No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Universaalne majoneesitainas erinevateks pirukateks

by - reede, november 15, 2019



Universaalne tainas majoneesiga, see sobib igaks küpsetamiseks, nii magusate, kui soolaste pirukate tegemiseks! Mune ja võid pole selle taina tegemises vaja, neid asendab majonees.

 Koostis: 

- 150 grammi majoneesi 
- 0,5 tl soola 
- 3 tl suhkrut
- 1 spl kartulitärklist
- 25 grammi pärmi
- umbes 4 tassi jahu
- 1 tass piima

Valmistamine:

Lahjendage pärm leiges piimas, lisage majonees, sool, suhkur. Sega hoolikalt läbi.
Vala niipalju jahu kuni tainas muutub järk-järgult pehmeks ja elastseks tainaks. Jahu on tuleb panna niipalju, et taigen tuleks pehme ja ei kleepuks käte külge. Pigem vähem kui rohkem.
Mune ja võid pole selle taina tegemises vaja, selleks on majonees. 
Kata tainas rätikuga, jäta umbes 1,5 - 2 tundi soojas kohas seisma. Kui tainas kerkib suureks, on valmis, kui teil on aega, siis suru ta korraks veel tagasi, et ta kerkiks uuesti- nii tulevad pirukad maitsvamad.
Võite hakata küpsetama. Võid ahjus küpsetada pirukaid 200C juures, või kuumas õlis.

NB!  Kui tahad sellest taignast pitsat teha, siis kasuta taigna tegemises vett piima asemel ja võid ka suhkru ära jätta. 
Kui tahad magusat pirukat, võid lisada veidi rohkem suhkurt.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate