No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

22. mai - Vaniljepudingu päev

by - neljapäev, mai 22, 2025


Riiklik vaniljepudingi päev tähistab klassikalise magustoidu pehmet ja kreemjat headust. See päev on pühendatud vaniljepudingi lohutava lihtsuse nautimisele, mis on pikka aega olnud paljude leibkondade lemmik.

See on magustoit, mida saab nautida niisama või lisada lisandeid nagu värsked puuviljad, küpsised või vahukoor, mis teeb sellest ideaalse valiku igale magusasõbrale. See päev kutsub inimesi nautima seda ajatut maiustust ja hindama selle rolli meie köökides ja magustoidulaudadel.

Vaniljepudingu päeva tähistatakse 22. mail . See, mida me tänapäeval pudingina tunneme, on läbi aegade palju arenenud! Traditsiooniline keskaegne puding oli lihapõhine, ürtide ja vürtsidega ning serveeriti kuumalt. 18. sajandil valmistati neid teraviljast, vanast leivast pähklitega, puuviljadest või lihast. Külm ja kreemjas vaniljepuding on aga pigem seotud vanillikastmega! 1837. aastal leiutas inglise toidutootja ja keemik Alfred Bird munavaba vanillikastmepulbri, kasutades maitsestatud maisitärklist, mis viis pakendatud pudingu tootmiseni 20. sajandi alguses.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate