Muulukamoos
Käisin metsas ja minu suureks üllatuseks leidin kodu lähedalt metsast suure hulga muulukaid. Metsaalune punetas. :) No kui nüüd aus olla, siis need on kavalad marjad ja kui ei oska vaadata, siis jääb ta ilmarahvale peitu.
Kuna marju sai korjatud see aasta nii palju, otsustasin teha moosi.
Otsisin küll interneti avarustest, kui ka vanadest headest kokaraamatutest, kuid mida polnud, oli muulukamoosi retsept.
Hakkasin aretama, -esimese sisse panin törtsu vett, kuna marjad tundusid kuivad- moos sai veidi vedel, aga maitsel polnud viga, teise laari sisse ma enam vett ei pannud - sai hää tummine.
Moosi jaoks läks vaja:
1,2 kg muulukaid
0,6 kg suhkrut
Tegemisõpetus:
Puhasta õhtul marjad tupplehtedest, soovitavalt tee seda õhtul. Pane muulukad segamini suhkruga potti (millega tahad moosi keetma hakata) ja aseta jahedasse laagerduma- nii tõmbab ööjooksul piisava koguse muuluka mahla välja ja pole vaja vett!
Järgmisel päeval võid moosi keetma hakata. Keeda algul keskmisel tulel, siis vaiksel tulel ca 15 minutit. Riisu vaht ja pane moos steriliseeritud purkidesse. Kaaneta.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.