No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

7 põhjust, miks kohvi armastajad elavad kauem!

by - kolmapäev, veebruar 21, 2018


Suur osa inimesi alustab päeva just kohviga, sest see aitab su vereringe käima lüüa. Kuid kas sa ka teadsid, et mõõdukas kohvi joomine on tervisele kasulik. Üllataval kombel võib kohvist abi olla mitme tõsise tervisehäire vastu.
Kui varasemalt peeti kohvi halvaks ja ebatervislikuks harjumuseks, siis viimaste uuringute käigus on leitud ohtralt tõendeid kohvi kasulikkusest. 

Kohvi joomine ennetab insulti
Ameerika Südame Liidu viimaste uuringute järgi on letiud, et need inimesed, kes joovad ühe tassi kohvi päevas on islundi risk 20% väiksem. See on murranguline avastus, sest varem pole kohvi teest ette jõudnud.

Kohvi joomine ennetab südamehaigusi

Kohvi joomine on sinu südamele hea kuna ta kiirendab ainevahetust. Kohvi mitte ainult ei stimuleeri sinu kesknärvisüsteemi, vaid ka vabastab rasvhappeid sinu rasvkoest.
Loomulikult liiga palju kohvi pole ka sinu südamele hea. Tassi või kahe joomine päevas on tervislik ja kasulik südamele.

Kohvi joomine ennetab enesetappe

Harvardis 2013. aastal läbi viidud uuringu kohaselt demonstreeriti kohvi joomise ja enesetappude riski vahel seos.
Uuringu kohaselt selgus,et täiskasvanud inimesed, kes joovad päevas 2 või enam tassi kohvi teevad 50% vähem enesetappe kui need, kes joovad vähe või üldse mitte. Ka selgus, et see peab paika ainult, siis kui tegemist ei ole kofeiinivaba kohvi.
Selle uuringu tulemusena leiti, et kofeiin toimib nagu nõrk rahusti, mis aitab sinu ajul toota rohkem dopamiini, serotiini ja noradrenaliini.

Kohvi joomine ennetab neuroloogilisi haiguseid

Kohvi joomine aitab ennetada neuroloogilisi haigusi, mis võivad sind vanas eas kimbutada. teatud uuringute kohaselt väheneb dementsuse ja Alzheimeri risk 65%! Kohvisõprade risk saada Parkinsoni on 32%-60% väiksem kui neil, kes kohvi ei joo.

Kohvi ennetab 2. astme diabeeti

Uuringu kohaselt, mis viidi läbi 2004. aastal selgus,et nendel inimestel, kes joovad kohvi enne söömist on kõrgem glükoosi tase veres. See, aga omakorda tähendab, et neil on tugevam vastupanuvõime insuliini suhtes ja see on hea diabeedi ennetuses.
Kuigi ei maksa unustada, et 2. astme diabeeti see siiski ei ravi. ja need inimesed, kes juba võitlevad selle haigusega peaksid kohvist hoiduma.

Kohvi joome aitab rasvu põletada

Kohvi mõjutab mitut ainevahetuslikku protsessi. kiirendab ainevahetust 3-11% protsenti. Sealt ka tõsiasi, et kui sul on kiirem ainevahetus, põletad sa ka rasva. Mõnede uuringute kohaselt aitab kohvi ülekaalulistel inimestel kaotada kuskil 10% rasva ja neil, kellel kaaluga probleeme pole koguni 29%!
Kuid tasub meeles pidada, et cappuccino ohtra suhkru ja siirupiga pole kindlasti see, mida uuringute all silmas peeti.

Kohvi joomine aitab kaitsta su maksa

Kohvi joomine kaitseb su maksa tsirroosi eest. Neil inimestel, kes kohvi joovad vähemalt 4 tassi kohvi päevas on 80% tõenäosusega väiksem risk haigestuda tsirroosi kui neil, kes seda ei tee.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate