No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Apelsinikoorte moos

by - esmaspäev, jaanuar 25, 2016


Nii apelsin kui mandariinikoored sisaldavad rohkesti C-vitamiini. Milleks koori minema visata, tee neist hoopis üks maitsva moos, mis sobib hästi lisandiks mitmetele kookidele, tortidele ja teistele küpsetistele.

Apelsinikoore moos (sellest kogusest saab ca 300 ml moosi)

3 apelsini
vett 300 ml
suhkur 300g
1sidruni mahl (või 50 ml)

Apelsin pesta ja loputada keeva veega (eemaldab säilitusained). Lõika apelsin pikuti pooleks, eemalda koortelt osa valget kihti ja võta viljaliha välja. Lõika koor õhukesteks ribadeks.
Ribad pane kaussi ja kata täielikult veega. Leota apelsinikoori külmas vees üks ööpäev, vaheta vett selle aja jooksul 3-4 korda.
Keera ribad rulli ja torka nõelaga niidi otsa ja aseta veel mõneks ajaks ligunema, kunikssiirupi valmimiseni.
Laias potis keeda siirup veest ja suhkrust, seejärel lisa koorerullid. Lase keeda tasasel tulel 30-40 minutit, seejärel tõsta apelsini"helmed" väikestesse kuumadesse purkidesse, eemalda niit, siirup aga keeda tihedamaks, kuni see lusikat katab. Vala siirup kuumalt koortele. Purgid sule kohe. Sule purgid.
Säilitada külmikus.
Kui sa ei taha rullidega jannata, võid teha lihtsalt koortest ribad.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate