No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

20 üllatavat viisi, kuidas kohvipaksu kasutada

by - teisipäev, veebruar 23, 2016



Igapäevase kohvijoojana jääb palju kohvipaksu järgi.Selle asemel, et kasutatud kohvipuru minema visata, kasuta seda parem koduses majapidamises.

20 HEAD VÕIMALUST KOHVIPAKSU KASUTAMISEKS
1) Väetis taimedele. Eriti hästi sobib viljapuudele ja lilledele: roosidele, asaleadele, hortensiatele, kameeliatele. Kohv tõstab pinnase happelisust ja hoiab eemal kahjureid. Kohvipaksu võib lisada kastmisvette. Kuis segada kohvipuru porgandiseemnete vahele enne külvi, tõusevad taimed kiiremini ja porgandid tulevad magusamad ja toitvamad.
2) Lisa komposti hulka. Kohvipaks sobib väga hästi komposti sisse ja seda armastavad ka vihmaussid. Ära viska värsket kohvipaksu otse peenrasse, sest enne kasutamist peab see lagunemiseks aega saama.
3)Kahjurite vastu. Mitmeid ebameeldivaid külalisi, näiteks sipelgaid ja nälkjaid, saad eemal hoida oma taimedest, riputades maapinnale kohvipuru. Kohvipaksu võib segada ka apelsinikoorte või teiste tsitruseliste tükkidega ja siis need ümber taimede kaitseks pudistada.
4)Kirpude vastu. Saab kasutada ka võitluses koerte ja kasside kirpudega ning teiste parasiitidega. Selleks tuleb kohvipaks peale koera pesemist niiskesse karvastikku hõõruda. See hirmutab kirpe ära.
5) Toaõhu värskendamiseks (elutoa, magamistoa, vannitoa, WC jne) võib lisada kohvipaksu kuivatatud lilledega vaasi sisse. Kuivatatud lilledeks on siis eriti hea lavendel, mis kuivatatuna on aromaatsemgi.
Kohvipaksu võib lisada ka vana soki sisse ja kinni siduda.
6) Ebameeldivate aroomide kõrvaldamiseks paiguta külmkappi tass kohvipaksuga. See imab halva lõhna endasse.
7) Käte lõhnastaja.Kui pärast toiduvalmistamist jääb halb lõhn käte külge, siis selle eemaldamiseks tasub käsi loputada kohvipuruga.
8) Mask silmaaluste kottide ning tursunud silmade korral. 2 spl kohvipaksu, 2 spl kakaopulbrit, 1 lusikatäis mett ja 3 spl piima või jogurtit segada. Kanda nahale, jätta 15-20 minutiks, kuni segu kuivab. Ahendab poore, vähendab naha punetust, eemaldab liigse rasvasuse, pinguldab ja niisutab nahka, vähendab silmade turset.
Kohvipaksu võib lihtsalt ka veega vedelamaks teha, et moodustuks pasta ja määri seda silme alla. Jälgi, et kohvi ei satuks silma ja hoia seda peal umbes veerand tundi.
9) Kehakoorija Sega pisut kohvipuru ihupiima või õli sisse – nii saad hea ja hästilõhnava kehakoorija ning siidise naha. Või kasutada ka näo jaoks. Kasulik teha ka enne randa või solaariumisse minekut. Sel juhul saab ühtlasema päevituse.
Pese nägu. Sega kohvipaks mõne tilga oliiviõliga ja koori sellega oma nägu. Kui soovid, võid lisada ka pisut eeterlikku õli hea lõhna pärast.
10) Mask tselluliidi vastu. Kohvipaks tuleb segada oliivõliga, kanda probleemsele piirkonnale ja hõõruda suurte ringjate liigutustega naha sisse harja abil. Protseduuri teha 1-2 korda nädala jooksul. Kofeiin, mida sisaldavad ka paljud tselluliidikreemid aitab võidelda tselluliidiga.
11) Naha „lifting“. Võtta 1/4 klaasi kohvipaksu, lisada 1 munavalge. Kanda mass masseerivate liigutustega näole. Kui ära kuivab, pesta puhtaks.
12) Juuste väljalangemise vastu. Saab teha peamassaaži koos kohvipaksuga. Enne pea pesemist. Hõõruda kohvipaksu veega niisutatud peanaha sisse. 10-15 minuti pärast võib maha pesta. Ei soovitata blondi juuksevärvi korral, sest võib toonida tumedamaks.
13) Juuksevärviks tumedate juuste korral. Teeb tumeda värvi sügavamaks. Kohvipaksu sisse võib ka hennat lisada. Annab vase tooni. Värv jääb veel paremini kinni, kui lisada kohvipaksu palsami sisse ja kanda juustele kogu pikkuses. Hoida vannimütsi all peas 15-20 minutit ja pesta hoolikalt maha. Kohvipaksu võib lisada ka šampooni hulka. Võib loputada ka kange kohviga (lahusega).
14) Kohv on naturaalne värvaine – sellega saad värvida mune, lõnga ja muudki. Mida rohkem kohvipaksu, seda tumedam saab. Mune keeta lahuses 10 minutit, riiet pool tundi. Vajadusel lisa pisut äädikat – see aitab värvi kinnitada.
15) Mööblikriime saad peita, kui hõõrud neisse kanget kohvi. Vatipulgaga, mis on lahuse sisse kastetud. Sobiv meetod, kui mööbel on tume.
16) Kui tahad ökoloogiliselt puhast nõudepesuvahendit või kui oled reisil, matkal või piknikul, kus pole sooja vett ega nõudepesuvahendit käepärast, saad rasvased nõud puhtaks samuti kohvipaksuga hõõrudes. Heledate nõudega tasub olla siiski ettevaatlik – mõnel juhul võivad parkained jätta tumedaid jälgi.
17) Kohvijääkuubikud.Külmuta hommikusöögist üle jäänud kohv jääkuubikuteks – nende abil saad hoida oma jääkohvi külmana ilma, et see liiga lahjaks muutuks.
18) Lihalõikude maitsestamiseks koos teiste maitseainetega enne küpsetamist.
19) Libeduse tõrjeks talvistel tänavatel. Soola asemel.
20) Kohvikunsti tegemiseks. Kohvipaksuga saab ka maalida ning trükkida.
Ja muidugi saab kohvipaksu pealt ennustada:)

tõlked - Ingrid Prass


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate