Kuninglik mustsõstramoos apelsini ja šokolaadiga
See moos sobib hästi nii saia peale, kui jäätisele. Kuid miks mitte ka teekõrvale ja lusikaka suhu :)
Moosiks läheb vaja:
700 ml musti sõstraid
500 gr suhkrut
Veidi vett ca 50ml
1 apelsin ja 1/2 selle koorest
130 g tumedat šokolaadi
Mikserda või purusta mustsõstrad. Pese apelsiin korralikult kuumema vee ja harjaga. Riivi poole apelsini pealmine kiht ja tükelda apelsini viljaliha koos mahlaga ja lisa marjadele. Vaata et ei oleks palju valget koorealust osa (teeb moosi mõrkjaks).Pane saadud segu koos suhkru ja veega potti, keeda seni kuni saavutad siirupise konsistentsi. Koori vaht.
Seni kuni moos keeb, riivi šokolaad.
Kui moos on saavutanud soovitud konsistensi võta pott tulelt, sega sisse riivitud šokolaad ja tõsta moos uuesti viieks minutiks keema.
Moos on valmis, kuni sellele tekib nahkjas kiht. Nüüd võta moos tulelt ja jaga moos purkidesse ja kaaneta õhukindlalt.
Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.