No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Šokeeriv avastus! Koera- ja kassiomanikud on koroonaviiruse suhtes vastupidavamad!

by - neljapäev, aprill 16, 2020



Hispaania arsti sõnul võivad lemmikloomad suurendada inimeste immuunsust.

Igapäevaselt väikeses Madridi haiglas töötav poola arst dr Sabina Olex-Condor räägib Hispaania olukorrast ja võitlusest COVID-19 pandeemia vastu, aga ka oma tähelepanekutest koroonaviirusesse nakatunud inimeste kohta, kellel on lemmikloomad. Kas tõesti on koera- ja kassisõbrad vastupidavamad? Kas kassi või koera olemasolu annab inimesele paremad võimalused võitluses koroonaviirusega?

Lemmikloomade, eriti kasside ja koerte omanikud taluvad enamasti koroonaviirust COVID-19 kergemini või on asümptomaatilised.

Eksperdi arvamus põhineb 100-st koronaviirusega nakatunud patsiendirühma jälgimisest.
“On teada, et kassidel on kasside koronaviiruse vorm, mis ei nakata inimesi. Seetõttu on võimalik, et inimestel, kellel on igapäevaselt tihe kontakt kandekassiga, võivad olla kasside viiruse antikehad. Ja need antikehad võivad hävitada ka inimese viiruse. Seda nimetatakse ristreaktsiooniks ja see on looduses olemas. Muidugi on minu eelduste kinnitamiseks vaja põhjalikke uuringuid ja statistikat, ”märkis arst.

Lisaks märkis ta, et sellist suundumust täheldavad ka arstid. Eelkõige on nakatunud kõige vähem kodus kasse pidavate inimeste seas, samas kui üha enam nakatub arste, kellel pole lemmikloomi.

Arstid märgivad, et igapäevane suhtlus lemmikloomadega (kassid, koerad, linnud, kalad jne) ja nende eest hoolitsemine stimuleerib inimese immuunsuse tugevnemist.



Kasutatud allikat

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate