17. detsember - Vahtrasiirupipäev
Vahtrasiirup on ideaalne lisand pannkookidele, vahvlitele, kaerahelbedele ja isegi prantsuse röstsaiadele. Vahtrasiirupit valmistatakse tavaliselt vahtrapuude mahlast. Huvitaval kombel säilitavad need puud enne talve tärklist oma tüvedesse ja juurtesse, muutes selle suhkruks, mis eraldub talve lõpus ja varakevadel puumahlas. Mahl kogutakse tüvedesse aukude puurimisega ja töödeldakse kuumutamise ja vee aurustumise teel, jättes alles vaid kontsentreeritud siirupi. Veidi enne Euroopa asunike saabumist valmistasid Põhja-Ameerika põlisrahvad esimestena vahtrasiirupit. Tänapäeval domineerib selle maailma tootmist Põhja-Ameerika, kusjuures Quebec on suurim tootja.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.