No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Toidud ja joogid, mille tihe tarbimine su välimust vanemaks muudavad.

by - teisipäev, august 27, 2013



Sa võid määrida enda peale kilode viisi vananemisvastaseid kreeme, kuid kokkuvõttes loeb see, mis toimub sinu organismis. Loe, milliste toiduainete ja jookide pidev tarbimine sinu välimust rikub
Siin on toidud, mis su nahale ning hammastele halvasti mõjuvad.

Sool

Soola tarbimine tõstab vererõhku ning see mõjutab omakorda naha kollageeni tootmist. Eelkõige põhjustab liigne soola tarbimine kortse ning turseid silmade all.

Suhkur

Liigne suhkru tarbimine mõjutab sinu organismi insuliinitaset, mis omakorda mõjutab su veresooni ning naha välimust. Spetsialistide sõnul näed muutust oma naha välimuses juba nädal pärast seda, kui oled loobunud suhkru tarbimisest. Kui soovid magusat, söö puuvilju ja marju.

Kohv

Kohv rikub sinu hammaste värvi ning viib sinu organismist vedelikku välja. Kui kehas pole piisavalt vedelikku, muutuvad ka sinu kortsud kergemini nähtavaks ning nahk pole üldiselt nii ilusa väljanägemisega kui võiks.

Alkohol

See teadmine ei üllata küll kedagi, kuid kordame selle siiski üle. Alkohol viib samuti kehast vedelikku välja, ning võib näo tursesse ajada. Samuti tekib alkoholi tarbides tavaliselt isu soolase järele ning nüüd me juba teame, mida sool meie välimusega teeb.

Punane liha

Rohkem kui kord nädalas punase liha söömine muudab veresoonte seinad jäigemaks ning see omakorda põhjustab kortsude teket.

Pasta ja sai

Pastat ja saia süües väheneb naha kollageeni tootmine ning nahk muutub hapramaks, kaotab oma elastsuse ning sileduse.

Vürtsikad toidud

Need võivad olla head sinu seedimisele, kuid mitmete inimeste nahale mõjuvad need halvasti. Kuna need laiendavad veresooni, muudavad need õhukese nahaga või menopausi läbi tegevate naiste jumet punasemaks ning ebaühtlasemaks.

Transrasvad

Transrasvad põhjustavad veresoonte ummistumisi, seega ei jõua kõik vajalikud ained nahani ning nahk näeb seejärel halvem välja.

You May Also Like

5 comments

  1. vaidleks vastu punase liha suhtes mis on aminohapped , ehk väga olulised asjad meie organismile, mis ei lase kaduda meie lihastel ja aitav kaasa valgu sünteesil sinu kehas , mis oma korda hoiab sind trimmis ja vormis, samas sisaldab ka liha b vitamiini kompleksi ja e vitamiini mis hoiab just su naha ilusana, teiseks kui me räägime alkoholist , siis kuivad alkohoolsed joogid on Antioksüdant , mis ei lase meil ladestuda transrasvadel ja hoiavad ära kolesterooli teket , mis omakorda tekitavad naharakkude vananemist ja on suures osas tselluliidi tekitajad!

    VastaKustuta
  2. Kuulake oma keha ja sööge seda, mida ta küsib.
    Mis vahet sellel on, kas mul on paar kortsu rohkem või vähem, kui ikka organism nõuab kohvi, siis joon ikka küll.

    VastaKustuta
  3. 777 kommentaar pani mind natuke muigama. Kui on sõltuvus, siis muidugi organism "nõuab". Suhkur, alkohol, kofeiin on kõik sõltuvust tekitavad ained. Aga võiks ju huvi, eksperimendi või nalja pärast proovida näiteks paar nädalat ilma olla. Ei pea kõigest korraga loobuma, alustada võib näiteks ainult kohvist või suhkrust (k.a arvatud kõik toidud, mis suhkrut sisaldavad, nt paljud leivasordid). Esimestel päevadel on kindlasti ilgelt halb (eriti kohvisõltlastel), sest organism "nõuab", aga kui endaga rahulikult tegelda, näiteks võimelda, ujuda, saunas käia, siis läheb see ühel hetkel üle. Raskem on muidugi vabaneda psühholoogilisest sõltuvusest - just sellestsamast "minu organism nõuab kohvi", "aju tahab magusat", "ilma soolata ei ole toidul maitset" ja teistest uskumustest. Võib-olla aitab alustuseks teadvustamine, et need on ainult uskumused. Kindel ma ei ole, sest ma olen ise ka alles teekonna alguses. Aga suur tänu blogiomanikule võimaluse eest siin mõtteid ja kogemusi jagada! Hea blogi!

    VastaKustuta
  4. Sool on toodud välja esimese vananemist põhjustava komponendina. Kuid kui paljud teavad, et soola-aerosool, mida toodetakse soolakambrites, on tegelikult üks parimaid nahanoorendajaid? Soolal seega on kaks poolt, alati oleks hea tuua välja ka positiivne omadus.

    VastaKustuta
  5. Kui narkomaan ütleb, et tal on vaja kokaiini, sest tema keha seda vajab, siis kas teda peaks uskuma? Inimene on samuti sõltuvuses valgest suhkrust, lauasoolast ja küpsetatud stimuleerivast toidust. Mis puutub lihasse, siis kõik aminohapped on saadaval ka taimsest. Seejuures ilma kolesterooli, lihas olevate mürkide (mis on looma kasvades sinna ladestunud kunsttoidust, antibiootikumidest ja vaktsiinidest) ja liha järeltöötlusjääkideta. Ma ei leia, et laiba söömine peaks tervislik olema. Kui paljud söövad liha selle loomulikus olekus? Ilma maitsestamata, küpsetamata - see on päris rõve.

    Alkohol on neurotoksiin, see tapab iga raku, millega see otsesesse kokkupuutesse satub. Palju parem viis antioksüdante saada, on süüa puuvilju, juurvilju, värsket rohelist...
    Siit nimekirjast on välja jäänud akrülamiid - toidu kõrgkuumutamisel tekkiv plastiline ühend, mis hakkab tekkima juba 120 kraadi juures, eriti 160 kraadiga süsivesikuid kuumutades. Nt see kuldpruun osa ahjukartulitel - see on akrülamiid, tuntud DNA kahjustaja ja närvimürk.
    Lisaks rafineeritud valged jahud ja sooleummistaja kleepuv gluteen.

    Mis puutub veel keha "nõudmisesse", siis on keha solvamine öelda, et keha nõuab coca-colat või kohvi. See on stimulatsioonist tekkinud "high", mis korraks meeldis ja mida tahaks tagasi saada. Nagu rasvased friikartulid pole keha vajadus, vaid inimese valik, sõltuvus küpsetatud toidust saadud heaolutunde järele.
    Oma maitsepungasid saab kergelt "ümberprogrammeerida" paastuga. Ja kes kunagi proovinud rohelisi smuutisid, teab milline supervõimas toime neil on, et vabastada isudest, soola ja rasva vajadusest, muuta nahk nooremaks, anda jõudu...
    Inimesel pole vaja soola, aga on vaja mineraali naatrium, seda saab suurepäraselt tomatist, tillist, sellerist. Puhta soola mõju nahale on muidugi teine asi.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate