No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

7 toitu mis teevad hambad valgeks

by - pühapäev, juuli 21, 2013


Kui soovid, et su hambad oleksid valgemad, siis tasub enne kallite vahendite ostmist proovida looduslikke viise. Näiteks teevad hambad säravaks ka teatud toidud.
Apelsin ja ananass
Apelsinid ja ananassid sisaldavad ensüümi nimega bromelaiin, mis on kui looduslik plekieemaldi. Uuringud on näidanud, et bromelaiin aitab eemaldada hambakattu.
Maasikad
Maasikates leidub plekke eemaldava toimega õunhapet, mis aitab hambaid valgemaks muuta. Selleks, et hambaid maasikatega valgendada, purusta paar maasikat, hõõru hammastele ja lase veidi mõjuda. Seejärel pese hambad hoolikalt puhtaks.
Porgandid, seller ja õunad
Mahlase õuna mugimine teeb muudki peale nälja kustutamise. Krõmpsuvad puu- ja juurviljad on looduslikult abrasiivsed hambapuhastajad, mis hõõruvad plekid maha. Need toidud ergutavad ka sülje tootmist, mis omakorda takistab hambakatu teket.
Piimatooted
Peale selle, et piimatoodetes on kaltsiumi, mis tugevdab hambaid, on näiteks juustus ja jogurtis piimhapet, mis ei lase hammastel laguneda. Jogurtis olevad valgud võivad ka hammastele kinnituda ning kaitsevad seega hambaid kahjulike hapete eest.
Allikas: naine24.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate