Kõrvitsapüreesupp suitsusingi ja sulatatud juustuga
Sul läheb vaja:
ca 700 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
100 g naturaalset sulatatud juustu
2 porgandit
2 kartulit
1 sibul
100 -150 gr läbikasvanud suitsusinki
soola ja pipart
muskaatpähklit
Valmistamine:
Koori kõrvits, eemalda seemned ja tükelda. Porgand, sibul ja kartul puhasta ja tükelda.
Aseta kõik köögiviljad potti ja lisa juurde niipalju vett, et nad oleksid korralkult kaetud. Lisa potti ka tükeldatud läbikasvanud suitsusingi tükid, sool ja pipar ja pane keema. Riivi juurde muskaatpähklit.
Keeda kuni köögiviljad on pehmed ca 15-20 min.
Seejärel tõsta pott tulelt ja lase 5 min jahtuda, siis mikserda saumiksriga saadud supp püreeks. Lisa juurde sulajuust ja võid hakata koheselt sööma.
Võid lisada juurde päevalilleseemneid. Serveeri röstitud leiva/saiaga.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.