Hapukurgid punase pipraga
Kes tahab veidi vürtsikaid kurke, siis see retsept sobiks päris hästi.
Vaja läheb:
5 kg kurke,
50g mustasõstralehti,
150 g õisikuga tillivart
25 g estragoni,
25g mädarõikajuurt,
5-7 küüslauguküünt,
1/4 tl jahvatatud punast pipart,
0,5 tl kuivatatud peenestatud majoraani
Pese kurgid ja leotada 5–6 tundi külmas vees, sest nii tuleb hapukurk kargem.
Marinaad: 5 kg kurgi hapendamiseks tuleks arvestada umbes ca 2 l vett ja 80-100 g soola.
Mida väiksemad on kurgid, seda vähem tarvitada soola.
Lao kurgid nõusse püstiste kihtidena (mahub rohkem), maitseroheline koos küüslauguga raputa kihtide vahele.
NB!Ära vajuta kurke liiga kõvasti, sest on liiga raske vajutus või soolvesi/hoiuruum liiga soe, lähevad kurgid pehmeks.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.