No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kuidas mõjutavad kuufaasid meie igapäevaelu.

by - esmaspäev, juuli 08, 2013




Kuufaasid on kõigile teada-tuntud nähtused. On ju need Kuu juures üheks kõige silmapaistvamaks muutuseks, mida me taevas näha võime. Kuidas aga kuufaasid meie eluolu igapäevaselt mõjutavad ning milliseid tegevusi tuleks ette võtta konkreetse kuufaasi ajal, sellest nüüd juttu tulebki.




Kuufaaside tähendused
Kuu loomine

Kuu loomine on suurepärane aeg uueks alguseks. Uued plaanid, uued tegevused, uued ettevõtmised. Sellel perioodil on avanemas mitmed uued võimalused, millest tasuks kinni haarata. Kuna see periood ei kesta pikalt, siis tuleks seda aega juba varakult planeerima hakata, et kuu loomise aega maksimaalselt oma huvides saaks ära kasutada. Oluline on kuu loomise ajal mitte niisama istuma jääda. Tuleb tegeleda kõige sellega, mis on oluline. Inimesed on sellel perioodil väga entusiastlikult meelestatud. Ka suhtlemine kujuneb edukaks, mistõttu tasuks võimaluse korral meeskonnatööle enam rõhku panna. See annaks veelgi enam võimalusi plaanide teostamiseks. Kuu loomise ajal tuleks usaldada oma sisetunnet, sest see võimaldaks kõige paremini tegeleda asjadega, mis tulevikku positiivselt mõjutaksid. Tühistele asjadele tähelepanu pööramine kuu loomise ajal pole mõttekas, kuna see viib lihtsalt headest võimalustest ilmajäämiseni ja energiavarude mõttetu raiskamiseni.

Noorkuu

Selle kuufaasi ajal tuleb leppida sellega, et kõik aeglustub, ka inimeste ettevõtmised. Entusiasm ei ole nii suur ning tegeletakse ainult nende küsimustega, mis tõesti on hädavajalikud. Seepärast tasuks sellel perioodil hoiduda suuremate plaanide elluviimisest, sest need ei kujune eriti edukateks. Samas on see kuufaas eriti hea aeg informatsiooni hankimiseks ja kokkuvõtete tegemiseks. Selles osas võivad avaneda ka mõningad unikaalsed võimalused, millest kindlasti tasuks kinni haarata. Ehkki paljudele võib tunduda, et see periood on täielik seisak, siis tegelikult asjad siiski nii hullud pole. Kui mingeid konkreetseid tulemusi sellel perioodil ei ole võimalik saavutada, siis mõttemaailm leiab lahendusi väga paljudele probleemidele ja takistustele. Seepärast tulekski seda kuufaasi perioodi kasutada faktide ja informatsiooni kogumiseks, lahenduste otsimiseks ja tulevikuplaanide tegemiseks.

Poolkuu (esimene veerand)

Poolkuu esimene veerand on arengu periood. Varem alustatud plaanide teostamisele tuleks täielikult keskenduda. Samas on inimeste jaoks olulisel kohal ka isiklik turvalisus, mistõttu püütakse seda suurendada. Suhtlemine on olulisel kohal, sest vajatakse enam teiste inimeste nõuandeid ja soovitusi, kuidas ühte või teist plaani kõige paremini ellu viia. Sisetunne töötab sellel perioodil tavalisest paremini, mistõttu tuleks seda kasutada oluliste otsuste langetamisel ja valikute tegemisel. Suurepäraselt töötab ka nö. kuues meel. Mõningad takistused on selle kuufaasi ajal kerged tekkima, mis eeldab mõningate sihtide ja plaanide ümbertegemist. Paljudel juhtudel aitab keerulisi olukordi vältida see, kui inimesed kriitilisema pilguga oma ootused üle vaataksid. Ehk on sihiks seatud asjad, mis pole hetkel jõukohased.

Kasvav kuu

Kasvav kuu võib kaasa tuua mitmesuguseid segadustundeid ja stressi. Inimestel on sellel perioodil vastavalt maailma ootustele raske tegutseda, mis tekitabki pingeid. Analüüsivõime kasutamine tuleks praegu kasuks. Tuleks kriitiliselt üle vaadata kõik need otsused, mis viimasel ajal on langetatud, sest ainult nii oleks võimalik asjad jälle toimima saada. Nendest plaanidest tuleks praegu kindlasti loobuda, mis enam ei tööta nii nagu oodatud oli. Kasvava kuu periood on hea aeg erinevate asjade organiseerimiseks. Kohanemisvõimel on kasvava kuu perioodil mängida oluline roll. Mida paremini muutuste tegemine ja kohanemine õnnestuvad, seda paremaks see periood kujuneb. 

Täiskuu

Täiskuu aeg on endasse süvenemise aeg. Hea aeg selleks, et oma mõtete kallal enam töötada ja lahendusi
otsida. Teiste inimeste antud nõuanded kuluvad praegu marjaks ära, kuna aitavad kergema vaevaga takistustele lahendusi otsida. Kõik asjad eeldavad objektiivset lähenemist, sest ainult nii on võimalik langetada otsuseid ja teha valikuid, mis edaspidist elu silmas pidades kõige paremini töötaksid. Täiskuu ergutab emotsioone, mistõttu võivad teiste inimeste väljaütlemised ja tegemised pingeid tekitada. Nendest tuleks aga üle olla ja keskenduda pigem iseenda tegemistele. Kui täiskuu periood toob kaasa pettumusi või tagasilööke, siis järgmise kuu loomise ajal tuleks alustada uuesti otsast peale, kasutades seejuures ära teisi meetodeid.

Kahanev kuu

Kahaneva kuu aeg on suurepärane aeg elus kõikvõimalike muudatuste tegemiseks. Uuendused, arengud, muutused on peamised märksõnad, mis seda kuufaasi iseloomustavad. Kõikide asjaajamiste juures tuleb kasuks loovuse kasutamine, sest see tagab just sellised tulemused, millest saab hiljem pikka aega rõõmu tunda. Igaüks suudab praegu paremini mõista oma isiklikke vajadusi ja soove ning on seepärast valmis oluliste asjade nimel ka pingutama. Paljud inimesed võivad endale leida elus hoopis teistsuguse elustiili, millega nad siiani harjunud on. See kuufaas paneb inimesi enam teistelt abi otsima ja oma teadmisi suurendama. Ollakse julgemalt valmis teiste inimeste poole pöörduma, jagatakse oma muresid ning räägitakse tihtilugu ka sellistel teemadel, millest tavaliselt eriti rääkida ei julgeta. Varjatud teadused on praegu need, mille vastu ehk tavalisest enam huvi tuntakse. Inimesed ei kõhkle praegu oma oskusi ja teadmisi ka teistega jagamast.

Poolkuu (viimane veerand)

Poolkuu viimane veerand on saagikoristuse aeg. Tuleb viia lõpule kõik pooleliolevad kohustused ning seejärel korjata saak. Mõningal määral võib see kuufaas inimestele kujuneda keeruliseks ja pingeliseks, eriti kui on käsil palju pooleliolevaid kohustusi, mis kõik kiiresti lõpetamist vajaksid. See pole hea aeg uute plaanidega alustamiseks, kuna soovitud tulemuste saavutamine võib kujuneda keeruliseks. Samas on see hea aeg selleks, et mõtiskleda enam sellele, kuidas oma edaspidiseid tegemisi mõningal määral efektiivsemaks muuta. Selles osas on elluviidud projektid esile toonud kindlasti mitmeid nüansse. Vastutustunne on praegu oluline. Tuleb vältida olukordi, kus muututakse tormakaks oma plaanide teostamisel, sest praegu tehtud eksimused tuleb hiljem niikuinii ümber teha. Parem on praegu oma plaane iseseisvalt teostada, sest koostöö teiste inimestega võib hakata niigi vähest aega raiskama.

Vanakuu

Vanakuu on aeg puhkamiseks ja kokkuvõtete tegemiseks. Nüüd tuleks asuda energiavarusid täiendama, mis on ehk otsakorrale kulunud. Uute plaanide teostamisest tuleks hoiduda, võib ainult uutele plaanidele mõelda, kuigi ka seda oleks mõttekas vältida. See on aeg kui tuleks meeldivalt aega veeta, puhata, perekonnaga olla. Kõik see võimaldaks oma organismi paremini tasakaalu saada, et varsti jälle uus algus sihikule võtta. Vanakuu on aeg unistamiseks. See võimaldab mõttemaailma paremini tasakaalu saada. Spordiga tegelemine või looduses viibimine tuleks kasuks, kuna keha vajab ka praegu mõningast aktiivsust.



Allikas

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate