No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

16. jaanuar - Rahvusvaheline tulise ja vürtsika toidu päev

by - kolmapäev, jaanuar 15, 2025


Rahvusvaheline tulise ja vürtsika toidu päev langeb 16. jaanuarile . Kuigi väga vürtsika toidu söömine ei sobi just kõigile. Tegelikult aitab vürtika toidu söömine muu hulgas kiirendada ainevahetust, kontrollida söögiisu, parandada südame tervist, toetada mikrobioomi, vähendada põletikku. Võib-olla seetõttu on vürtsikas toit paljudes kulinaarsetes kultuurides nii kesksel kohal. Nimetagem näiteks Tai, Mehhiko, Malaisia, Lõuna-Korea, Jamaica, India, Hiina, Etioopia või Sri Lanka! Ja neile, kes ei tea, on see keemiline kapsaitsiin, mis muudab toidu vürtsikaks maitseks.

Kas teadsid, et erinevaid vürtsikuse tasemeid mõõdetakse Scoville'i skaalal.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate