See aasta on hea õuna-aasta ja kui enam pole tahtmist ei õunamoosi ega mahla teha, siis üks variant on kuivatatud õunte moos. Õunad tulevad sellised isuäratavad ja toitvad :)
Kuivatatud õuntest moos on väga kasulik. Sellised suupisted õuntest meeldivad kõigile. Ja mis kõige tähtsam, sa saad neid suupisteid paberkotis kõikjale võtta või süüa neid kinos popcorni asemel, või anda lastele kooli vahetunni ajal nosimiseks. Need õunad on erinevalt poe omadest ilma säilitusaineteta, toitev ja kosutav suutäis.
Koostis:
Õunad - 1 kg
suhkur - 300 grammi
sidrunhape - 1 tl
Kaneel - 1 tl.
Retsept: Samm-sammult :)
Õunad pestakse, südamikud eemaldatakse ja lõigata seejärel viiludeks.
Siis võta küpsetusplaat, pane peale küpsetuspaber ja hakka sinna järjest õunu, nii külgkülje kõrvale laduma. Võid ka natuke üksteise peale panna.
Seejärel sega suhkur(200 gr), kaneel ja sidrunhape ja valage saadud segu õuntele peale.
Kuumuta ahi 200 ° C -ni ja kuivatage seal õunu nii umbes 25-30 minutit. Vaadake, et õunad ära ei põleks.Nüüd keera kõik õunad teistpidi eelnevalt lauale pandud küpsetuspaberile, puista nendele peale allesjäänud 100 gr suhkrut, seejärel lase niimoodi õuntel toatemperatuuril 2 päeva seista.
"kuiva õunamoosi saab hoida karbis või võid panna purkidesse.
Kuiv moosi õuntest saab panna ilusasse karpi ja teha oma sõpradele sümboolne kingitus.
Meeldivat valmistamist ja Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.