Kirsi- pisarakook
Ma polnudki seda kooki veel see aasta teinud. Kuid kuna mul seisis kirsikompott, siis otsustasin selle tegemise täna käsile võtta. Koogitegu pole üldse vaevanõudev, suurim vaev on et munakollased ja valged saaksid nii eraldatud, et munavalgesse ei läheks kübetki kollast, sest muidu ei vahustu beseekiht.
Teiseks soovitan valida kivideta kirsikompoti, sest esiteks pole need kooki süües eriti meeldivad ja teiseks on neid jube tüütu õngitseda kirsside seest, enne koogile panemist.
Siin siis selle maisva koogi retsept-
Õhuline ja maitsev pisarakook.
Põhi
200 gr võid
175gr suhkrut
7 munakollast
1/2 tl küpsetuspulbrit
2 kl jahu
(1 spl.kakaod)
350 gr kompottkirsse (kivideta)
Beseekiht
7 munavalget
175 gr suhkrut
-------------------------
7 munakollast mikserdada suhkruga. Sulata või, jahuta, sega kõik kokku, lisa küpsetuspulberiga segatud jahu. Taigen jaota kaheks, ühele kihile lisa kakaod. Pane kakaoga taignaosa paberiga vooderdatud plaadile, pane ahju 200 C ahju 5-7 min.
Ava kirsikompott ja nõruta kirsid.
Kui esimene kiht on kergelt valminud tõsta plaat ahjus ja aseta kirsid ühtlase kihina alumisele kakaosele põhjale ja kirssidele peale teine pool taignast, küpseta veel ca 7-10 min.
Senis kui kook ahjus, vahusta munavalged.
Kui kook on saavutanud kerge jume, aseta kõige peale beseekiht.
Aseta kook veel mingiks 8-10 min. ahju, kuni pealt on tõmbnud kuldkollaseks.
©Koduhaldjas.com
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.