reede, 14. oktoober 2016

Marjane õunakook hapukooretaignal

See on  õunakook, mille põhja tegemiseks pole kasutatud muna. Selle asemel on lisatud hapukoort,
mis on kergem seedida. Maitse on  aga sellel koogil väga hõrk ja pehme.

Põhja jaoks :
100 gr võid(toasoe)
100 gr hapukoort
1 dl suhkrut (või maitse järgi)
3 dl (või 2dl, kui soovid pehmemat kooki) nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Sega kõigepealt kokku või hapukoor ja suhkur, sool, seejärel lisa juurde jahu ja küpsetuspulbrit.
Taigna tekstuur peab jääma õrn ning pehme. Jahu pane pigem veidi vähem kui rohkem! Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kogusest jätkub standardse ahjuplaadi jaoks, põhi jääb üsna õhuke -3-4 mm, kui armastad paksema põhjaga kooki tee taigent topeltkogus.

Katte jaoks:
6-7 suurt õuna
2 spl suhkrut (pruuni)
1 tl kaneeli
marju (kasutasin mustikaid ja metsmaasikaid)

Viiluta õunad, lisa viilutatud õunad taignapõhjale, puista suhkru-kaneeli segu õuntele peale Peale värvi andmiseks lisada veel hooajalisi või külmutatud marju.
Küpseta 180-190 kuumuse juures ligikaudu 25-30 minutit, kuni kook on kena kuldpruun.
Lase veidi jahtuda, ja naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.