No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

5 asja mida koerad tunnetavad enne inimest

by - kolmapäev, märts 04, 2020



Meie kodused lemmikud omavad tõeliselt omapäraseid omadusi, nad on tõeliselt fantastiliste võimetega. Võtke näiteks selline fakt: koerad ja kassid on juba ammu õppinud mõistma mitte ainult üksteist, vaid ka inimesi!

Vaata ka -Lemmiklooma valik räägib peremehe nii mõndagi

Elades nendega koos ning me elame juba niimoodi sadu aastaid koos, ei ole me siiski õppinud neid mõistma täielikult.

Ja ikkagi, meie koerad suudavad mõnikord meid ette hoiatada asjadest, et meile läheneb midagi, mida me isegi ei kahtlusta ja millest meil veel aimugi ei ole.
Hiljuti juhtus üks lugu koerast, kes sõi oma perenaise passi, päev enne seda, kui naine pidi Hiina lendama. Siis ei teadnud keegi veel salakavalast viirusest koroonast, mis on nüüd selles riigis ohjeldamatult vohab. Naisterahvas sai teada veidi hiljem - et ta pidi asuma just selle puhangu keskpunktis.

Kuid mille eest veel võivad meie neljajalgsed sõbrad meid hoiatada?

1. Näiteks suudab koer kindlaks teha, et peremehel hakkab vähk arendama. Isegi kui uuringud ega analüüsid seda veel ei näita.
Aga seda sellepärast, et koerad tunnevad väiksematki muutust inimese organismis.Tõsi, nad seostavad neid muutusi asjaoluga, et inimene hakkab teistmoodi lõhnama.

2.Meie neljajalgsed lemmikloomad on väga vastuvõtlikud mitte ainult muutuvale lõhnale, vaid ka atmosfääris toimuvale. Seetõttu tunnevad koerad ilmastiku muutust ette. Kui koerad oskaksid rääkida, siis ütleksid nad meile kindlasti, millal vihmavarju tuleks kaasa võtta, sest need loomad on tundlikud väikseimate õhuniiskuse, õhurõhu jms muutuste suhtes.

3.Teie koer teab alati, kui te kardate või tunnete hirmu. Võib-olla on just see põhjus, miks paljud koerad satuvad omaniku juurde täpselt õigel ajal. Seega reageerivad nad lihtsalt adrenaliini lõhnale, mille kogus teie veres tõuseb. Muide teooria, et koerad teavad alati, kes neid kardab ja kes mitte, põhineb samal  põhimõttel.

4.Samuti teavad koerad, kuidas omanikega manipuleerida. Muidugi teevad kassid seda palju paremini, kuid kui usute, et koerad ei tea oma kurbade paluvate silmade tugevust, siis te eksite. Nad mõistavad suurepäraselt, kuidas omanikule niimoodi otsa vaadata, et saada temalt seda, mida nad tahavad.

5.Ja koer suudab alati ära tunda selle, kes teile ei meeldi. Näiteks tuleb teile külla mõni inimene, kes teile eriti ei meeldi, te loomulikult ei näita seda külalisele välja, kuid teie koer saab kõigest suurepäraselt aru ja hakkab teid valvama, üritades teid kaitsta, kui selleks vajadus peaks tekkima. Muidugi, ta hoiab end tõenäoliselt tagasi, kuid seoses külalisega käitub ta äärmiselt ebasõbralikult.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate