No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

22 põhjust, miks banaane armastada

by - teisipäev, juuni 09, 2020


Miks on banaanid kasulikud ehk 22 põhjust, miks neid armastada?

1. Banaanid aitavad võidelda depressiooni vastu. Neil on palju trüptofaani - ainet, millest serotoniini toodetakse - õnnehormooni. Seetõttu on banaani söömine meeleolu parandamiseks hea ja lihtne moodus.

2. Banaanid on ainus puuvili, mis isegi imikutel ei tekita allergilist reaktsiooni.

3. Luude tugevdamine. Banaanid säilitavad kehas kaltsiumi, see ei eritu koos uriiniga, vaid jääb kehasse ja seda kasutatakse luude tugevdamiseks. See on eriti oluline kohvisõpradele, kes kohvi joomisega vastupidiselt loputavad kehast kaltsiumi välja.

4. Soole mikrofloora parandaja. Tänu banaanide moodustavatele ensüümidele, imenduvad põhitoiduga kehasse sattuvad ained kiiremini.

5. Kõhukinnisus. Banaanid on väga kasulikud neile, kes kannatavad kõhukinnisuse all. Regulaarne banaanide tarbimine kõrvaldab selle probleemi.

6. Banaanid aitavad vabaneda sellisest probleemist nagu kõrvetised.

7. Maohaavand. Banaanid katavad tarbimisel mao seinad ja kaitsevad seda toidus sisalduvate agressiivsete ainete ja hapete eest, see aitab kaasa mao haavandite paranemisele ja armistumisele.

8. Kõhulahtisusega. Kõhulahtisusega inimestel soovitatakse süüa banaane. See on väga hea keha taastav toode.

9. Banaanimassi kõrge kaaliumi sisaldus päästab lihaste spasmidest neid, kes palju treenivad.

10. Tursed. Banaanide söömine vähendab selle all kannatavate inimeste turseid märkimisväärselt.

11. Energiaallikas. Kui sööte enne trenni banaane, saate seda teha tõhusamalt - suhkru tase ei tõuse väga kiiresti ja energiat on treeningu lõpuni piisavalt.

12. Seedimise parandamine. Pektiinid ja kelaadid, mis on osa banaanides, eemaldavad hästi toksiine ja muid kahjulikke aineid, parandades seeläbi seedimist.

13. Naistele. Serotoniin ja muud kasulikud ained, mis on banaanides, eemaldavad PMS-i sümptomid täielikult. Kui sööte menstruatsiooni ajal banaani, siis vabanete halvast tujust ja ebameeldivatest sümptomitest.

14. Aneemia. Banaani viljaliha kõrge rauasisaldus muudab selle aneemia vältimiseks lihtsalt vajalikuks toiduaineks.

15. Südamehaigused. Kaalium, mida on ohtralt banaanides, aitab parandada veresoonte seisundit, vähendab infarkti ja insuldi riski ning ravib hüpertensiooni.

16. Immuunsus. Banaanide koostis sisaldab antioksüdante ja aminohappeid ning teadaolevalt kaitsevad need keha ja suurendavad hästi immuunsust.

17. Neerud. Banaanid võivad positiivselt mõjutada neerude tööd, toitained, mikroelemendid ja vitamiinid parandavad nende seisundit, eemaldavad liiva ja kivid.

18. Iiveldus. Banaanid on suurepärane viis iiveldusest vabanemiseks või toksikoosist rasedatel.

19. Sügelus putukahammustustest. Banaanikoored on putukahammustuste jaoks väga heaks abivahendiks - lihtsalt kinnita banaani naha sisemus mõneks minutiks hammustusele.

20. Kuumusest vabaks. Banaanidel on omadus alandada kehatemperatuuri. See aitab teil palaviku või äärmise kuumuse korral.

21. Lõpeta suitsetamine! Nikotiinisõltuvusest võõrutamisel soovitatakse süüa banaane - suur hulk vitamiine, kaaliumi ja magneesiumi aitab organismist nikotiinijääke eemaldada ja sigarettideta eluks kohaneda.

22. Vaimsete võimete parandamine. Banaanide kõrge kaaliumi sisaldus muudab inimese vastuvõtlikuks uuele teadmistele, see on vajalik eksamiteks valmistumisel.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate