No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Pohlade kasulikkus.

by - kolmapäev, juuli 24, 2013



Ilmselt tead seda, et pohlasalat maitseb hästi jõululaual, kuid kas tead ka seda, et pohlad kiirendavad ainevahetust ja ravivad külmetust? Pohla kasulikke omadusi on juba ammustest aegadest kasutatud ka rahvameditsiinis. Värskete pohlade kasutusvõimalused haiguste ennetamisel ja taastamisel on äärmiselt avarad.

Sisaldavad: erinevaid suhkruid (glükoosi, fruktoosi, sahharoosi). Orgaanilisi happeid (sidrun-, õun-, salitsüül-, oblikhape). C-vitamiini, karotiini, kaalisoola, strontsiumi, kaltsiumi, mangaani, vaske, tsinki, rauda, pektiinaineid, glükosiide, bensoehapet, parkaineid, aga ka eeterlikke õlisid.

*Pohlamahl on väga hea üldtugevdav, rahustav ja toniseeriv vahend palavikuliste seisundite, gripi, külmetuse, leetrite ja diabeedi puhul. Külmetuse raviks meega sobib erinevate kopsuhaiguste puhul.
*Pohlad on ka head SÖÖGIISU TEKITAJAD ja seedimise parandajad. Neid kasutatakse ka verejooksu peatava, astmahooge vältiva ja reumavastase vahendina.
*Teatud ravitoimet omab ka pohlamahl. Ta alandab arteriaalset vererõhku, tugevdab soolestikku ja omab palavikku alandavat ja kuseeritust soodustavat mõju. Viimane on tingitud eeterlike õlide komponentide suurest sisaldusest.
*Välispidiselt kasutatakse pohlamahla selliste nahahaiguste puhul nagu sammaspool, sügelised, seenkahjustused, mähistena silma- ja nahahaiguste korral. Ammustel aegadel kasutati pohlamahla ka karastava joogina sapierituse tugevdamiseks, aga ka rohke veritsusega menstruatsiooni puhul.
*Nagu mustkamahlgi, TERAVDAB pohlamahl NÄGEMIST, mistõttu seda soovitatakse juua kõigil autojuhtidel, eriti eakatel.
* Pohlad ja pohlamahl AHENDAVAD POORE ja TERVENDAVAD NAHKA.
*Pohlamarjade kõige tõhusam koostisosa on bensoehape, mis hävitab kahjulikke mikroobe ja pärsib nende elutegevust.
* Pohlalehtede tõmmist kasutatakse onkoloogiliste haiguste puhul (nad ei ravi, vaid parandavad haige enesetunnet). Soe tõmmis on diureetilise toimega ja seetõttu tarvitatakse seda neerukivide ja kusepõie haiguste korral. Üldteada on, et kivi võib lahustuda happes, seepärast kasutatakse lehtede tõmmist sapipõie kivide korral.
* Pohlad on ka tõhusad AINEVAHETUSE KIIRENDAJAD.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate