No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

27. juuni - rahvusvaheline ananassipäev

by - kolmapäev, juuni 26, 2024

 


Ananassipäev süttib meie kalendrites igal 27. juunil, pakkudes võimalust tähistada seda troopilist puuvilja, mis on tuntud oma magusa ja terava maitse poolest.Seda on kasvatatud sajandeid ja seda tarbisid esmakordselt tupi inimesed, maiad ja asteegid.

Kas teadsite, et ananassid ei kasva puudel nagu kookospähkel? Tegelikult kasvavad nad väikestel põõsastel. Pärast nende Euroopasse toomist 17. sajandil hakati ananasse kiiresti pidama luksuskaubaks, mis paelus valitsejaid kogu kontinendil. Läänemaailmas sümboliseerivad ananassid soojust ja vastuvõttu – see traditsioon pärineb 17. ja 18. sajandist. Aasias tähistavad nad jõukust ja õnne, Kariibi mere piirkonnas aga sõprust.

Päev julgustab meid sukelduma ananasside maailma, nautides neid erineval kujul – värskelt, mahlana või küpsetistes nagu klassikaline tagurpidi ananassikook.

Lisaks on ananassidel tervisele palju kasu. Need on täis C-vitamiini, bromelaiini (mis soodustab seedimist ja vähendab põletikku) ja muid olulisi toitaineid, mis toetavad meie immuunsüsteemi, naha tervist ja palju muud.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate