16. jaanuar - Rahvusvaheline tulise ja vürtsika toidu päev
Rahvusvaheline tulise ja vürtsika toidu päev langeb 16. jaanuarile . Kuigi väga vürtsika toidu söömine ei sobi just kõigile. Tegelikult aitab vürtika toidu söömine muu hulgas kiirendada ainevahetust, kontrollida söögiisu, parandada südame tervist, toetada mikrobioomi, vähendada põletikku. Võib-olla seetõttu on vürtsikas toit paljudes kulinaarsetes kultuurides nii kesksel kohal. Nimetagem näiteks Tai, Mehhiko, Malaisia, Lõuna-Korea, Jamaica, India, Hiina, Etioopia või Sri Lanka! Ja neile, kes ei tea, on see keemiline kapsaitsiin, mis muudab toidu vürtsikaks maitseks.
Kas teadsid, et erinevaid vürtsikuse tasemeid mõõdetakse Scoville'i skaalal.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.