud tihkeks, tõstame selle vormi milleks võib olla ka kauss, katta pealt tsellofaaniga, ning pressige tihedalt kokku ja hästi tasaseks.
Pange peale veel raskus peale ja jätke seisma.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.