Üleöökurgid kilekotis
Kurke peab paar tundi enne "sisse tegemist" külmas vees leotama, siis nad jäävad head krõmpsud.
Vaja läheb:
1 kg Värsket kurki
1 sl Meresoola
10 tk Mustasõstra ja/ või kirsilehed
Tillivarred ja -õisikud
1 tk Küüslaugupeas
2 tl Sinepiseemned
1 tl koriandriseemneid
Valmistamine:
Lõika kurkidel otsad ära, nii imenduvad maitsed kiiremini.
Haki mustasõstra- ja/või kirsilehed ja küüslauk peenemaks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti.
Veel pane kotti ka kurgid ja hakitud tillivarred.
Nüüd sõlmi kott pealt kinni, jäta veidi õhku sisse või kui kasutad suletavat kilekotti siis lihtsalt sule ja raputa kott korralikult segamini.
Kui kõik on korralikult läbi loksutatud, lase õhku kotist vähemaks ja sulge kott korralikult.
Tõsta kurgikott külmkappi ja lase seista.
Tõsta kurgikott külmkappi ja lase seista.
Vahepeal võid kotti loksutamas/ keeramas käia.
Tegelikult võid juba 4 tunni pärast seda süüa, kuid mida kauem see seisab seda soolasemaks ja vürtsikamaks kurgid muutuvad.
NB! Vett pole vaja lisada, sest see aeglustab maitsestumist.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.