Klassikalised kaneelirullid
Klassikalised kaneelirullid. Sellest kogusest tuleb kaks ahjuplaaditäit saiakesi.
Retsept
5 dl piima
200 g võid
1 tl soola
1 dl suhkrut
50 g pärmi (2 pakki (24 gr) kuivpärmi)
0,9 – 1 kg nisujahu
Kaneeliglasuur vahele määrimiseks:
100 g võid
2 tl kaneeli
3 spl suhkrut
Kõigepealt valmista pärmitaigen. Kuumuta piim käesoojaks 37 kraadi. Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks, lisa käesoe piim ning sulatatud käesooja temperatuurini jahutatud või. Lisa jahu, sõtku tainas. Sõtku taigent seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Kui taigen on kerkinud, rulli tainas jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri tainale toasoe või ja puista peale kaneeli-suhkru segu. Rulli ja lõika parajateks tükkideks.
Aseta rullid lihtsalt küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile või küpseta muffinipannis.
Parim on süüa saiakesi ahjusoojalt koos külma piimaga.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.