18. november - Õunasiidri päev
Õunasiider on üks sügishooaja suurimaid rõõme, rikkalikult maitsestatud jook, mis soojendab võrdselt nii kõhtu kui ka hinge. Ühes klaasis on terve suve kasvu destilleeritud essents, samal ajal kui õun leotas päikesekiirtes ja tantsis õrnalt tormides ja tuules. Pärast saagikoristust pressitakse see ja toimetatakse suhu, mis on terve aasta oodanud seda ühte hetke – sooja klaasi vürtsitatud õunasiidrit. Õunasiidripäev mälestab seda teekonda ja austab selle peene magusa joogi ajalugu.
Õunasiidripäeva juured ulatuvad sama joogi ajalukku – jooki, mida on erinevates vormides nauditud nii kaua, kui õunad ja pressimismasinad on koos eksisteerinud. Mujal maailmas tuntakse siidrit ka õunamahla kääritatud versioonina ja seda valmistatakse sarnaselt õllele.

0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.