Viinerivorm
Pakun teile ühte retsepti viineriroa valmistamiseks. Vaatamata selle retsepti lihtsusele ja tagasihoidlikkusele, saab roog lihtsalt suurepärane. Minu kodused hävitavad roa minutitega, jättes järele vaid tühjad taldrikud. Küpsetis on väga aromaatne, toitev, isuäratav ja kuldpruuni koorikuga. Kindlasti valmistage ka teie seda rooga kodustele – ja rõõmustage oma lähedasi maitsva roaga.
Küpsetis viineritega – see on maitsev ja toitev roog, mida on kerge valmistada ja kõigile kättesaadavatest ainetest.
Koostisained:
Kartul – 5tk
Viinerid – 6tk
Hapukoor – 3spl
Muna – 2tk
Sool – 0,5tl
Küüslauk – 2 küünt
Kõva juust – 100gr. või valmis riivjuust
Must purustatud pipar – neljandik tl
Küpsetusõli vormi määrimiseks
Valmistamine:
- Esiteks vahustame meile sobivas kausis muna ja lisame kas riivitud või pressitud küüslaugu ja segame omavahel.
- Seejärel valmistame ette kartuli: see tuleb pesta, koorida ja riivida peenikesel riivil. Riivitud kartul lisame kaussi muna ja küüslugu juurde ja segame.
- Ühtlasesse massi lisame soola ja pipra. Soola ja pipra kogus pange oma maitse järgi.
- Edasi riivime kõva juustu peenikese riiviga. Riivitud juustu peab kindlasti jagama kaheks osaks: esimene lisage kausis olevale massile.
- Võtame küpsetusvormi, määrime selle õliga ja vormi põhja paneme viinerid ( võib terved, või ka lõigutud). Valame peale kausis oleva massi.
- Teise osa riivitud juustu segame ühtlaseks massiks koos ühe muna ja hapukoorega. Segatud massi valame kõige peale. Paneme vormi 180C eelkuumutatud ahju. Ja küpsetame seda umbes 40 minutit.
Enne lauale panekut võite selle kaunistada maitserohelisega või värskete juurviljadega, lisada oma lemmikuid kastmeid.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.