No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Teeleht suhkruga- tervis purgis terveks aastaks ehk teelehel on ravi üheksa tõve vastu

by - laupäev, juuli 10, 2021


Teeleht on tavaline umbrohi, mis kasvab teede ääres, sellest ka tema nimi. Kuid sellel näiliselt umbrohulisel taimel on võimsad ravivad omadused.

Juba lapsepõlvest saati mäletame, et kui sul plaastrit kaasas pole, saab panna teelehe haavale või hõõrdunud kohale. Ravivõimaluste tõttu suudab see verejooksu peatada, on raviva, põletikuvastase ja antiseptilise toimega.Vanas-Kreekas tarvitati teelehe seemneid kõhuhäda korral.

Teeleht eelised

Taime saab kasutada ravimina, sealhulgas sisevõetuna. Selle seemned ja lehed sisaldavad aineid, millel on seedetraktile positiivne mõju. Juba Vanas-Kreekas tarvitati teelehe seemneid kõhuhäda korral.

 Teelehe lehed sisaldavad kaaliumi, magneesiumi, mõru- ja tanniine, aukubiinglükosiidi, alkaloide, C-vitamiini, karoteeni. Seemned sisaldavad oleanoolhapet, saponiine ja süsivesikuid.  Teelehe haavade paranemisefekt saavutatakse tänu U-vitamiinile.

Lisaks ülaltoodule on psülliumil põhinevatel ravimitel diureetiline ja hüpotensiivne toime. Neid kasutatakse ateroskleroosi, hüpertensiooni, hingamissüsteemi ja seedetrakti haiguste (gastriit, haavand, enteriit) korral.

Inglaste pärimuses on teeleht üheksa püha taime hulgas, teelehe leht aitas peatada verejooksu haavast, ning tõmmata välja mäda paisest, ravida põletushaavu. Teelehti võib kanda haavadele, marrastustele, verevalumitele. Selle mahl on põletikuvastase, antiseptilise ja rahustava toimega.

Teelehest valmistatud rahvaraviks kasutatakse tõmmiseid (teed), ekstrakti, leotisi, mahla ja seemneid.

 Teelehe tinktuur - vähiraviks

Vähkkasvajate raviks saab kasutada spetsiaalset teelehtede tinktuuri. Selle valmistamiseks tehke järgmist.

Esimene viis. Võtke kilogramm teelehti ja kilogramm mett. Pese lehed ja haki, lisage veidi vett ja keetke. Pärast jahutamist segatakse lehed meega. Tõsta purki.

Teine ​​moodus. Loputage lehed, kuivatage ja asetage kihiti purki, eraldades iga kihi suhkruga. Sulgege anum ja pange pimedasse kohta 3 nädalat seisma. Tinktuur säilib kuni 2 aastat.

KASU- Teelehe tinktuur aitab tugevdada immuunsust. Pärast kuu pikkust regulaarset kasutamist peate tegema pausi ja analüüsima keha reaktsiooni. Kursust saab korrata kuu aja pärast.


Kasulik teeleht:



Köha ja külmetushaiguste puhul aitab teelehe ürdist valmistatud tee. Leevendab köha ja on hea rögalahtisti (1 sl ürti klaasi kuuma vee kohta).

Teeleht koos peterselliga on hea veeajati, aitab kiirendada neerude tööd (2 sl ürti klaasi kuuma vee kohta, jäetakse tõmbama u tunniks).

Viljatuse korral on tarvitatud teelehe seemneid juba väga vanal ajal (1 tl seemneid korraga 2x päevas).

Teelehe mahl on eriti kasulik seedehäirete korral, koliidi ja haavandtõve puhul võetakse 1 sl enne sööki. Toimib tõhusalt ka paisete ja halvasti paranevate haavade korral.

Teelehe ekstrakti saab valmistada ka ise: 1 osa (nt pool klaasi) teelehe ürti ja 5 osa viina, lastakse tõmmata mitte vähem kui 3 nädalat.

Köharohuks võib panna purki 1 osa värskeid peenestatud teelehti, lisades sama palju mett. Lasta 2 nädalat seista, kuni tekib vedelik, millel on raviv toime. Tarvitatakse 1 sl enne sööki. Seda rohtu tuleks valmistada just nüüd, keset juulikuud, kui külmale talvele isegi veel mõelda ei taha, kuid paraku pea kõiki kimbutab vähemalt korra kas köha või palavik. Aitab tõesti hästi!

Põletuse korral võib kasutada teelehe salvi, selle valmistamiseks kasutada vaseliini või mandliõli, aitab kudedel hästi ja valutult taastuda.

Kompressid teelehest valmistatud teest aitavad silmalau põletike ja väsinud silmade korral.

Korjaja meelespea

Taimi tuleks korjata päikesepaistelise ilmaga, hommikupoole või keskpäeval, ainult terveid ja rikkumata lehti, puhtast loodusest, mitte linnakeskkonnast.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate