No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

11. veebruar- Latte päev

by - laupäev, veebruar 10, 2024

 


 Täna võib cafe lattet nautida!

Latte päev on 11. veebruaril toimuv pidu, mis on üks populaarsemaid ja tellitumaid jooke läänes. Cappuccinole väga sarnane latte valmistatakse espressost, aurutatud piimast ja selle peal on õhuke piimavahukiht.

Juba 17. sajandi Itaaliast pärit tava segada maitsvat kohvi aurava kuuma piimaga on aastate jooksul populaarsust kogunud. Mõiste "caffe latte" tähendab itaalia keeles sõna-sõnalt "kohvi piimaga", kuid see armastatud ja populaarne jook on palju enamat!

Tänapäeval näib, et cafe latte (nüüd lühendatud latteks) on olnud kasutusel alates 1950. aastatest, mille sissejuhatus väitis Californias Berkeleys asuv kohvik. Kuid latte sai populaarseks alles 1980ndate lõpus ja 1990ndate alguses, kui see peavoolu jõudis. See toimus USA-s leviva kohvikute teise laine kaudu, kus erikohvikud, nagu Starbucks, Peet’s ja Caribou, vastutasid uue kohvi nautimise viisi välja toomise eest.

Tänapäeval on latte vaieldamatult kõige populaarsem piimapõhine kohvijook USA-s ja ka paljudes teistes kohtades üle maailma. Ja nüüd on riiklik latte päev, et tähistada imelist ja veetlevat rõõmu, mis sellest imelisest väikesest kohvijoogist tuleneb!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate