Šokolaadi ja marjajogurti dessert
Šokolaadi ja marjajogurti dessert
Vamimisaeg umbes 5 tundi kuni üleöö
KOOSTISOSAD
500 g šokolaadiküpsiseid
1/4 tassi taimeõli
2 sl vett
1 muna
1 1/2 tassi värskeid vaarikaid
115g vaarikajogurtit
1 tass vahustatud vahukoort
2 sl sulatatud koorekomme katteks
1 tass värskeid mustikaid
VALMISTAMINE
1.Kuumuta ahi 175 ° C. Sega suures kausis küpsiste segu, õli, vesi ja muna.Sega kuni oled saanud pehme taigna.
2.Määri küpsetusplaat õliga või aseta plaadile küpsetuspaber ja tilguta 6 supilusikatäit tainast plaadile,et teha 6 küpsist. Küpseta 8-11 minutit või kuni on valmis. Lase 2 minutit jahtu-da, tõsta kõpsised plaadilt.
3.Vahepeal vajuta ülejäänud taigen 2,5cm paksuselt lahtikäiva vormi põhja.Küpseta 8-10 minutit või kuni on valmis. Jahuta täielikult, umbes 30 minutit.
4.Sega keskmises kausis 1/2 tassi vaarikaid jogurtisse ja jaota ühtlaselt küpsetatud küpsise-põhjale. Murenda küpsised ja puista jogurtile. Määri ettevaatlikult vahukoor ühtlaselt küpsisepurule. Külmutada 4-5 tundi või kuni on külmunud. Eemalda vormi külg.
5.Piserda 1 tl sulatatud koorekommi üle magustoidu,mille peale puista laiali mustikad ja üle-jäänud vaarikad. Piserda peale ülejäänud sulatatud koorekomm. Hoida sügavkülmas ca 4 tundi.
Kui kook on olnud külmas üleöö, eemaldada sügavkülmast ja lase 15 minutit seista enne lõikamist.
Allikas
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.