No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kuninglikud küpsised

by - reede, jaanuar 26, 2018



Kuninglikud küpsised 


Koostisosad:

3 tassi (390gr) jahu
½ tl soola
1tl soodat või küpsetuspulbrit
1 tass (227gr) toatemperatuuril võid
1 tass (200gr) suhkrut
2 suurt muna
2 tl vanilje ekstrakti


Kuninglik glasuur munavalgetest:

2 suurt (60gr) munavalget
2tl sidrunimahla
3tassi (330gr) tuhksuhkrut
Soovil võib kasutada toiduvärve


Valmistamine:

Küpsiste valmistamine: eraldi kausis segada jahu, sool ja küpsetuspulber. Kloppida või ja suhkur kergeks vahuks ( umbes 10min.) lisada munad ja vanilje ekstrakt ja vahustage ühtlaseks. Lisage jahusegu ja segage ühtlaseks massiks. Poolitage taigna kogus ja keerake kumbki osa toidukile sisse. Pange need külmikusse tunniks ajaks.

Kuumutage ahi 180C. Pange kahele ahjuplaadile küpsetuspaber. Võtke üks jahtunud taigna pool külmikust, riputage peale pisut jahu ja rullige see 0,5 – 1 cm paksuseks. Lõigake välja tähekesed vms. ja pange need paberiga kaetud ahjuplaadile. Asetage plaat külmikusse 10 minutiks, et veelkord jahutada tainast. Küpsetage küpsiseid umbes 8 – 10min. (sõltuvalt suurusest) või kuni ääred muutuvad kuldseks. Võtke ahjust välja ja laske küpsistel jahtuda. Korrake seda järelejäänud taignaga.

Kuninglik glasuur munavalgetest: vahustage munavalged sidrunimahlaga. Lisage tuhksuhkur ja vahustage madala kiirusel kuni moodustub ühtlane mass. Vajadusel, kui on vaja saavutada vajalik konsistents lisage pisut suhkrut või vett. Lisage toiduvärv ja segage. Kuninglikku glasuuri peab kohe ära kasutama kuna see kõvastub õhuga kokkupuutumisel.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate