No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Beebipuudri 15 kasutusviisi kodus ja aias

by - kolmapäev, august 28, 2019



Beebipuuder pole mitte vaid beebidele, näiteks te saate seda kasutada ka aias.
Loe, mida kõike saab selle vahendiga enda kodu või ka enda jaoks head teha saad!

Siin on 15 beebipuudri kasutusvõimalust mida te peaksite proovima.

1. Vabane sipelgatest 

Kui on tegemist aias kõige soovimatute külalistega siis nimekirja eesotsas on sipelgad. Kui neid kontrolli alla ei saada siis nad vallutavad kogu teie aia, tappes enamuse kasulikest putukatest ja soodustavad teiste kahjurite paljunemist nagu lehetäid. Sipelgad vihkavad beebipuudrit, seega puistake seda oma kodus ja aias, tekitades barjääri. Pihusta talki akna- ja uksevahedesse või ka piknikukorvi, kui lähed loodusesse einestama.

2. Hispaania teetigude tõrjuja

Hispaania teetigu on meile sisse tunginud kahjulik nälkjas, kellel on hea isu. Kui sa oled aednik, siis  puutute nendega kokku varem või hiljem. Lihtne viis nende ära hoidmiseks lilledel või juurviljadel, on kui puistate beebipulbrit taimede lehtedele. See tõrjub kahjureid ja hoiab need eemal mõnda aega, vähemalt seniks, kui sajab vihma või siis järgmise puudri puistemiseni.

3.Tõrjuge jäneseid

Jänesed näevad armsad välja, kuid nad pole just sellised külalised teie aias, keda te sooviksite seal näha. Kui te olete näinud neid hiljuti teie aeda külastamas, siis on just beebipuuder see, mis teid aitab. Puistake seda madala kasvuga taimedele, et hoida need puutumatuna.

4. Lihtne kummikinnaste eemaldamine

Kui teile meeldib aias töötada pikki tunde kummikinnastega, siis teate kui kleepuvaks ja higiseks käed muutuvad. Mõnikord kinnaste eemaldamine ja nende uuesti kätte panemine osutub raskeks ülesandeks. Kuid sellest saab üle kui puistate enne kinnaste kätte panekut sisse beebipuudrit. See on üks parim viis kasutada beebipuudrit.

5. Kopitamislõhnased raamatud ja mööbel

Beebipuuder aitab raamatutelt ja mööblilt kopituslõhna eemaldada. Raputa raamatulehtede vahele beebipuudrit ja pane seejärel paberkotti. Nädala pärast raputa beebipuuder lehtede vahelt välja.

6. Teie käte kaitse

Kui te väldite kindaid, võib pidev kaevamine teie kätele palju halba teha, tehes need kardaks, valusaks ja mustaks. Te vajate oma käte kaitsmiseks vahendit ja selleks ongi beebipuuder, mis teid aitab. Puistake sellega üle oma peopesad ja tööriistade käepidemed, selle abil tugevdate haardumist ja see hoiab ära käte libisemise, villide ja teste kahjustuste tekkimise.

7. Eemaldage oma töösaabastest ebameeldiv lõhn.

Pole vaja pidevalt oma haisvaid töösaapaid puhastada, lihtsalt puistake saabastesse pisut beebipuudrit. See imab niiskust ja hoiab ära hallituse tekke ning annab teie saabastele meeldiva lõhna, varjates ebameeldivat haisu.

8. Juuremädaniku ärahoidmine

Kaitske oma taimi juuremädaniku eest kasutades seda imelist beebipuudrit. See imab pinnasest liigse niiskuse ja päästab taimed juuremädanikust enne kui nad tugevaks muutuvad. Lihtsalt määrige taime juured enne istutamist puudriga.

9. Kaitske noori lillesibulaid

Lillesibulad vajavad rohket kaitset nii emakese looduse kui ka teiste ründavate sissetungijate eest. Üks viis selle saavutamiseks on kui teha neile väike vann beebipuudriga enne istutamist. Lihtsalt pange viis või kuus lillesibulat gripkotti millesse on pandud kolm supilusikatäit beebipuudrit. Siis raputage neid mõned korrad, et sibulate otsad oleks kaetud puudriga. Kui sibulad maha panete siis kaitseb puuder neid mädanemise ja enneaegse hukkumise eest. Lisaks loob see uue kaitsekihi tõrjudes närilisi, kes armastavad kasvavaid lillesibulaid.

10. Lehetäide tõrje

Sipelgate poolt saastatuna kahekordistab lehetäide hulka, kuna nad tegutsevad koos ja sõltuvad teineteisest teie aia rüüstamises; sipelgad kaitsevad lehetäisid, kuna nad toituvad lehetäide magusast eritisest. Lihtsalt öeldes, kui teil õnnestub oma aed sipelgavabana hoida puistates beebipuudrit kaitsevallina oma taimede ümber, kaovad ka lehetäid.

11. Aed kitsede kindlaks

Kui kitsed tulevad teie aeda pidu pidama, siis ausalt öeldes pole paremat võimalust kui kasutada füüsilist tõket nende sissepääsu takistamiseks. Kui otsite kiiret ajutist lahendust, siis kasutage beebipuudrit. Puistake seda nende taimede ümber, mida nad armastavad, kuna beebipulber on kerge ja õhuline siis puistake seda regulaarselt eriti pärast tuult või vihma.

12. Kaitske öise eluviisiga loomade eest

Öö on aeg kuna enamik ebameeldivaid loomi nagu kährikud, pesukarud hiilivad teie aias muutes teie imelise aia puhvetiks. Kui otsite kerget viisi nendest vabanemiseks siis ilma et kasutaksite selleks tugevaid kemikaale kasutage hoopis beebipuudrit. Selle tekstuur ja lõhn on piisav selleks, et tõrjuda neid ründajaid.

13.Hoidke oma muru putukavaba

Mullas olevad ussid söövad muru juuri, mis muudab teie muru pruuniks ja laiguliseks. Kasutades beebipuudrit, mis on üks ohutu viis nende vastu võitlemises, kui nakatunud alad pole suured. Puistake puudrit aladele, kus olete nende poolt kahjustusi avastanud.

14. Terrassilaudade/põranda kriiksumine

Kui põrand kriiksub, siis pane pintsli abil põrandalaudade vahele beebipuudrit, see võtab kriiksumise ära. Kui põrand peale astudes kriuksub, pihusta maha talki ja aja see harjaga pragudesse. Vaikus majas!

15. Sõlme läinud kett või nöör

Kui nöör või kett on korralikult sõlmes, siis tasub sõlmunud kohad beebipuudriga kokku teha — see muudab sõlmed lõdvemaks ja nii saab ilma seda lõhkumata lahti harutada.Lemmiklooma puhastaja.
Beebipuudriga saab hädakorras lemmiklooma kasukat värskendada

NB! Beebipuudrit võib kasutata kassiliiva katteks. Aeg-ajalt võid värskenduseks katta kassiliiva kerge beebipuudri kihiga.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate