Põhjamaine glögi teeb seest soojaks
Külmal aastaajal, kui külm kontidesse on tunginud, siis on mõnus teha üks maitsev glögi. Kõige maitsvam tuleb, kui selle ise teha, sest siis saad selle teha just selliste maitsetega ja vürtsidega, nagu sulle kõige meelepärasem tundub.
Vanad rootslased räägivad, et kui ikka juua tassike vürtsijooki päevas, ei siis need haigused ikka ligi ei tüki. Kui soovid kangemat jooki võib lisada ka konjakit või rummi. Kes soovib glögi maitsestada kuivatatud puuviljadega, võib külmkapis hoida valmis purgikest, kus lemmikpuuviljad on konjaki sisse laagerduma pandud. Nii saab neid hõlpsasti joogile juurde segada.
Siin siis üks variant:
Glögisegu
1-2 kaneelikoort
7-10 tk nelki
1 tk vürtspipart
5 tk kardemoniseemneid
1 muskaatpähkel
2−3 tähtaniisi
10 rosinat
2-3 parapähklit
1/2 apelsini
1 pdl punast veini
3−5 sl mett vastavalt maitse eelistusele, võid asendada suhkruga
Peske korralikult apelsin ja viilutage, seejärel võtke pott ja valage sisse vein ja maitseained (ning suhkur). Kuumuta keemiseni, kuid ära keeda. Lase veidi jahtuda ja lisa mesi.
Kurna jook glögiklaasidesse ja paku juurde pähkli-rosina segu.
Kui soovite, valage pudelitesse ja säilitage külmkapis.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.