©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Marineeritud kurgid punase sõstraga.

by - pühapäev, august 21, 2016


Vähe sellest, et nad näevad ilusad ja ahvatlevad välja, on need kurgid ka väga maitsvad.
Miks mitte pista sellised purgi jõulukingiks oma armsale või heale sõbrale.
Kogused sobivad 3 liitrise purgi jaoks.

Koostis:

1,5 kg kurki
3 tassi(200ml) Punased sõstrad
3 tilliõisikut 12 Musta pipratera
2 liiter vett
3 spl Suhkur
3 loorberilehte
9 Küüslauguküünt
3 tl sidrunhapet
6 spl soola
3 mädarõikalehte

Valmistamine: 
Selleks, et saada head krõmpsud kurgid, on vaja  eelnevalt kurke leotada vähemalt 6 tundi külmas vees. Pärast kui me oleme kurgid veest välja võtnud, võime alustada konserveerimist purkidesse. Purgid ja kaaned peske hästi puhtaks.Nii alustame! Purgi põhja panna üks mädarõika leht, tilliõisik, kolm küünt küüslauku, neli tera musta pipart ja üks loorberileht. Edasi pane kurgid purki vaheldumisi sõstaraga. Vaja nii arvestada, et klaas punaseid sõstraid mahuks koos kurkidega 1 l. purki. Täitke purk ääreni. Seejärel lisa igasse purki ülevalt sisse kaks supilusikatäit soola (mitte kuhjas), üks spl (mitte kuhjas) suhkrut ja 1 tl. sidrunhapet. 
 Keeda kaks liitrit vett. Siis tõsta vesi tulelt ja vala kohe tulikuumalt kurkidele peale. Keeva vesi valatakse purgi ääreni, katta kaanega(ära kinni keera) ja jäta 20 minutiks seisma. Seejärel vala kõikide purkide soolvesi uuesti kastrulisse ja lase uuesti keema. Kui vesi on keema läinud valad vedeliku uuesti purkidesse tagasi. Nüüd võid purgid kaanetada. Neid kurgipurke võib säilitada pimedas ja  toatemperatuuril.



  Pildid ja retsept : 1000.menu

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate