No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Väärismetallide tervendav vägi

by - esmaspäev, oktoober 27, 2014



 Kas sa oled märganud, et kui su kaelas on hõbedane kett, tunned end paremini? Usu, see ei ole üldsegi mitte illusioon. Nii nagu kõik siin maailmas on targalt loodud, on kõik ka omavahel seotud.
Võtame kasvõi kaks esmapilgul täiesti erinevat substantsi nagu elusorganism ja metallid. Tuleb välja, et metallid on võimelised ravima inimesi mitmetest haigustest.  
Näiteks kantakse tsirkoonist käevõrusid mitte ainult ilu pärast, vaid see aitab normaliseerida vererõhku.
Vaskplaadikestega ravitakse edukalt lülisamba haigusi. 
Et aga nägu taas noor oleks, kasutatakse plastilises kirurgias kuldniite.


Klassikaline Hiina meditsiin kasutab tänapäevalgi metalle haigete ravimisel. Erinevate metallide ravijõudu tundsid inimesed Egiptuses, Hiinas, Indias juba iidsetel aegadel. 
Tiibeti targad on öelnud: „Kuld pikendab elu… hõbe kuivatab haigusi… vask ravib kuumust…“.
Seda tarkust appi võttes, püüdkem siis ära kasutada nende metallide ravivõimeid.

KULD

Vanadel aegadel usuti, et kuld pikendab eluiga, annab tervist ja jõudu. Kulda peeti väga hinnaliseks ka seetõttu, et selle abil võis vabaneda paljudest tõbedest. Kullasoola lahused mõjuvad hävitavalt paljudele haigusttekitavatele mikroobidele. Seetõttu kuulub kuld mõningate ravi- ja kosmeetiliste preparaatide (kreemide, geelide ja õlide) koostisse. 
Kullast kaelaketid tõrjuvad allergilisi haigusi. Kulla abil saab parandada oma enesetunnet ja meeleolu. Piisab, kui aeg-ajalt kanda kuldehteid, et paraneks naha seisund, mälu ja intellekt. Kuld aitab tugevdada südant ja immuunsüsteemi. Kuldehted mõjuvad soodsalt ka närvisüsteemile ja psüühikale. Nad on abiks argadele ning melanhooliasse kalduvatele inimestele. Kuldketike lapse kaelas rahustab teda.
Abielusõrmusel on aga eriline energia — see harmoniseerib abikaasadevahelisi suhteid ning kaitseb neid kõige eest, mis võiks abielu hävitada. Huvitav on lisada, et kuldsõrmus, mida naine kannab vasaku käe nimetus sõrmes ehk sõrmusesõrmes, mees aga paremas käes, kindlustab isiklikku õnne ja edu. Nimetissõrmes kantav sõrmus aitab kaasa karjäärile. Sõrmus väikeses sõrmes aktiviseerib südame tööd ning aitab armuasjades. Keskmises sõrmes kantav sõrmus tugevdab immuunsüsteemi ning annab innustust.

Meditatsioon, kus kasutatakse, kulda aitab väljuda depressioonist ning unustada rumalad solvumised ja tülid. Piisab, kui võtta kätte kuldehe (võib panna käele käevõru või sõrme sõrmuse) ning asetada see siis päikesekiirte alla nii, et need mängiksid esemel. Siis peab lausuma: „Las Päikese jõud puhastab mind hädadest, kurbusest ja ebaõnnest!“. Nüüd koonda kogu oma tähelepanu kuldesemele. Vaata seda ainiti 10-15 minutit ning püüa mitte millelegi mõelda. Seejärel pane ehe kõrvale ja sulge hetkeks silmad. Kui sa pole suutnud täielikult rahuneda, võib protseduuri korrata. Samas ei tohi mediteerimine ikkagi üle 40 minuti kesta.

Kuldne vesi

 
Seda peetakse nooruse eliksiiriks ning vahendiks depressiooni vastu.
Aseta 1,5 liitrisse veega täidetud kastrulisse mõned ilma kivideta kuldehted. Pane kastrul tulele ning keeda niikaua, kuni jääb alles pool veest — see ongi „kuldne vesi“. Vett kasutatakse kompressides kortsude silumiseks ning nahale värskuse andmiseks. Kompressi hoitakse 10-15 minutit (1-2 korda nädalas). Selline kuldse veega kompress mõjub näole samuti kui näooperatsioon, kus kasutatakse kuldniite.

/Rasketel eluhetkedel, mälu nõrgenemise ja depressiooni puhul võta 1 tl kuldset vett enne sööki 3 korda päevas. Ravikuur ei tohi kesta üle nädala, kuna selline vesi on väga tugev toonikum. Kuuride vahe peab olema kuu aega./
 

HÕBE

Teadlased on välja selgitanud, et hõbe tapab vees ja õhus elavaid kahjulikke mikroorganisme, säilitades samal ajal kasulikke. Tänapäeval ravitakse hõbedat sisaldavate preparaatidega kõhutüüfust, düsenteeriat, sarlakeid, kopsupõletikku, suupõletikku, silma sidekesta põletikku, hüpertooniat. Ning see pole kaugeltki täielik nimekiri.
Hõbeda võimsat ravitoimet teame ajaloost. Suurte katkude ajal murdis haigus tohutult inimesi, ellu jäid peamiselt rikkamad, kes kasutasid einestamiseks hõbedast sööginõusid. Raviefekti saavutamiseks on tähtis, et hõbe puutuks kehaga vahetult kokku. Näiteks võib hõbemüntidega kaelakeest saada hüpertooniatõve ravim, kui kanda keed kaelas mõned tunnid päevas. Ööseks väikesesse sõrme jäetud hõbesõrmus normaliseerib südametegevust. Vanad uskumused kinnitavad, et kui panna sõrmus ööseks keskmisesse sõrme, võivad unenäod olla prohvetlikud.
*Viljandist Nuia poole nelja kilomeetri kaugusel asub omapärane allikas, mille vesi parandab maohaavu, pankreast ja ekseeme. Tean üht meest, kes seda vett pidevalt tarvitas nii joomiseks kui ka pesemiseks - hallid juuksed muutusid taas loomulikku värvi. Vett tuleb sealt varuda siis, kui suvel on hästi kaua pidanud kuivi ilmu.
*Valgamaal Aakre kandis on teine raviallikas, samuti rikastatud hõbeioonidega. Selle allika vesi mõjub soodsalt silmanägemisele. Korduva silmnäo pesemine on isegi kae hävitanud.
*Sama toimega on kirikutes pühitsetud vesi nn jordani jook. Koju tooduna seisab jumala asemike jook kaua värske ega roisku. Põhjus peitub selles, et vett segatakse ja selles hoitakse suurt hõbedast risti. Koduski tasub sellist vett valmistada, leotades veeklaasis hõbelusikat.

Müstilise jõuga Hõbeda vesi
Kõige lihtsam viis sellise vee saamiseks on kuumutada tulel hõbeese ning asetada see siis puhta (parem keedetud) veega klaasi. 1-2 tunni pärast sisaldabki vesi hõbedaosakesi. Sellist vahendit kasutatakse paljude haiguste raviks.
• Ägeda neelupõletiku, põsekoopapõletiku, angiini ja gripi puhul loputatakse kurku soojendatud hõbedaveega.
• Akne puhul aitab igapäevane hõbedaveega pesemine.



VASK




Juba vanas Kreekas raviti vaskplaatide abil kasvajaid, liigese- ja mandlipõletikke, nahahaigusi.
Vanasti teadsid arstid, et see, kes on seotud vase tootmisega või kannab vaskehteid, on teistest harvemini haige. Vaskkäevõrud pandi lastele kätte rahhiidi ja epilepsia profülaktikaks. Meie ajal kantakse neid rasvumise ja maksahaiguste puhul. Vask võtab osa organismi ainevahetusprotsessidest ning vereloome tegevusest. Vasepuudus mõjub halvasti ajutegevusele, samuti füüsilisele aktiivsusele.


Vaskne vesi
 
Ka sellel veel on raviomadused. Valmistamine on sarnane kullavee valmistamisele. Vaja läheb umbes 10 g puhast vaske.
Sellise veega ravimine kergendab paljude haiguste kulgu.
• Artriidi vastu aitab vasevee kompress, mis asetatakse haigetele kohtadele 3-4 tunniks. Ravikuur sõltub enesetundest.
• Maksahaiguste ja rasvumise puhul tuleb võtta 1 teelusikatäis vett 3 korda päevas enne sööki kuu aja jooksul.
• Suhkruhaigetele soovitatakse võtta 2-3 supilusikatäit iga päev enne sööki. Ravikuuri kestus üks kuu. Aasta jooksul tuleks läbi viia mõned ravikuurid.

Eriti vajavad vaske lapsed, beebiootel naised ja eakad inimesed.
Vasega ravimiseks võib kasutada 2-, 3- ja 5-kopikalisi münte, mis lasti välja NSVL aegadel kuni aastani 1961. Need sisaldavad suurel hulgal seda ravivat metalli.
Kasulik on kanda vasest käevõrusid, kusjuures need peaksid puudutama rannet, kus veenis pulseerib veri.
Kui käevõru kandmisel tekivad käele tumerohelised plekid, on see hea märk — vask töötab.




Kasutatud materjale - terviseleht.ee, Moi Rebjonok, naistekas.delfi.ee.
 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate