No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

9 imemaitsvat teesegu

by - kolmapäev, detsember 16, 2015


Külmal ja pimedal ajal annab kosutust hea kuum tee. Kui aga traditsioonilised teed on ära tüüdanud, siis on hea proovida midagi maitsvat ja head.
Siin siis erinevate teede retseptid :



Vaarika tee.


 60g apelsini
 50g sidrunit 
40 ml apelsinimahla
 50 ml ise tehtud suhkrusiirupit 
50 g vaarikaid. Sobivad ka külmutatud 
1 kaneelikoor
 400 ml keeduvett

Apelisiin lõikuda väikesteks tükikesteks ja sega kokku vaarikatega teekannu. Valada üle apelsinimahlaga ja suhkrusiirupiga, lisada kaneelikoor. Valada peale keeduvesi ja lasta seista 15 minutit.
 

Tee " Kuumad tsitrulised "

6 g hibiski teed.
 Greipi, 
apelsinit, 
sidrunit.
 Kõiki 1 viil. 
40 g mett. 
400 ml keeduvett.

Asetage kõik keedukannu ja keetke läbi. Laske seista 2 minutit ja tee on valmis.


Tee "Puuviljade segu"

10 g maasikaid,
 vaarikaid, 
murakaid
 ja mustikaid
 (kui mitte värskeid marju, saate asendada need külmutatutega) 
40 g mett
 400 ml vett

Marjad pressida puruks, lisada mett. Valada vett peale ja keeta läbi.


Soojaandev tee.

Mida on vaja :
 60g ingverijuurt (või 30 ml ingveri mahla)
 1 viil sidrunit ja apelsini 
40 ml mett 
400 ml keeva vett

Ingver lõigatakse õhukesteks viiludeks. Kombineeri kõik koostisosad, lase keema potis. Vala kannu. Leota 2 minutit.


Kummeli tee jõhvikatega.

Mida on vaja : 
500 ml vett
 50 grammi kuivatatud või tooreid õunu 
100 g jõhvikaid
 25 ml musta leedri vilja siirupit
 5 pakki erinevaid teesid:
 kummeli tee, ploomi, jõhvika, õuna.


Keeta teekannus kuivatatud õunad, jõhvikad ja musta leedri vilja siirup. Peale keetmist valada kannu ja lisada teepakid. Lasta seista 5 minutit.

Ingveritee.

200 g apelsini. 60 g laimi. 80 ml ingveri mahla ( valmistatud ingverijuurest, keskmise suurusega ). 400 ml keevat vett. 100 ml mett. Piparmünti.


Apelsinist ja laimist pigisage mahl välja. Segage see kokku ingverimahl meega. Valage peale keedetudvesi. Lisage piparmünti ja laske seista 5-7 minutit.

Õuna-vanilje tee.

100 g õuna 100 g pirne 60 g apelsini 50 g sidrunit 1 kaneelikoor 50 ml vanilje siirupit ( vanillisuhkuruga võib asendada ) 400 ml keevat vett

Puuviljad lõigata kuubikuteks ja panna teekannu. Lisada vanilje siirupit ja kaneelikoor. Vala kõik keeva veega üle ja lasta seista 15 minutit.

Astelpaju ja küdoonia moosi tee.

Mida on vaja :
 120 g külmutatud astelpaju
 30 g küdoonia moosi
20 ml pirnisiirupit
30 ml puuviljapüreed
 6 g Tseiloni teed
 350 ml keeva vett

Valmistage kõigepealt puuviljapüree. Keeda marjad ja astelpaju, siis riivi nad püreeks. Nüüd pane kõik koostis ained teekannu ja vala peale keevavett. Lase seista 5-7 minutit


"Express tee"

Mida on vaja : 100 g külmutatud astelpaju 200 ml apelsinimahla 40 ml ingveri mahla 40 ml sidrunimahla 40 ml mett

Kõik segada kokku ja lasta keema. Ongi valmis!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate