No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Päikeseline porgandimoos

by - kolmapäev, november 27, 2013


Segu mis meenutab ilusat päikeseloojangut, maitseb sama hästi, kui välja näeb.

Retsept
500 g porgandeid
2 apelsini (või sidrunit)
2-3 õuna (või 300 g rabarberit)
200 g (moosi)suhkrut

Valmistamine

Porgandid koorida, seejärel tükeldada või riivida, keeta (aurutada) enam-vähem pehmeks. (Aga kellele ei meeldi tükiline moos, võib porgandid ka tervelt ära keeta ja seejärel püreerida.)
Valada suurem osa porgandikeeduvett ära. (Aurutatud porgandite puhul võiks pisut keeduvett enne äraviskamist porganditele valada.)
Koorida ja tükelda õunad.
Pesta apelsinid (ja/või sidrun) HÄSTI puhtaks. Apelsin (sidrun) tükeldada KOOS KOOREGA, aga mitte väga peeneks.
Lisada porganditele kooritud ja tükeldatud õun, apelsin ja suhkur.
Lasta koostusosadel madalamat sorti kuumusel omavahel seguneda, kuni segu meenutab ilusat päikeseloojangu värvi putru.
Seejärel
a) pista purki ja oodata, kuni teised koju tulevad
b) mitte pista purki, vaid kohe ära süüa, sest see on ka kuumalt HEA. Näiteks JÄÄTISE peal :)
Enne söömahakkamist ärge kellelegi öelge, mis moosiga tegu. Las arvavad. Ennustan, et pakutakse peamiselt sukaadi või apelsinimoosi. Mis pole muidugi ka päris vale, ainult et selline porgandimoos tuleb kõvasti odavam kui puhtalt apelsinimoos :)
Head Isu!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate