No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Lõhnaõli õige kasutamine.

by - kolmapäev, juuli 03, 2013



Esimene nipp.
Ärge kandke kunagi lõhnaõli pesemata nahale.Ainult peale dušši (või vanni-kes kuidas armastab), nahk imeb lõhna endasse ja kiirgab aroomi, nagu päikese valgus.

Teine nipp.
Lõhnaõli kantakse 2-3 tilga kaupa nendele kehaosadele, kus asuvad veenid. Nendes kohtades on nahapind kõige soojem ja soojus ''avab'' aroomi. Need on randmed ja küünarnuki volt, õlad. Aga ka kaelasoone lohk, unearter kaelal, oimukohad.Veel üks punkt: kõrvanibude taga juuksejuurte juures-seal seisab lõhn kõige kauem.
Kui lõhnaõli pudelil (või lõhnaveel) puudub dosaator, siis ei tasu valada lõhna otse pudelist. Piisab mõne tilga kandmisest korgile või sõrmele ja puudutada pulseerivaid kohti kehal.Mingil juhul ärge hõõruge lõhna naha sisse-see lõhub aroomimolekulid.

Kolmas nipp.
Kui värskendada riideid lõhnaõliga, tasub teada, et kõige paremini tuleb lõhn esile naturaalsetel kangastel(vill,puuvill,lina).Villastes ja karusnahksetes esemetes lõhn säilib nagu purgis,aastaid. Kuid lõhnaõlid võivad jätta heledale riidele plekid aga villal ja karusnahal jäävad värvituks.Seepärast tuleb riideid lõhnastada seestpoolt-voodril, õmblustel või kaenla alused.Või õmmelda kleidi või pluusi õlaõmblusele väike villase kanga tükike ja kanda lõhn sellele, nii pole hirmu, et rikute kalli ja kauni riideeseme.

Neljas nipp.
Püsivus pole tänapäeval moes.Ühe päeva jooksul võib kasutada erineva ''tugevuse'' ja ''kõlaga'' lõhnu.Hommikul ja päeval ei peaks lõhn olema liiga tugev ,pigem õrn ja kerge.Õhtul seevastu aga peale dušši, võib kanda tugevamat ''saladusega'' lõhna, mis kandes hommikusele või päevasele lõhnale, hakkab täiesti iseseisvalt kõlama ,seepärast lõhna tootjad arvestavad aroomi säilivust keskmiselt neljale kuni kuuele tunnile.Õhtustel ja klassikalistel aroomidel on säilivus pisut pikem, kui päevastel.Aroomi säilivuse tugevuse järgi jaotatakse need nelja kategooriasse : lõhnaõli, parfüümi vesi, tualettvesi ja odekolonn.

Viies nipp.
Lõhnu säilitatakse pimedas kohas,vutlaris ja suletud korgiga.Siis piirituse aurustumine ja lõhna oksüdeerumine hapnikuga ühinemisel toimub märksa aeglasemalt.

Kuues nipp.
Ürita mitte segada lõhnade erinevaid gruppe. Kõige parem muidugi, kui lõhnaõli ja deodorant on ühest grupist.(parimad tootjad toodavad terveid seeriaid, ühe nimetuse all, kuhu kuuluvad lõhnaõlid, tualettveed, kreemid, toonikud, deodorandid...).Kui see on võimatu valige deodorant väga õrna lõhnaga või üldse lõhnatu.

Ja viimane.
Kõike on hea vähesel määral. Ka kõige kallim ja parem lõhn muutub teiste jaoks väljakannatamatuks, kui teda on liiga palju peale kantud.
Mõnusat lõhnastamist!

Allikas- Академия красоты

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate