Piparkoogid
Kuidas teha ilusat glasuuri -
Need armsad ja maitsvad piparkoogid.
***
Piparkoogi linnak.
Piparkoogimaja. Kasuta seinte kokku "liimimiseks" tavalist glasuuri.
Mini piparkoogimajake.
Tagurpidi piparkoogimehikestest saavad vahvad jõulusokud.
Aknaga piparkoogid
Küpseta jõulude ajal sõpradele suured aknaga piparkoogid, tee augud sisse ja seo pael külge. Koogid võib riputada kuuse külge või niisama ära krõbistada. Nende valmistamiseks on vaja ühte suurt südamekujulist piparkoogivormi, millega kook välja lõigata, ja ühte väiksemat südamevormi, millega teha aknakoht, kuhu komm sisse panna.
1kg.Piparkoogitainas
värvilised karamellkommid
(nii mitu, kui mitut aknaga soovid teha)
piparkoogivorm (nt suur ja väike süda)
--------------------------
1. Rulli tainas lahti ning lõika suure vormiga välja südamed (või muud kujundid). Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Seejärel lõika väiksema vormiga suurest südamest välja aknakoht ja aseta sinna komm (see sulab ahjus värviliseks aknaks). Torka üles väike auguke, kust pärast riputuspael läbi pista. Tee nii kõikide kookidega.
3. Küpseta ahjus 200° juures umbes 10 minutit.
4. Tõsta koogid jahtuma ja seo jahtununa pael külge
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.