Õunaroosi kook
Tainas
125 g pehmet võid
70 tuhksuhkrut
1 muna
1 tl riivitud apelsinikoor
100 g peeneks jahvatatud mandleid
150 g jahu
Kreem
400 ml kohupiima
2 muna
3 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl riivitud apelsinikoorca 5-6 õuna(punast)
Ettevalmistamine
* Sega või suhkruga,lisa vanilje ja apelsinikoor. Lisa muna ja mandlijahu, ning järkjärgult jahu, kuni tuleb pehme tainas. * Tõsta tainas väikesesse küpsetuspaberiga ääristatud küpsetusvormi- ääred tee kõrgemad. Nüüd tee valmis kreem. Sega kohupiim suhkru, muna, vanilje ja apelsinikoorega. Sega ühtlaseks massiks. *
Vala kreem taigna peale ja seejärel hakka õunaroose peale laduma.
Õunaroosid- viiluta õunad õhukesteks viiludeks(siis on neid parem rullida). südamik keera ühest viilust ja hakka ümber selle õunaviiludest roosi kujundama.
Küpseta kooki eelkuumutatud 180C ahjus, kuni kook on kuldseks küpsenud. * Serveeri kooki jahtunult. Head isu!
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl riivitud apelsinikoorca 5-6 õuna(punast)
Ettevalmistamine
* Sega või suhkruga,lisa vanilje ja apelsinikoor. Lisa muna ja mandlijahu, ning järkjärgult jahu, kuni tuleb pehme tainas. * Tõsta tainas väikesesse küpsetuspaberiga ääristatud küpsetusvormi- ääred tee kõrgemad. Nüüd tee valmis kreem. Sega kohupiim suhkru, muna, vanilje ja apelsinikoorega. Sega ühtlaseks massiks. *
Vala kreem taigna peale ja seejärel hakka õunaroose peale laduma.
Õunaroosid- viiluta õunad õhukesteks viiludeks(siis on neid parem rullida). südamik keera ühest viilust ja hakka ümber selle õunaviiludest roosi kujundama.
Küpseta kooki eelkuumutatud 180C ahjus, kuni kook on kuldseks küpsenud. * Serveeri kooki jahtunult. Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.