See salat sobib talvel niisama söömiseks, kui ka supipõhjaks. Seda saab hoidnud külmkapis. Sain selle retsepti kunagi ammu sõbralt ja nii nagu ta mul ühe raamatu lisalehele kirja oli pandud, nii saab ta nüüd siia:)
Siin selle salatis saab kasutada erinevaid riisikaid ja pilvikuid, puravikke ei paneks.
RETSEPT
1 kg kupatatud seeni
250 g porgandit u 3 tk
250 g tomatit u 4 tk
300 g sibulat u 3 tk
150 ml õli
0,5 spl soola
0,5 spl suhkrut
1 spl 30% äädikat
peotäis peterselli
peotäis tilli
Haki sibul, tomat väiksemaks kuubikuks. Seened mitte nii väikseks aga suupärasteks tükkideks. Riivi porgand jämeda riiviga. Haki till ja petersell.
Pane potti õli ja hauta porgand ja sibul umbes 4-5 minutit. Lisa kõik ülejäänu v.a. äädikas ja hauta, aegajalt segades 15-20 minutit. Lisa äädikas ja lase veel paar minutit haududa. Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas ja pimedas. Võib hoida külmikus ning seljuhul säilib see kevadeni. Külmikus on ühtlane temperatuur.
Talvel lisa purgitäiele puljong ja muud meelepärast, näiteks kartulit või läbipraetud hakkliha, vorstitükikesi… mida aga hing ihkab. Kes supisõber ei ole, sööb salatit prae kõrvale või valmistab sellest sooja kastme, või teeb pitsa, niiet on palju võimalusi.
Allikas
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.