No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Mida tähendavad erinevates sõrmedes kantavad sõrmused ja mõju tervisele

by - neljapäev, oktoober 24, 2019



Iidsetel aegadel polnud sõrmused mitte ainult kaunistuseks. Nende asukoha järgi oli võimalik otsustada, millisesse klassi inimene kuulub. Usaldame 16. sajandi allikaid: pöial - ravitsejad, nimetissõrm – kaupmehed, keskmine sõrm – õpilased. Nimetule sõrmele omistati „armastuse „ sõrme roll, nii nagu ka praegugi. Selle põhjuseks on ainulaadne veen – ainus veen, millel puuduvad harud ja viib otse südamesse. Mida tähendavad sõrmedes olevad sõrmused tänapäeval? Tänapäeval on tavaline, et sõrmust kantakse vastavalt sõrme tähendusele. Kuid nii pole aga alati nii olnud.
Olid ehted, mida võis kanda vaid keskmises sõrmes. Tihti riputati sõrmuseid ka kaela talismanina. Aga kui inimene pani sõrmuse küüne liigesele, siis võis kindel olla, et ta on kellegisse armunud. Tegelikult oli sõrmus igas ühiskonnas tõestuseks, et selle kandja kuulus ühiskonnas kõrgele positsioonile. Hiljem sai sõrmus jõu ja võimu märgiks. Sõrmusele kanti igasuguseid maagilisi märke, mis moodustas omapärase kujundi.

Sõrmused sõrmedel tänapäeval

Mida tähendavad kaasajal sõrmedes olevad sõrmused? Loomulikult võib ka meie ajal olla sõrmus sotsiaalse staatuse märgiks. Enamasti annab see tunnistust abielu suhtest. Spetsialistide arvates on võimalik koostada sõrmute abil psühholoogiline portree. Arvatakse, et iga sõrmus omab oma tähendust, proovime siis mõista milline see on.
Millises sõrmes võiks siis kanda sõrmust? Erinevatel eluperioodidel võite tunda erinevaid soove sõrmuse kandmiseks. Kui kanda sõrmust nimetisõrmes toob see kandjale enesekindluse, sihi silme ette ja võimaluse ise otsustada asjade käigu üle.
Kas siis hõbe või kuld?
Hõbe toob võimalused, aitab alustada “uuesti “ samuti mõjub hästi verevarustusele. 
Kuld aitab säilitada seda mis Sinul juba on. 
Ehk kui sa oled oma eluga rahul siis kanna kulda, siis kui sa alles otsid iseennast ja oma teed, kanna hõbedat.
Vasakpoolne käsi sümboliseerib naisenergiat (ema) parempool meesenergiat (isa). Tunnetage ise kummas käes sõrmust kanda soovite, kas vasakus või paremas - sest just see pool vajabki tähelepanu ning tööd.
PÖIAL See kes kannab sõrmust selles sõrmes näitab igal juhul liidri omadusi. Ta on uskumatult töökas, täieliku pühendumisega ehitab oma karjääri, armastab tähelepanu, on impulsiivne. Sellise inimese kõrval olla on nagu seisaks püssirohu tünni kõrval. Kui sõrmus on massiivne, siis on see hea märk, inimene püüab blokeerida oma temperamenti, inimestega normaalse suhtlemise kasuks.

NIMETISSÕRM Tihti on need inimesed üsna tagasihoidlikud ja otsustusvõimetud, kuid neid valdavad ambitsioonikad unistused ja kired. Väliselt võivad olla hoolivad, kuid püüavad kõike kontrollida ja rängalt. Peamised iseloomu omadused on paradoksaalsed: häbelikkus, võimukus, ülbus, türanlik. Kui sõrmus on paremas käes – mõistlik, kui vasakus – hüsteeriline.

KESKMINE SÕRM See on avalikust arvamusest sõltumatuse sõrm. Muideks kui sõrmus on väikene siis enamasti rõhutab see elegantsust, kui aga on massiivne siis väljendab see just uhkust.

NIMETASÕRM Kirg ilu järgi, ilu poole püüdlemine – see on inimeste iseloomujoon, kes kannavad sõrmust nimeta sõrmes. Ja jällegi omab suurus tähtsust: suur sõrmus – on sageli agressiivsuse märk. Tihti pannakse sellesse sõrme abielusõrmuse peale veel üks sõrmus. See tähendab, et inimene peab abielu pühaks.

VÄIKENE SÕRM Need inimesed on loomingulised, avaliku elu tegelased. Kalduvad põnevusele ja ei lase käest võimalust flirtimiseks. Sümboliseerib „põnevuste otsingut“. Loomulikult ikka enese peal.

Mõju tervisele

Nüüd saitegi tead mida tähendavad sõrmused erinevates sõrmedes. Teadlaste uuringud on tõestanud, et pidev, pikaajaline sõrmuste kandmine on inimkehale ebasoovitav. Ohtlikkus on seotud paljude tundlike punktide paiknemisega, mis on seotud nii ühe kui teise organiga. Nende ärritamine võib põhjustada mõningate haiguste tekkimist.

Näiteks arvatakse, et pikaajaline sõrmuse kandmine nimetus sõrmes võib provotseerida (naistel) rinna ja suguorganite haigusi. Keskmine sõrm vastutab veresoonkonna haiguste eest, nimetissõrm – aga puusaliigeste haigestumise eest. Sõrmus väikeses sõrmes suurendab 12 sõrmiksoole haigestumise võimalust.

Soovitatakse võtta sõrmused ära sõrmest 2 – 3 korda nädalas. Äärmisel juhul tuleks ära võtta ööseks. Nüüd sai selgeks mida tähendavad sõrmused sõrmedes. Tehke vastavad järeldused.
Õigluse huvides väärib märkimist ka see, et sageli kannavad inimesed sõrmuseid neis sõrmeis, mis neile lihtsalt meeldivad, omistamata sellele erilist tähtsust.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate