No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Sellel jõulul pole meil rohkem asju vaja! Me vajame hoopis rohkem armastust.

by - reede, detsember 20, 2019



Kui te loete seda, on teil uskumatult palju õnne.

Miks?

Sest see tähendab, et teil on piisavalt vara, et rahuldada oma põhilisi inimvajadusi. See tähendab, et teil on katus pea kohal, toit söömiseks ja puhas vesi, mida juua. Või teisiti öeldes - teil palju rohkem, kui miljarditel teistel inimestel.
Kahjuks ei tea paljud meist, kes on üles kasvanud jõukates riikides, seda, et me elame tohutult ebaõiglases ja julmas maailmas. Maailm, kus meie planeedi 9 rikkaimal inimesel on rohkem ühist vara kui vaesemate 4 miljardi elanikel kokku. Maailm, kus elab peaaegu pool elanikkonnast päevas vähem kui 2,50 euroga.
Uudised edastavad meile pidevalt pinnapealsetest asjadest, aga ei teavitata meid olulisest.Võib-olla teame täpset kuupäeva, millal järgmine iPhone turule tuleb, kuid me ei tea Hiina masstoodangu tegijate ebainimlikest tingimustest kus töötajad peavad riiete tootmiseks päevast päeva töötama imepisikese tasu eest.
Üks meie üleliigse, valesti informeeritud ja sügavalt haigete kultuuride parimatest näidetest on Must reede - see on aasta kõige tihedam ostupäev ehk päev, mil tungleme kauplustes ja netipoodides, et saaksime täita oma ostukorve rohkemate asjadega, mida me ei vaja.
Varsti on meil jälle jõulud, see on osa aastast, mil me ei tee midagi muud, kui vahetame kingitusi toodete kujul - see on toiming, mida reklaamivad meile suurettevõtted kui ainust viis oma armastuse näitamiseks oma perele ja sõpradele.
Näete, selles hullumeelses maailmas on isegi armastust raha eest! Seda müüakse meile ja me oleme rohkem kui nõus seda ostma.
Kauplused, firmad kinnitavad, et kõik, mida me elus vajame, on tooted. Oleme oma kultuuri ohvrid - meie väärtused, mõtteviis ja käitumine on meie elukestva sotsiaalse seisundi tulemus.
Aga mis siis, kui peatume korraks ja seame kahtluse alla juurdunud veendumuse, et ainult toodete kaudu suudame oma elus tähenduse ja teostuse leida?

Armastusel aga pole hinnasilti ja seetõttu ei saa seda mingil viisil ega vormis osta, müüa ega omistada? 
Teisisõnu, vajame rohkem inimlikku lähedust ja vähem seda, mida inimesed saavad meile raha eest osta.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate