No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tolmulestad sinu voodis teevad sind haigeks, hävitada saab nad aga lihtsa vahendiga!

by - pühapäev, juuni 18, 2017


 Mõned inimesed ei pruugi teadagi, et nad elavad koos tolmulestadega.Tolmulestad need on pisikesed sitikad, kes elavad teie voodis, vaipades või igasugustes polsterdatud mööblis ja nad armastavad toituda surnud naharakkudest. Tolmulestade poolt on saastatud viiest neli  kodu ja nad võivad põhjustada hulgaliselt allergiaid või astmaga seotud tervise probleeme, ning tekitada mõningaid nahaärritusi.
Mõned märgid sellest, et teil võib kodu olla saastatud tolmulestade poolt on: aevastamine, tilkuv nina, punased sügelevad laigud, vesised silmad, sügelev nina või kurgulagi, köha, valu, tursed, sinikad silmade all. Inimesed kellel on astma tunnevad raskusi hingamisel, valu rinnus, unehäireid, vilistavat hingamist ja suurenenud vastuvõtlikust nohule. Tolmu imedes ja pideval voodipesu pesemine on hea võimalus hoida tolmulestad oma kodust eemal, kuid mõned asjad nagu sulepadjad ning madratsid pole kergesti puhastatavad. Samuti kui teie tolmuimejal pole hepa filtrit, siis enamus tolmust läheb tagasi sinna kus see oli. Üks hea võimalus tappa ja tõrjuda tolmulestasid on pritsida neid eukalüpti õliga.Uuringute kohaselt on eukalüptiõli väga efektiivne võitlemaks tolmulestadega, kuid põhjus on siiani ebaselge. Aga tasub proovida!

Lahendus tolmulestadest vabanemiseks: 

2 tassi destilleeritud vett
15 – 30 tilka eukalüpti õli…

 Valmistamine ja kasutamine:

 Sega antud koostiosad kokku ja vala nad spreipudelisse.
 Pritsi kõiki asju mida ei saa pesta. Riputa nad üles sooja ja kuiva kohta kuivama. (Niiskust peaks vältima, kuna see soodustab hallitusespooride teket).
Korda seda protseduuri 3 korda nädalas, et tõrjuda tolmulesti.
Uurimused on näidanud, et eukalüpti ja teised eeterlikud õlid on efektiivsed võitluses tolmulestadega ent nende tekkepõhjus on siiani ebaselge. Põhimõtteliselt eemaldab eukalüpti õli teie tolmulestad ja ei tee teile kahju.
Kahjuks ei ole eukalüpti õli alla 10 aastastele lastele kahjutu. Igal juhul on teisi õlisid mis on kahjutud ja tõrjuvad samuti tolmulestasid, nagu nelk ja apteegitilli- või fenkoli õli ja need on kahjutud meile ja üle 2 aastastele lastele. 


Pilt: medicaldaily.com

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate