No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Ära viska kohe köögi- ning puuviljakoori kohe minema!

by - kolmapäev, märts 11, 2020


Päris tihti visatakse köögivilja- ning puuviljakoored lihtsalt ära, sest nii on harjutud lihtsalt tegema. Kuid koorimisega võib aga juhtuda, et kaotsi lähevad just vilja ühed toitaineterikkamad osad.


Vaata järgi mis aga koortega teha saaks.

Avokado koored- neid sobib panna istutamismulda, kuna nendes on palju antioksüdante ja mineraale.

Õunakoored - Tee neist teed. Õunakooretee on kasulik nii luudele-liigestele, seedesüsteemile ja südame-veresoonkonnale ning annab ka hea une.

Loe lähemalt https://toidutare.ohtuleht.ee/950775/ounakooretee
Kartulikoored- kui su ööuni ei ole olnud nii kvaliteetne ning hommikul ärgates on silmad paistes ja väsinud, siis selle vastu aitab, kui hoiad kartulikoori10 minutit silma all. Paistetus väheneb ja kortsudki kaovad.! Seda nippi on kasutanud nii meie vanaemad kui supermodellid. Esmalt tuleb sellisel hommikul juua klaas vett.

Banaanikoored- Head toalillede puhastajad. Vaata veel kasutusi-  banaanikoorte kasutamine majapidamises

Kurgikoored- tuleks panna sinna, kus on vaaraosipelgate kogumik. Kähku kolivad nad teie juurest ära!

Tsitrulised puuviljakoored - Tsitruselised puuviljad nagu sidrun, apelsin, laim ja greibid on tervisele kasulikud muidugi oma C-vitamiini sisalduse poolest.
Jäta toidutegemisest alles jäänud tsitruseliste koored suletavasse karpi ja kasuta neid siis, kui lähed vanni. Lisa koored vannivette, nii saad aromaatse vannielamuse, kuna koores leiduvad looduslikud õlid eralduvad vannivette.

Apelsinikoored - nende koortega saad valgendada hambaid. Hõõru hambaid mõni minut koore valge osaga ja saad sama tulemuse, kui kasutad kallist hambavalgendit. Kui, aga pistad koored pruuni suhkrukotti, siis sinna sisse ei tule tükke.

Kiivikoored - lisa hästi peenestatud koor näomaskile, see võtab põletiku ja allergia maha.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate