Kodune apelsin jook : 9 liitrit mahla vaid 4 apelsinist
polezniesoveti.net
Kodune apelsin jook.
Kuidas saada 9 liitrit jooki neljast apelsinist. Ega see jook suurt ei erinegi poest ostetud mahlast. Uskumatu, aga tasub proovida. Peamine on jälgida retsepti ja isegi ülejäägid saab ära kasutatud.
Peske puhtaks neli apelsini. Seejärel tuleb need läbi aurutada, et neist väljuks vaha ja kibekoore maitse. Kuivatage ja pange nad külmutuskappi paariks tunniks (parem isegi terveks ööks). Lõigake ja hakkige apelsinid, veel parem laske läbi hakkliha masina, või köögikombaini. Segage hakitud apelsinimass külma läbikeedetud veega kokku (sobib ka filtreeritud külm vesi). Laske seista 10 minutit. Kurnake läbi filtri, et eemaldada suuremad tükid. Peale seda kurnake veelkord läbi filtri, või marli. Kurnatud mahlale lisage veel 6 liitrit vett, 1 kg suhkrut ja 30 grammi sidrunhapet. Segage korralikult läbi ja valage pudelitesse. Laske seista umbes 1 tund. Lõpp kokkuvõttes ongi teil 9 liitrit apelsini jooki.
Kodune apelsin jook.
Kuidas saada 9 liitrit jooki neljast apelsinist. Ega see jook suurt ei erinegi poest ostetud mahlast. Uskumatu, aga tasub proovida. Peamine on jälgida retsepti ja isegi ülejäägid saab ära kasutatud.
Peske puhtaks neli apelsini. Seejärel tuleb need läbi aurutada, et neist väljuks vaha ja kibekoore maitse. Kuivatage ja pange nad külmutuskappi paariks tunniks (parem isegi terveks ööks). Lõigake ja hakkige apelsinid, veel parem laske läbi hakkliha masina, või köögikombaini. Segage hakitud apelsinimass külma läbikeedetud veega kokku (sobib ka filtreeritud külm vesi). Laske seista 10 minutit. Kurnake läbi filtri, et eemaldada suuremad tükid. Peale seda kurnake veelkord läbi filtri, või marli. Kurnatud mahlale lisage veel 6 liitrit vett, 1 kg suhkrut ja 30 grammi sidrunhapet. Segage korralikult läbi ja valage pudelitesse. Laske seista umbes 1 tund. Lõpp kokkuvõttes ongi teil 9 liitrit apelsini jooki.
Ülejäänud apelsini massist saab keeta
apelsinimoosi. Lisage maitse järgi suhkrut ja sidrunihapet. Keetke
mikrolaine ahjus, kinnises kaetud kaanega anumas. Iga viie minuti järel
segage ja korrake etappi 3 korda. Nii saategi sedasi endale apelsini
marmelaadi.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.